ГОТВЕТЕ С - "ЧЕРПАК С МЕРАК"

  • 346 873
  • 849
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
  • Мнения: 614
САЛАТА С ИЗВАРА И ЛЮТЕНИЦА - ала Зиче


ПРИГОТВЯНЕ:
300гр.-извара
4-5 с.л. семейна лютеница -едро смляна на "ОЛИНЕЗА" /понеже тази лютеница е с много едни парчета печена чушка/
1-2 листа - маруля
сол,олио.
Продуктите се бъркат до получаване на хомогенна смес.



# 151
  • Пловдив
  • Мнения: 614
САЛАТА С ИЗВАРА - ала Зиче


ПРИГОТВЯНЕ:
300гр. - извара
1- домат нарязан на ситно
5-6 маслини
2-3 листа -зелена салата нарязана на ситно
сол,олио,чер пипер
Всички продукти се объркват.


# 152
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С ГЪБИ - ала зиче


ПРОДУКТИ
пилешки бутчета
гъби ,при мен са пънчета но става същото и с печурки и всеки вид гъба
малко масло,
2- топени сирена
сол,
червен пипер,
малко бира,
малко зехтин

ТАКА ГО НАПРАВИХ
Пилешките бутчета ги осолих,и поръсих леко с червен пипер и ги сложих в тавичка.
Гъбите ги посолих и прибавих около бутчетата.
Полях с малко зехтин ,бира и на парчета масло.
Пекох във фурната на 220 градуса докато се изпекоха бутчетата.
Извадих и нарязах на малки парчета топеното сирене.
Сложих тавата пак във фурната докато се стопи сиренето.
Много вкусно и бързо ястие за неканени гости.Simple Smile))


# 153
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПЕКАН ПРЕСЕН КАРТОФ С ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА


ПРОДУКТИ
1кг-пресен картоф обелен и нарязан/ ако е дребен цял картофа се слага/
пилешки бутчета
сол,копър,червен пипер, чер пипер,
1/2-пакетче -масло
,олио
1чашка 200мл- бира

ПРИГОТВЯНЕ

Приготвеният картоф го слагам в тава и поръсвам с копър,сол,чер пипер и хубаво обърквам.
Бутчетата натривам със червен пипер, сол, и слагам помежду картофите.
Заливам с бира ,слагам маслото върху бутчетата и малко на картофите.Поливам и олиото.
Така пека до готовност на бутчетата.


Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 19:11 от ЗИЧЕ

# 154
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПИЛЕШКО ВАРЕНО


ПРОДУКТИ
пилешко месо /само да не е от бялото месо/
картови
морков
два бульона пилешки
1-3 стръка -пресен кромид
сол ако има нужда /бульона е солен/
целина,няколко зърна черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ
Всичко слагам във тенжерка и пускам на силно да заври.
Веднага намалям на слабо само да къкри.
Бързо лесно и много ,много вкусно!

# 155
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Пилешки мариновани пържоли с пюре


Пилешката пържола от бутчето може да я накиснете в марина за няколко часа.
Марина
Аз поръсих с универсалната подправка МАГИ за пиле и малко соев сос
Поръсих пържолите с подправката и соевият сос и оставих да престоят в хладилника .
Така приготвени ги пека на тефлонов тиган на не силен котлон.

Поднесох с пюре

за него продуктите са картофи, прясно мляко ,масло, сол

Обелих и нарязах на кубчета картофите и сварих до готовност.
Изсипах водата в която са врели и сложих солта и маслото.
С пасатор пасирах като по малко сипвах от топлото прясно мляко.
За гъстота сами решете колко да е гъсто пюрето.



# 156
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПИЛЕШКА ПЪРЖОЛА


Пилешката пържола от бутчето може да я накиснете в марина за няколко часа.

Марина
сокът на 1 лимон
няколко скилидки счукан чесън
олио ,сол
на много ситно червена чушка
чер пипер
соев сос по желание

Всички продукти за марината се смесват и се разбъркват добре.
Пържолите се заливат с марината и се оставят да престоят в хладилника .
Така приготвени ги пека на тефлонов тиган на не силен котлон.
Сервирах с ориз с гъби.Аз използвах от буркан пънчета ,но става с всички гъби.



Ето рецептата за ориза
ПРОДУКТИ:
1ч.ч. -ориз измит и изчистен
гъби
масло 1/2 пакетче
1-морков настърган
1глава -кромид лук на ситно
1 шепа- грах
сол,чер пипер

Кромида, моркова,граха запържваме за малко в маслото.
В тавичка се слага ориза и добавяме запържените зеленчуци.
Към него се прибавят гъбите, солта,черния пипер,маслото.
Гъбите ако са ви сурови предварително ги запържете в маслото и тогава сложете към ориза.
Долива се вода 2:1 /2ч.ч.вода и 1ч.ч.-ориз/ , ако обичате по разварен ориз направо 3:1 го направете .
Слага се във фурната и се пече до готовност.
Тогава се вади и покрива с кърпа да се задушава ориза ако е 2:1 за другата пропорция няма нужда да се завива.

Аз понякога този ориз го правя в големият тиган с капака на котлона и става също много хубав.
 В него запържвам зеленчуците и гъбите прибавям ориза и водата .
Заври ли на котлона и изключвам така се задушава под капака.


# 157
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ТЮРЛЮ ГЮВЕЧ С ПИЛЕ


ПРОДУКТИ
пилешко или свинско месо става със всякакво
1 буркан -гювеч
5-6 картофа
1-кромид лук
2 -моркова
1к.ч./от по големите чашки/ - ориз
сол,магданоз,червен пипер,чер пипер
1к.ч-олио

ПРИГОТВЯНЕ
Месото нарязвам на порции пилешкото го слагам така сорово но ако е свинско малко го варя предварително.
Всички продукти и подправки нарязвам и слагам в тава.
Обърквам всичко ,нареждам порциите месо,сипвам вода почти до горе да покрие продуктите или бульон от вареното месо...
Така пека във фурната до готовност.
Гледам да не става сухо и ако е нужно доливам вода или бульон.

# 158
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА ,КАРТОФИ И ТОПЕНО СИРЕНЕ


ПРОДУКТИ
2бр.пилешки бутчета
10-картофа нарязани по ваш избор
олио
1щафета- пушено или топено сирене
малко червен пипер за втриване на бутчетата
сол,
чер пипер,
къри,
копър,
1бр-пилешки бульон,
1ч.ч.-бира /ако нямате може и вода/

ТАКА ГО ПРИГОТВЯМ
Бутчетата ги мажа с червения пипер и малко сол и слагаме на дъното на йена глас тава но да има капак ....
Картофите се нарязват и се овкусяват със всичките останали подправки.
Нареждаме ги около бутчетата и сипваме олио и бирата.
Така запичаме с капака до полуготовност .
Нарязваме на колелца топеното сирене и покриваме най отгоре с тях .
Слагаме обратно във фурната пак с капака до готовност.

# 159
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПИЛЕШКО С ОРИЗ и сухи зеленчуци


ПРОДУКТИ
пилешки -бутчета МОЕТО Е ДОМАШЕН БРОЙЛЕР /може и друго месо бяло или крилца/- сварява се предварително със солчица
400гр.-ориз
сухи зеленчуци
сол,
мазнина около -1к.ч аз сложих масълце и олио

ето подправката от сухите зеленчуци каква е




в нея има кромид лук ,червени и зелени чушки ,моркови,магданоз, целина,
страхотна подправка препоръчвам ви я .... всички манджи стават страхотни.Даже не е нужно да режете никакви зеленчуци .

ТАКА ГО ПРИГОТВЯМ
Сварих бутчета.
Изчистих и измих добре ориза.
Поръсих със сухите зеленчуци в които има и сухи подправки , мазнината и обърках .
Наредих бутчетата и полях около 800мл.със бульона където е вряло пилешкото.
/опитайте дали иска още сол и добавете ако е нужно./
Така пекох на 220гр.
Когато ориза е почти сварен го извадих и завих със опаковъчно фолио и хавлиена кърпа да се задуши.Така ориза става много хубав не се слепва , зърната се отделят.


# 160
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПИЛЕШКО БУТЧЕ С КАРТОФИ - ала Зиче


ПРОДУКТИ
1-2 -пилешко бутче
1кг -картофи
универсална подправка МАГИ
1 кофичка заквасена сметана
малко кашкавал
5 стръка магданоз
МАСЛО
1-2 стръка -пресен кромид нарязан

ПРИГОТВЯНЕ
Пилешкото бутче го овалваме с подправка Маги и слагаме в средата на тавата ..
Картофите обелени и нарязани ги ръсим с подправката и нарязания кромид и слагаме около бутчето..
Нарязваме парчета масло върху бутчето и картофите и печем когато са готови картофите изсипваме сметаната отгоре и пак запичаме до зачервяване накрая стържем малко кашкавал и слагаме само да се разтопи ...


# 161
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ОРИЗ СЪС ПИЛЕ - ала Зиче


ПРОДУКТИ:
ориз
морков
1-глава кромид
сол,чер пипер,
ОЛИО И МАСЪЛЦЕ МАЛКО

ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото се сварява.
Задушаваме кромида и морковите нарязани на ситно в олиото и маслото
Ориза се слага в тавата и прибавяме задушените зеленчуци и объркваме.Прибавяме и подправките.Нареждаме пилешкото и заливаме с бульона в който е вряло пилето.Според ориза и бульона /примерно 1чаша ориз три бульон/Когато ориза е почти сварен се вади от фурната и се слага фолио на тавата и се оставя така пак в изключената фурна.


# 162
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПИЛЕШКИ КРИЛЦА С ГЪБИ - ала Зиче


Крилцата се измиват добре и се натриват със червен пипер ,сол,и универсална подправка МАГИ- Вълшебен вкус.Нареждат се в тавата,също и гъбите нарязани на по -едро може и цели.Залива се с малко бира и малко водичка.На всяко крило се слага парче масло и на гъбите също.Пече се до зачервяване на крилцата .Поднасят се с гарнитура по желание.

# 163
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КЬОПООЛУ


ПРОДУКТИ ЗА БЪРЗА КОНСУМАЦИЯ:

2-3- патладжани
7-8 бр.- червени чушки
4-5. - скилидки чесън
около 1 к.ч.- олио
оцет на вкус
сол
1 връзка магданоз

* Патладжаните и червените пиперки се изпичат, обелват се.
*Смилат се патладжана ,чушките,магданоза ,чесъна с пасатор или в кухненски робот.
* Олиото и оцета се налива на струйка и се прибавя солта на вкус.
*Може по желание да се добавят счукани на ситно орехови ядки и майонеза.



Консервира се и в буркани за зимата.


Ето продуктите:


10 кг патладжани
5 кг пиперки

*Изпичаме патладжана и чушките и се обелват.
*Във всеки буркан слагам по един патладжан и по две три чушки.
*Затваряме бурканите и стерилизираме 30 мин. от завирането.
*Когато искаме да правим кьопоолу , отваряме буркана и смиламе и овкусяваме по , по- горе описаният начин.



# 164
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПЪЛНЕН ПАТЛАДЖАН


*2бр.-патладжана от облите не от дългите,отрязах капачето отгоре и ги издълбах.
*в тенджерка с малко зехтин позапържих вътрешността на патладжана,1глава кромид на едро,3-домата на кубчета,1-чушка,една пилешка пържола нарязах ,имах изпекана ,останала от предишният ден ,сол,чер пипер.

*след като се запържи всичко това ,напълних патладжаните.
*сложих ги в средата на подходяща тава намазана със зехтин.
*имах и други два малки патладжана, нарязах на колелца и наредих най отдолу около пълнените патладжани и посолих малко.
*настъргах 5-6 домата ,един кромид на едро нарязан и малко сол, обърках и полях върху кръгчетата патладжани.



*отгоре нарязах 4 скилидки чесън ,набучих 2-3 дафинови листа и поръсих чер пипер
*полях пак отгоре пълнените патладжани с малко зехтин.
*сложих във фурната и пекох на 220 градуса до готовност да остане на мазнина.

Стана невероятно вкусно ястие при условие ,че изчистих хладилника от останали неща.
Горещо препоръчвам на тези които харесват патладжан.


Общи условия

Активация на акаунт