Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 6 733
Днес мъж ми има РД и ше правя ТАЗИ торта с кроасаните.НИКЪДЕ НЕ ПИШЕТЕ НА КОЛКО ГРАДУСА СЕ ПЕЧЕ  Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Умирам от ужас да не се изложа (чакам 11 човека гости) - дали ще се отлепи от тавата?нямам време де тичам до магазина за желатин ,а и никога не съм ползвала желатин  Embarassed Embarassed Crying or Very sad
Уф,помагайте,че шЪ гръмна от някъде!
А и друго да питам - ще я пека в дъно на електрическа тенджера - какво да е количеството на млякото и яйцата???
 Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
« Последна редакция: чт, 22 дек 2005, 09:17 от Дамаянти »
Цитирай

София

Мнения: 4 257
Аз прочетох, че се пече на 200 градуса. Мисля, че половин литър мляко ще е достатъчно, но не знам с каква вместимост е ел.тенджерата ти. Защо не пробваш първо колко вода побира? Ако спокойно побира 1л вода и остава още място отгоре, може да я направиш и с 1л мляко. А аз като чакам гости винаги правя изпитани рецепти. Успех Peace
Цитирай

София

Мнения: 368
Аз го пека на 180-190 градуса , че мойта е малко силничка- така че зависи от фурната.Успех  Smile
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Защо да не пише - Ерика много подробно е описала вкл. и градусите:


1. Карамелизирам първо захарта в ийенско стъкло- котлона да е на средна степен, бърка се с лъжица до като се разтопи захарта- много се внимава да не почне да чернее и да пуши, че горчи после.
2. Веднага щом се разтопи слагам кроасанчетата- много гот става ако някои са с шоколад, а други с крем.
3. После изнасям на терасата до пълно изтиване.
4. През това време забърквам сместта от 5 яйца и 500 гр. прясно мляко+ една чаша захар+ 1 ванилия или есенция от ром. (моето ийенско е от по- малките, ти ако имаш по- голямо може да увеличиш продуктите пропорционално) Това с миксера на хомогенна смес
5. Изсипвам при кроасаните и карамела
6. Слагам ийенското в тава със студена вода
7. По- средата на фурната   
8. На 200 градуса, ключа на "отгоре и отдолу"
9. Внимава се водата в тавата да не заври. При нужда се изгребва малко от горещата и се прибавя студена (на тези градуси не съм правила такава операция)
10. Като се зачерви отгоре е готово ( за сигурност проверявам с намокрен нож- ако е готово по ножа няма нищо)
Цитирай

София

Мнения: 6 733
Благодаря ви - сигурни изперквам вече  Embarassed Embarassed
Печа я сега.Дано после не се разпадне при обръщането.
А преди обръщане СТУДЕНа ли трябва да е???
Цитирай

София

Мнения: 3 250
АКо я печеш в електрическата тенджера трябва малко да я включиш и от долу на котлон. А ако само ползваш  дъното, но я печеш в фурната - ти си знаеш Smile Не се притеснявай. Дано всичко е наред. Весело изкарване довечера.
Цитирай

anywhere

Мнения: 3 302
Дамаянтииии, кво стана с тортето?  Wink Отлепи ли се?  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 6 733
Момичетаааааа,БЛАГОДАРЯ ВИ   bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

out of space

Мнения: 7 332
Бравоооо!  bouquet Love
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
И ти беше притеснена?Т newsm10а това е произведение на изкуството!Браво!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.