ГОТВЕТЕ С - "ЧЕРПАК С МЕРАК"

  • 346 910
  • 849
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
  • Мнения: 614
БУТЕРКИ СЪС СИРЕНЕ


ПРОДУСКИ
Бутер тесто
сирене

ПРИГОТВЯНЕ
Бутер тестото се реже на квадрати .
В единия край се слага сирене и се завива на фунийка.
Печем на домакинска хартия на 200 градуса.

По същият начин вместо сирене слагам сладко ,колбас,шунка,и всичко за което се сетите..

# 76
  • Пловдив
  • Мнения: 614
МАЛКИ БУТЕР ПИЦИ


ПРОДУКТИ:
1-бутер тесто
малко натрошено сирене
1 яйце разбито с вилица
няколко лъжички лютеница
ронена чубрица
кашкавал по едно парче тънко за всяка бутерка

ПРИГОТВЯНЕ:

БУТЕР тестото го размразих добре и го нарязах на квадрати.
На всеки квадрат завих четирите ъгълчета и щипнах така че да се получи нещо като съдинка.



Намазах със лютеница после натроших сиренце,с вилицата сложих по малко от разбитото яйце,поръсих чубричката и сложих да пека на 200- 220 градуса парчето кашкавал /може и без него/сложих преди да изкарам само да се разтопи.

ПЛЪНКАТА НА БУТЕРКИТЕ МОЖЕ САМИ ДА СИ ИЗБЕРЕТЕ СТАВА С ВСИЧКО.


# 77
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПЪРЖЕНА КАРАКУДА


Каркудата се изчиства овалва се в брашно и в много и нагорещено олио се пържи .
Трябва да стане препържена ,така ,че костите да стават за хрускане .
Става като чипс Simple Smile в къщи много я харесват....


# 78
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПЕКАНА СКУМРИЯ СЪС ДОМАТЕН СОС


ПРОДУКТИ:
3-скумрии
1буркан -домати
2-кромида нарязани
3бр.-дафинов лист ,
чер пипер на зърна,
сол,олио


ТАКА ГО НАПРАВИХ
Измих и изчистих скумрията и цяла я сложих в подходяща тава където ще се пече.
Доматите и кромида ги смесих сложих вътре малко сол ,зърната пипер,,дафиновите листа.
Изсипах във тавата около рибата .
Полях отгоре със олио и сложих във фурната и пекох до готовност.

Сервирах с лимон който с длани го търкалях по масата да се отлепи кората и направих една цепка от единия край ето така:



По този начин лимона е изключително добър и удобен за употреба.

# 79
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ШАРАН ПЛАКИЯ


ПРОДУКТИ
1-шаран около 2кг.
10-домата настъргани или 1 буркан на кубчета
5глави-кромид лук на едро
1малко пакетче масло
малко олио за дъното на тавата
сол,
10-15 -чер пипер на зърна
4-дафинови листа
1к.ч.-бира

ТАКА ГО ПРИГОТВЯМ
Шарана изчистен и измит посолен го шпиковам с масло.
Слагам го в подходяща тава намазана с олио.
Заливам с бирата и маслото и запичам малко за около 10-15мин.
Настъргвам през това време доматите и нарязвам кромида.
Всичко това обърквам в голяма купа + сол +чер пипер+дафинов лист.
Слагам го отстрани на шарана и пека на умерена фурна.

# 80
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПАНИРАН ПАНГАСИУС


ПРОДУКТИ
3 филета- Пангасиус
2 - яйца
брашно за гъста каша
1ч.ч бира
сол,малко червен пипер
олио за пържене


ПРИГОТВЯНЕ

Рибата се нарязва на тънки парчета още не до размразена.
Прави се кашата панировка от останалите продукти .
Олиото се загрява .
Рибата се топи в панировката и се пържи в повечко сгорещено олио.

# 81
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПЪРЖЕН СОМ


Съжалявам че не се сетих да го снимам цял.
Ето го тука без глава и вътрешности.
Прибрахме се и го изчистихме,нарязахме на парчета,осолих,овалях в брашно и пържих в сгорещено олио .

Много от отдавна не бяхме яли сом, така да ни се услади ,че не ни стигна даже.Simple Smile

# 82
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ШАРАН ПО СЕВЕРНЯШКИ



Вземаме един голям шаран изчиства се ,разрязваме на две половини и посоляваме .
Слага се в тава с вътрешното нагоре ,наливаме половин бира,1/2 пакетче масло и малко олио.
Пече се до зачервяване.

ЗА ЗАЛИВКАТА
Разбъркваме 1 кофичка кисело мляко ,едно яйце и счукани 4-5 скилидки чесън.
Залива се шарана и се запича отново .

Много вкусна рецепта препоръчвам да я опитате

# 83
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПЪРЖЕН ПАНГАСИУС


Филетата както са замръзени се измиват с вода нарязват се .Полузамръзени се овалват в брашно ,сол , бял пипер и се пържат в силно сгорещено олио.
Много вкусна риба... прилича на шарана.

# 84
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЦАЦА - ала Зиче


Цацата се изважда от фризера и се измива с вода да може да се отделят рибките/не е нужно да е размразена защото по добре се пържи когато е замразена/.
В една тавичка се слагат и се ръсят обилно с брашно и с ръце разбъркваме да се набрашни и отдели всяка рибка.
Слагаме в малка тенджерка олио два три пръста и чакаме да се загрее на котлона.
Пържим цацата до зачервяване.

# 85
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЗАПЕКАНКА


ПРОДУКТИ
2бр-тиквички
1 - голям морков
1 - голям кромид
1 - лионска наденица
1 - биренка
250гр - извара
4 - стръка копър на ситно нарязан
2с.л.- зехтин
чер пипер,сол ,малко кимион

за заливката
2 - яйца
3с.л. - кисело мляко
5с.л. - прясно мляко
1с.л. - брашно
Всичко това се разбива хубаво

ПРИГОТВЯНЕ
* Нарязах зеленчуците и колбасите на кубчета
* зеленчуците ги задуших с 1к.ч.-вода и зехтина почти да се сварят
* добавих изварата , колбаса ,подправките и хубаво разбърках
* изсипах в йена глас тавичка и сложих да се запече за 15-20 мин.
* когато извря водичката полях със заливката и пак запекох
* реже се на порции и се сервира.
Много лека и вкусна запеканка се получи.


# 86
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ОГРЕТЕН -ала зиче


ПРОДУКТИ:
1кг-картофи
300гр- сирене
2 лъжици от сухата подправка на БИОСЕТ морков ,кромид,джоджен,целина /може би и с пресни ще стане или без тях също/
сол
1к.ч.- олио сложих

заливка:
3-яйца
1/2ч.ч.-кисело мляко
1/2ч.ч.-прясно мляко
брашно -да стане рядка каша

ТАКА ГО ПРИГОТВИХ:
Нарязах картофите на кубчета като за мусака.
Разделих на две и изсипах половината в тава с олио на дъното.
Наредих сиренето и подправките.
Отгоре сложих останалите картофи.
Сипах една водна чаша вода и мазнината.
Пекох във фурна на 220 градуса.
Когато се изпека го полях със заливката и пак запекох до готовност.

# 87
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЗАПЕКАНКА - ала Зиче


ПРОДУКТИ:
5-чушки
2-моркова
2гл-кромид лук
3 малки -тиквички
1/2връзка -магданоз
1- македонска наденица
сол, чер пипер,олио

заливка:
3-яйца
1/2ч.ч.-кисело мляко
1/2ч.ч.-прясно мляко
брашно -да стане каша
кашкавал за настъргване

ПРИГОТВЯНЕ:
Всички продукти се нарязват и задушават с олио.Сипваме в подходяща тавичка и запичаме да остане на мазнина само.
Поливаме с заливката тръскаме тавата да влезне между зеленчуците.Запичаме и като порозовее отгоре настъргваме кашкавала и пак слагаме за 2-3 минути...




# 88
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЗАПЕКАНКА ВСИЧКО ПО ДВЕ


ПРОДУКТИ:
2-картофа
2-тиквички
2-моркова
2-кромида
2-домата
2 чушки
2-пушени ребра само месцето накълцано
2-биренки /или телешки салам/
2-3 с.л.пълни - извара
олио ,магданоз,чер пипер ,малко червен пипер,сол
малко кашкавал за настъргване



ЗА ЗАЛИВКАТА :
2 яйца
200-прясно мляко
200-кисело мляко
брашно да стане рядка каша
солчица,щипка захар

ПРИГОТВЯНЕ:
Всички зеленчуци се режат по желание аз ги нарязах на едри кубчета.
В слагат се в тава също така и подправките хубаво се объркват и се запичат във фурната докато останат зеленчуците на мазнина.
Залива са със заливката и се пече докато се позачерви. Настъргва се кашкавала и се слага за две три минути пак във фурната..
Много вкусно ястие да ви е сладко!



Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 21:02 от ЗИЧЕ

# 89
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО ИТАЛИЯНСКИ


ПРОДУКТИ:
500 гр пилешки дробчета
2 -3 или повече скилидки чесън
2 домата
150 гр моцарела (може да се замени с кашкавал)
2 с.л. зехтин (може и олио)
сол, черен пипер, чубрица


ПРИГОТВЯНЕ:

Слагаме мазнината на огъня и запържваме изчистените дробчета по 3-4 минути от всяка страна, да се запечатят. При тях или отделно запържваме и глава лук.
Когато са готови, добавяме чесъна нарязан наситно или пресован, подправките, разбъркваме и сипваме в тавичка за печене.
Изчистваме доматите от люспите и ги нарязваме (в Италия ги режат на кубчета, аз на кръгчета) и нареждаме върху дробчетата.
Отгоре слагаме моцарелата, около 50-70 грама, но тъй като тя не прави коричка при печенето, добавям още 100 грама ементал или друго сирене.
Запичаме във фурната на 180 град до зачервена коричка.
В Италия поднасяха дробчетата като отделно ястие, без гарнитура, но, ако решите, винаги може да импровизирате и добавите гарнитура.




източник

Общи условия

Активация на акаунт