Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Въпрос за виза J-1

  • 21 дек. 2005, 12:06 ч.
  • Преглеждания  1 520  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Силистра
  • Мнения: 271
Здравейте, момичета!
 Дано не ви се стори въпроса ми не на място. Миналата година сестра ми спечели стипендия за 10 месеца учене в Щатите. Визата й беше J-1. Има условие след като завърши програмата и изтекат тези 10 месеца да се върне в България и да остане 2 години тук. Тя се върна, но стана така, че приятелят й я покани там и се ожениха. Сега чакат бебенце! Ако се върне в България как ще го отгледат разделени две години. А той не може да напусне работата си, доста време се е трудил, за да стигне до това ниво. Освен това има майка там и дете от предишен брак, което още учи. Мъжът й ще получи гражданство в близките месеци, а нейната виза е до 8 януари. Има ли начин да остане законно там и да се отмени това правило за двете години. По принцип знам, че нито женитба, нито дете биха могли да го отменят. Дано има някакъв вариант! Cry Благодаря ви!

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 393
Това 2-год. условие, което прикрепят до повечето J-1 визи е много кофти наистина, но винаги има начини, трябва само да се търсят и намерят.  Simple Smile
Според мен твоята сестра трябва да направи две неща:
-да се консултира с адвокат, защото случаят е специфичен
-да се обади на имиграцията, да си обясни ситуацията по тел. и просто и ясно да попита какво може да се направи в нейния случай и как да стане това, ето от тук може да вземе тел. номер: http://uscis.gov/graphics/index.htm

Успех!

# 2
  • Мнения: 1 393
Погледни по- конкретно ето тук:
http://uscis.gov/graphics/howdoi/exchvisit.htm#waiver


# 3
  • Мнения: 2 392
J-1 виза не беше ли работна виза за студенти? Както и да е....
Понеже законите се променят постоянно също като MrsG те съветвам сестра ти да се заеме с ДОБЪР адвокат, който се занимава с имиграция.

# 4
  • USA
  • Мнения: 380
Тя може да остане в САЩ след като и изтече визата. Когато съпругът и вземе гражданство, тогава няма да могат да и откажат зелена карта чрез брак. Това,че е била нелегално няма да се отрази по никакъв начин. Просто трябва да стои в САЩ и след като той стане гражданин да подадат Adjustment of Status оттук. Когато подадат петицията, ще може спокойно да си изкара документи за пътуване и работа и самия процес ще си тече докато я викнат на интервю и и дадат зелената карта. Според мен това е най-добрия вариант за да не са разделени.

# 5
  • usa
  • Мнения: 3 491
Ти сигурна ли си, че сестра ти наистина е задължена да спазва това изискване за 2 години извън САЩ? Ние сме били тук на такава виза за година и половина, но за нас не важеше според някаква спогодба сключена с България и ред други страни (става въпрос обаче за периода 1999-2000, може сега да се е променило). Нека погледне дали на визата и не пише "not subject to 212F" или нещо такова, тогава задължението отпада. Знам, че важи ако си лекар стажант на 7-годишна виза, но една наша позната се отърва чрез waiver, както вече са ти казали.

# 6
  • Мнения: 2 392
Блажка нещата много се промениха след 11 септември и продължават да се променят.
Затова я посъветвах да попита адвокат, който се занимава с това.
Пупсик важно е сестра ти да не остава без статут тук !

# 7
  • usa
  • Мнения: 2 110
при някои спипендии се държи строго на условието за две години извън щатите. доколкото знам при фулбрайтовата стипендия няма отърване. може да се отлага известно време, но в края на краищата ще се наложи да се изкарат двете години. наш познат беше с такава стипендия. ожени се за американка, деца се родиха, започна преподавателска работа в университет, обаче въртя, сука, адвокати, чудеса - без резултат. в момента си кара втората година извън щатите заедно с жената и децата.

# 8
  • usa
  • Мнения: 3 491
Блажка нещата много се промениха след 11 септември и продължават да се променят.
Затова я посъветвах да попита адвокат, който се занимава с това.
Пупсик важно е сестра ти да не остава без статут тук !

Освен адвокат, нека поразтърси има ли форуми, където пишат хора в подобна ситуация. Тези адвокати понякога вършат работа, след като ти им кажеш как да я свършат.   Mr. Green

# 9
  • Мнения: 2 392
Блажка нещата много се промениха след 11 септември и продължават да се променят.
Затова я посъветвах да попита адвокат, който се занимава с това.
Пупсик важно е сестра ти да не остава без статут тук !

Освен адвокат, нека поразтърси има ли форуми, където пишат хора в подобна ситуация. Тези адвокати понякога вършат работа, след като ти им кажеш как да я свършат.   Mr. Green

Аха, това забравих да го спомена. Блажка е абсолютно права Simple Smile Като 'и започне "кейса" да следи всяка дума и всеки документ, дето се праща..... и да пита всичко, което не съвпада с това, което не е прочела.
Успех

# 10
  • Лондон
  • Мнения: 948
Точно така, има процедура за "waiver" / отмяна на това изискване; аз получих такава (но преди време). 

Нещата се променят, наистина си трябва адвокат и каквото и да прави, винаги трябва да е с легален статут в страната.

# 11
  • Силистра
  • Мнения: 271
Благодаря на всички, които ми отговориха. Бях изненадана! Изпратих всичко на сестра ми, дано и помогне. Май има нещо вярно в това, че понякога трябва да им се казва на адвокатите какво да правят.  Пак ви благодаря, че се отзовахте!

# 12
  • Силистра
  • Мнения: 271
Мишолинка,  ти как получи отмяна на това изискване? Нищо, че е било отдавна, всичко ще ни е от полза. Едно може да ни насочи към друго, така че ще съм ти благодарна ако споделиш! Praynig

# 13
  • Силистра
  • Мнения: 271
Миз, сестра ми имаше точно такава стипендия - фулбрайтовска. Много лошо е това значи! Ами този твой познат какво е предприел тогава, за да остане? Благодаря ти!
   А не може ли по някакъв начин да си има виза и да се връща на части в България да си "излежи двете години"?

# 14
  • Лондон
  • Мнения: 948
Зависи от вида стипендия и от Българското консулство.  Ето линк:

http://www.consulbulgaria-ny.org/waivers.htm

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт