ГОТВЕТЕ С - "ЧЕРПАК С МЕРАК"

  • 346 877
  • 849
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПАНИРАН ЦВЯТ ОТ ТИКВА


В купа слагам . вода/ + 3яйца,+ сол,+ брашно щипка сода бикарбонат, да е гъсто като боза.
Разбърквам добре всичко в купата до получаване на хомогенна смес.

Потапяме измитите цветове от тиква в панировката и пържим в тиган с повечко олио.

Много ,много вкусен италиански специалитет.


# 166
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПУКАНИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА - РИБКИ за бърза консумация


200гр. - люти чушлета рибки
1ч.ч.-винен оцет
1с.л.-захар
1с.л.-сол
2с.л.-зехтин
1 глава-чесън счукан
1 връзка нарязан магданоз


Чушлетата ги пукнах за малко на котлона.
Сложих ги в подходящ съд с капаче.
От оцета ,солта ,захарта,зехтина направих марината , като разбърках добре да се стопи захарта.
Полях чушките.
Прибавих чесъна и магданоза и разбърках.
Затворих кутията и оставих да си поемат от марината.
Много разяждащо и вкусно нещо се получи.



# 167
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПАНИРАНИ "тиквени сандвичи"



ПРОДУКТИ ЗА "САНДВИЧА"
тиквички или патладжан
колбас
кашкавал
олио за пържене

ПАНИРОВКА
В купа слагам 200мл.бира + 3яйца,+ сол,+ подправки /чер пипер ,щипка червен пипер,щипка сода бикарбонат... аз това слагам/+ брашно да стане по гъсто от боза.
Разбърквам добре всичко в купата до получаване на хомогенна смес.
Изпържваме в нагорещено олио ,нарязаните на колелца тиквички но да не омекват много.
На всяко кръгче слагаме колбас/аз ползвах телешки/ и резен кашкавал ,и пак кръгче тиквичка.
Така става като сандвич Simple Smile
Внимателно потапяме "сандвича" в паниравката и пържим в тиган с повечко олио.
Пържат се много бързо тъй ,че трябва да са направени всички "сандвичи"предварително.
МНОГО, МНОГО ВКУСНО ЯСТИЕ!!!


# 168
  • Пловдив
  • Мнения: 614
РУЛЦА ОТ ПАТЛАДЖАН


ПРОДУКТИ
1 патладжан
олио за пържене
колбас
кашкавал
сол


Патладжана се нарязва на дълго и го пържим в олиото.
Всяко изпържено парче слагаме в голяма чиния и на единият край парченца кашкавал и колбас.
Така започваме да завиваме на руло.
По желание може да сложите вътре и други продукти каквито ви харесват.



# 169
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПАНИРОВКА за всичко


В купа слагам 200мл.бира + 3яйца,+ сол,+ подправки /чер пипер ,щипка червен пипер,щипка сода бикарбонат... аз това слагам/+ брашно да стане по гъсто от боза.
Разбърквам добре всичко в купата до получаване на хомогенна смес.
Потапяме продуктите които ще панираме и пържим в тиган с повечко олио.

Това е риба ПАНГАСИУС.




Това е паниран домат.
Нарязах на кръгчета ,потопих в панировката и пържих в много силно нагорещено олио.

 

Панирах лионска наденица.
Кашкавал също панирах , ето ги всичките неща на куп.


# 170
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ГЮВЕЧЕТА


ПРОДУКТИ ЗА 4бр ГЮВЕЧЕТА
1бр -кромид лук нарязан на едро
200гр.-сирене натрошено
4 - картофа нарязан на кубчета
1- голям морков на тънки колелца нарязан
малко гъби каквито имате от буркан или пресни
салам също какъвто имате нарязан на кубчета /моя беше хамбургски/
4- печени пиперки
4бр-яйца
и по една щипка настърган кашкавал по желание
сол ,масло



ТАКА ГО НАПРАВИХ

В четирите гювечета разпределих на дъното кромида + сиренето + картофите + моркова + гъбите + салама + малко солчица ръснах .
С пиперките затворих отгоре и сипах по мъничко водичка и резенче масло.
Пекох във фурната и когато бяха готови чукнах яйцето и по щипка настърган кашкавал.
Пак запекох .

По принцип гювечетата се правят кой със каквото иска и каквото има в момента.
За това експериментирайте винаги се получава вкусотийка.Simple Smile


# 171
  • Пловдив
  • Мнения: 614
МЛЕЧНА МАЙОНЕЗА


ПРОДУКТИ:
1ч.ч.сварено прясно мляко
2ч.ч.олио
1чл./равна/сол
1/2чл.лимонтозу



ПРИГОТВЯНЕ:
Всички продукти се слагат в купата на пасатора.С помоща на пасатора се разбиват като се слага на дъното пасатора и постепенно,много бавно/иначе се пресича/се издърпва нагоре.Става доста и много гъста.Приготвя се бързо.
Забел.Продуктите не са с еднаква температура.
Например:олиото от шкафа,млякото от хладилника.
По желание към готовата майонеза може да се добави черен пипер;мариновани краставички-ситно нарязани;риба-консерва-/напр.скумрия в доматен сос ,но само рибата/;и т.н.-импровизирате
Да Ви е сладко.

Рецептата я знам от една моя приятелка TheNMaster от която много неща може човек да научи.


# 172
  • Пловдив
  • Мнения: 614
МАКАРОНИ НА ФУРНА


ПРОДУКТИ:
1пакет-макарони
1литър-прясно мляко
5бр-яйца
бучка масло
ванилия
1ч.ч-захар

ПРИГОТВЯНЕ:
Макароните се сваряват във вряща вода, с няколко капки олио, за да не залепват.
Отцеждат се в гевгир.
Яйцата, захарта и млякото се разбиват с миксер. Добавя се ванилията.
Макароните се изсипват в тавичка и се заливат. Отгоре се слагат няколко парченца масло.
Пече се до златисто, на 180 -200 градуса.


# 173
  • Пловдив
  • Мнения: 614
РУЛО ОТ ПАТЛАДЖАН-ала Зиче


ПРОДУКТИ:
Плънка за чушките
8-9 бр чушки
3-яйца
250гр-извара
250гр-телешки салам/шунка, наденица/
5 скилидки-чесън/нарязан на ситно/
сол,чер пипер,щипка ким,щипка шарена сол

Всичко това се обърква и се пълнят чушките,и леко запържваме в олио да се дигне коричката.Ако използвате печена чушка става също много вкусно..и нея леко запържете..




4бр -патладжани нарязан на дълго
4 домата нарязани на шайби
4 моркова нарязани на ленти
Всичко леко запържваме .


Патладжана нареждаме в йена глас тавичка като се стараем да запълним стените и дъното ...
Слагаме едно до друго чушките отгоре се нарежда моркова и доматите .Загръщаме с краищата на патладжана и слагаме във фурната да се пече ...
Като е готово запекано и останало на мазнина го обръщаме в капака на йена гласа или в подходяща тавичка...Стържем отгоре кашкавал и ръсим магданоз .Запичаме за малко.
 


# 174
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЛЕЩА ЧОРБА С ПУШЕНИ РЕБРА


ПРОДУКТИ:
леща
пушени ребра
олио
кромид
морков
чушка
два домата може и консервиран
червен пипер
няколко стръка чубрица прясна
3-скилидки чесън- смачкан
сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Задушаваме лука,моркова,чушката,чесъна в олиото.
Като се по задушат се прибавя пипера и доматите и се налива вода.
Като заври се прибавя лещата,прясната чубрица и пушените ребра... оставяме да ври на слаб огън до готовност..


# 175
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Овнешко варено


ПРОДУКТИ:
около 500гр овнешко месо
5-6 картофа на едро
3-моркова на шайби
една чушка на колелца
шепа грах
сол,
3 стръка -целина нарязани или сух
магданоз

ПРИГОТВЯНЕ:
Всички зеленчуци се нарязват, месото също и се слагат в тенджера.
Заливат се с вода и на тих огън се вари захлупено с капак до готовност.
Много вкусно стана опитайте.

# 176
  • Пловдив
  • Мнения: 614


Необходими продукти за кюфтетата:
500гр. -смес кайма,
1 к.ч.. много добре измит ориз,
чубрица,
2с.л.-галета
1 яйце,
сол,
черен пипер,
ситно нарязан магданоз
1/2-глава кромид лук на ситно може и настърган

Всичко това го смесваме и правим кюфтенцата на не много големи топчета.



За соса:
1к.ч.-олио
1 глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
сол
риган
1 буркан домати на кубчета консерва или пресни настъргани.
вода
дафинов лист
2-3 с.л.-брашно за сгъстяване
2 щипки захар


ПРИГОТВЯНЕ
В тенджерка, слагаме олиото и лука и задушаваме около 2 минути.
Добавяме нарязания чесън за още 1 минута.
Сипваме нарязаните домати, солта, ригана.
Задушаваме 2-3 минути.
Наливаме вода и кипваме.
Добавяме водичка една чаша ,пак кипваме и слагаме кюфтенцата в соса.
Варим 45-50 минути на тих огън.
Когато е готово ястието сгъстете с брашно разбито във вода на кашичка.


# 177
  • Пловдив
  • Мнения: 614
УШИ ЧОРБА - ала зиче Simple Smile


ПРОДУКТИ:
3 бр. свински уши
1 л прясно мляко
50 г масло
1 ч.л. червен пипер
сол,брашно за сгъстяване,
чесън и оцет за сервиране,
подправка за пача и шкембе


ТАКА ПРИГОТВИХ
Сварих ушите във вода със сол.
С нож отстраних месото от хрущяла.Нарязах месото на ситно а хрущяла хвърлих.Без него чорбата става много вкусна.Ако обичате хрушял в чорба ...заедно с него нарежете и сложи в чорбата.
Върнах в бульона нарязаните уши , и сипах прясното мляко.
Когато завря сложих запръжката от разтопеното масло и червения пипер.
Две, три лъжици брашно на каша сипах на струйка да се сгъсти чорбата.
Поднесох със счукан чесън в оцет и пикантна подправка от лют пипер, отделно всеки да си овкусява порцията по желание.
На мен повече ми хареса тази чорба от шкембето ...много вкусна.
Когато правя уши в масло,  за другият ден ако остане ......
Вече знам какво да ги правя ....На вкусната уши чорба!:))))


# 178
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПРАЗЕНА ЯХНИЯ


ПРОДУКТИ:
4 стръка -праз нарязан
агнешко месо сварено предварително /става и с пилешко и със свинско/
1-морков
1/2 буркан -домати стерилизирани /с пресни също става/
червен пипер,олио,
чер пипер на зърна,
2- дафинов лист
брашно за сгъстяване накрая.

ТАКА НАПРАВИХ
Месото нарязано на парчета го сварих.
В подходяща тенджера нарязах праза ,моркова и прибавих олио за да се запържи.
Прибавих червения пипер,доматите,подправките ,месото и бульона от него.
Така вря на тих огън докато праза омекна.
Разбърках малко брашно и сгъстих яхнията и отстраних от котлона.


# 179
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ГРАХ С РЕБРА



ПРОДУКТИ:

400 гр.- замразен грах
300гр -ребърца, може и пилешко ,телешко ,свинско
1 -глава лук на ситно
1- морков на шайби
2 -домат на кубчета
50 -60гр.- олио
5-6 скилидки чесън
1ч.л.-червен пипер
няколко зърна -черен пипер


ПРИГОТВЯНЕ
В тенджера слагам олиото и месото да се по задуши.
Прибавям кромида,чесъна ,моркова ,докато се задушат и те.
Слагам граха, веднага червеният пипер и доливам вода да покрие продуктите.
/Ако сме сварили предварително месото добавям бульон вместо вода.Но аз варя всичко заедно и става много вкусно защото другите продукти поемат от месото./
Така варя докато се свари месото на тих огън.
По желание накрая може да сгъстите яхнията с 1лъжица брашно разбито с водица на каша .Слагам по малко в манджата и бъркам докато се сгъсти.
Подправки други не слагам, чесъна дава страхотен аромат на яхнията.
Вие по желание може да добавите при сервиране пресен магданоз.


Общи условия

Активация на акаунт