ГОТВЕТЕ С - "ЧЕРПАК С МЕРАК"

  • 346 824
  • 849
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
  • Мнения: 614
БАНИЦА НА ТИГАН С КОПРИВА ,СИРЕНЕ И ЯЙЦА

ОЩЕ ПОДОБНИ РЕЦЕПТИ


Необходими продукти за една баница

8-10бр. кори за баница
2-3 с.л.олио


за плънката
150 гр сирене
1 шепа коприва
1 яйце
ВСИЧКО ТОВА ОБЪРКВАМЕ ХУБАВО



Начин на приготвяне:
В тефлонов тиган намазан леко с олио се слага една кора,като краищата и излизат извън него.
Намазва се леко с олио и отгоре се слага втора кора,също се намазнява( може и без).
Поръсва се леко със плънката.
Набират се една по една две кори ,накъсват се на парчета и се слагат .
Наръсват се с плънката и с олиото.
Пак повтаряме две кори и плънка......
По желание може да се сложи  още един ред накъсани кори -аз слагам .И пак от плънката.

{Броя на корите не е толкова важен ,всеки преценя дали иска да е по дебела баницата или по тънка.Също така зависи и в какъв тиган се прави ако е по малък диаметър по малко кори ако е по голям повече.  Правила съм баница  на тиган и с 4 кори и пак става. Тъй че всеки да прецени колко кори иска, но отдолу трябва да са две за да не протече плънката.Отгоре също трябва хубаво да се завие.}

Накрая се загръщат навътре краищата на първите две кори. Напръсква се отново с олио и с водата.
Тигана се покрива с капак и се слага на слаб огън да се пече баницата.
Като се изпече отдолу ,с помощта на капака се обръща да се опече и от другата страна.
Изважда се върху решетка да изстине ,ако я обичате хрупкава ,или я завивате да се задуши.
Получава се една много вкусна баничка почти толкова колкото купешките,но направена с много по-малко усилия


# 751
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Кюфтета с бял сос на фурна

ОЩЕ ПОДОБНИ РЕЦЕПТИ







Рецептата я бях видяла при мамчето-Марияна Цветкова и реших да я направя,защото много вкусно изглеждаше.
Продуктите за сосчето ми се видяха малко и увеличих съставките.
Ето и моята рецепта както я направих.


ПРОДУКТИ
400 г мляно месо
80 г ориз
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
2 ч.л. чубрица
3 с.л. галета

за соса това е рецептата за повече сос
1 кофичка- кисело мляко
1-2 с.л. на вкус- подправка МАГИ 10 зеленчука (или Вегета, Пикантина)
1 литър- вода
4 с.л. брашно
1-яйца

ето и мерките за по малко сос
3 с.л. кисело мляко
1 с.л. подправка МАГИ 10 зеленчука (или Вегета, Пикантина)
1 и 1/2 ч.ч. вода
1 с.л. брашно


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ориза се сварява и докато е още горещ към него се добавя галетата, след като се охлади към него се прибавя мляното месо, което е омесено с чубрицата черния и червения пипер.
Оформят се кюфтенца с желаната големина и се подреждат с намаслена йенска или глинена тавичка.
Пекат се 25 минути на загряна на 220С фурна.
След това се заливат със сосът приготвен от разбитото киселото мляко с брашното и зеленчуковата подправка, разтворена във водата.
Пече се още около 15 -20 минути.
По желание може да настържете и кашкавал и да запечете за минути.

Много ,много вкусна рецепта и ви я препоръчам горещо,защото е бърза и лесна.
Благодаря на източника на това бързо и вкусна ястие!







# 752
  • Пловдив
  • Мнения: 614


Бутер банички сладки и солени

Рецептата е в заглавието



# 753
# 754
  • Пловдив
  • Мнения: 614
МЕКИЦИ СПИРАЛИ

Рецептата е в заглавието



# 755
  • Пловдив
  • Мнения: 614
СЛАДКИШ "ФАНТАЗИЯ"

Рецептата е в заглавието



# 756
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Панирани кашкавалени топчета

Рецептата е в заглавието



# 757
# 758
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЗЕЛЕН ФАСУЛ С КЮФТЕТА НА ФУРНА

ПРОДУКТИ ЗА КЮФТЕТАТА
400 г- мляно месо
80 г- ориз
1/2 ч.л.- черен пипер
1 ч.л.- червен пипер
2 ч.л.- чубрица
3 с.л.- галета

ПРИГОТВЯНЕ
Ориза се сварява и докато е още горещ към него се добавя галетата, след като се охлади към него се прибавя мляното месо, което е омесено с чубрицата черния и червения пипер.
Оформят се кюфтенца с желаната големина и се подреждат с намаслена тавичка.
Пекат се 25 минути на загряна на 220С фурна.
ПРОДУКТИ ЗА ЗЕЛЕНИЯТ ФАСУЛ:
около 1кг.-зелен фасул може и от консерва
6-домата настъргани или от буркан
2-моркова нарязани на шайби
1 голяма глава-кромид лук нарязана на ситно
7-8-скилидки обелен чесън
червен пипер,
чер пипер на зърна,
сол
1/2 връзка магданоз на ситно
олио

ПРИГОТВЯНЕ:
Кромида,моркова и скилидките чесън се задушават в олиото.
Прибавя се червеният пипер ,доматите и се налива веднага 1ч.ч. вода.
Добавяме накършения фасул,месото,черния пипер.
Оставяме да ври така около 5 мин.
Кюфтенцата щом са изпечени ги заливам със зеленият фасул и пъхам във фурната.
Пече се на 230 градуса да готовност на фасула.
Поръсете при сервиране със пресен магданоз.




# 759
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Карниера-старозагорски тутманик







ПРОДУКТИ
200мл -пр.мляко
200мл- вода/топли/,
брашното е към 700-800гр.
2- яйца
1 -кубче мая или 2бр суха
1с.л- захар.
1с.л -сол


ПРИГОТВЯНЕ
В купа слагам чаша брашно.
Правя кладенче и там слагам кубче мая/30г/малко топла вода,1с.л захар.
След като шупне добавям 2 разбити яйца с 1с.л сол и останалото количество вода и мляко-общо 400мл.
И с тел разбърквам и добавям пресято брашно .... като се получи гъста каша го покривам с найлон и оставям да втаса на топло.
След като втаса
с помоща на шпатула го изсипвам в тавичка с хартия или в тава с не залепващо покритие,заглаждам леко,намазах с разбито цяло яйце и добавих бучки мас,масло и наръсих сирене.

Сложих да се пече на 180гр за 40-50 мин.

# 760
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Дълъг домашен хляб

Рецептата е в заглавието


ПРОДУКТИ:
800мл--вода хладка
3с.л -олио
2к.л. -сол
2к.л.-захар
брашно около - 1,200 кг. (добавя се ако е необходимо още да не маже под бъркалките или ако се меси на ръка да е средно меко тесто)
10гр. 1 и 1/2 пакетче суха мая....на Йоткер/или 30гр жива/

ПРИГОТВЯНЕ:
Рецептата както и в машина така и на ръка може да се омеси.
Тестото трябва да е средно меко.
Всичко меся в хлебопекарната като предварително живата мая я слагам в хладката вода да се разтвори.
Сухата във брашното я разбърквам.
В хлебопекарната я пускам на бързата програма за да се омеси по бързо без паузи.
Оформям два хляба като гледам повърхността на тестото да е набрашнено много,
Слагам в тава с домакинска хартия или подмазана тава и набоцках с нож./Аз пекох във тавата от печката не във висока./
Завивам с кърпа тавата.
Пускам фурната на 50 градуса и слагам тавата вътре докато втаса тестото.
Когато е готово ,махам кърпите и увеличавам фурната на 180 градуса до изпичането му.

ПРЕПЕЧЕТЕ ХУБАВО ОТДОЛУ И ОТГОРЕ ДА СТАНЕ ХУБАВА КОРИЧКА.



# 761
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ ФЪЧ - II вид

ПРОДУКТИ

200 гр.-масло
200 гр.-пудра захар
40 гр.-какао
125 мл.-краве прясно мляко

200 гр.-брашно тип 500
1 пак.-бакпулвер
5 бр.-яйца
70 гр.-орехови ядки

Маслото, захарта, какаото и млякото се разтопяват на водна баня.
От тази смес се отделя 1 к.ч. за заливка.
Към останалата смес се прибавят яйцата, брашното примесено с бакпулвера и смлените орехи.
Пече се в тавичка с хартия, намазана с масло или олио.
Пече се за около 50 мин. на 180°C.
След като изстине, се обръща в подходящ поднос, отлепя се хартията и се залива със сместа в отделена чашка.
По желание отгоре може да се настърже допълнително шоколад.




# 762
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЗАЕШКО С ОРИЗ И ДОМАТИ НА ФУРНА

Рецептата е в заглавието



# 763
# 764
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Кекс Ненаситната калугерка

Рецептата е в заглавието






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 6 броя
захар - 1 и 1/4 ч.ч.
брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1 пакетче
ванилия - 1 - 2 пакетчета

ЗА ЗАЛИВКАТА
вода - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
масло - 125 гр.
какао - 3 с.л.

ПРИГОТВЯНЕ
Това е оригиналната рецепта не съм променяла нищо.
За блата разбийте хубаво яйцата със захарта и добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.
Разбийте всичко добре и сипете сместа в намазнена тава 28см..

Сложете да се изпече в умерено загряна фурна до готовност.
Изпечения сладкиш оставете да се охлади.
С молив направете дупки навсякъде на блата.

В съд на котлона смесете водата, захарта, маслото, а щом сместа се затопли, добавете какаото и непрекъснато бъркайте.
Когато кипне, снемете от котлона.
Разпределете заливката равномерно върху сладкиша и поръсете по желание с кокосови стърготини.
Оставете да престои за 1 час и нарежете на квадрати.



Общи условия

Активация на акаунт