Необходими продукти за една баница
8-10бр. кори за баница
2-3 с.л.олио
за плънката
150 гр сирене
1 шепа коприва
1 яйце
ВСИЧКО ТОВА ОБЪРКВАМЕ ХУБАВО
Начин на приготвяне:
В тефлонов тиган намазан леко с олио се слага една кора,като краищата и излизат извън него.
Намазва се леко с олио и отгоре се слага втора кора,също се намазнява( може и без).
Поръсва се леко със плънката.
Набират се една по една две кори ,накъсват се на парчета и се слагат .
Наръсват се с плънката и с олиото.
Пак повтаряме две кори и плънка......
По желание може да се сложи още един ред накъсани кори -аз слагам .И пак от плънката.
{Броя на корите не е толкова важен ,всеки преценя дали иска да е по дебела баницата или по тънка.Също така зависи и в какъв тиган се прави ако е по малък диаметър по малко кори ако е по голям повече. Правила съм баница на тиган и с 4 кори и пак става. Тъй че всеки да прецени колко кори иска, но отдолу трябва да са две за да не протече плънката.Отгоре също трябва хубаво да се завие.}
Накрая се загръщат навътре краищата на първите две кори. Напръсква се отново с олио и с водата.
Тигана се покрива с капак и се слага на слаб огън да се пече баницата.
Като се изпече отдолу ,с помощта на капака се обръща да се опече и от другата страна.
Изважда се върху решетка да изстине ,ако я обичате хрупкава ,или я завивате да се задуши.
Получава се една много вкусна баничка почти толкова колкото купешките,но направена с много по-малко усилия