ГОТВЕТЕ С - "ЧЕРПАК С МЕРАК"

  • 346 880
  • 849
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
  • Мнения: 614
РЕБЪРЦА СЪС СЛАДКО КИСЕЛ СОС


продукти:
свински ребра
подправки кой каквито си слага/аз сложих за барбекю универсална подправка.
Една чашка бира и малко олио
Така запекох във фурната до готовност.
РЕБРАТА МОЖЕ И ДА СЕ ПЕКАТ НА СКАРА И ПАК ДА СЕ ПОЛЕЯТ СЪС СОСА.


СЛАДКО КИСЕЛ СОС:
Захар се карамелизира и щом е готова върху нея се изсипва смес от:
кетчуп,
лют пипер(малко),може и без него
соев сос,
балсамов оцет.
Съставките са "на око".
После се бърка,докато се редуцира до желаната гъстота(като разредена боза) и се намазва месцето,като се запича на грила още малко.
Аз направо ги потопих в сладко киселия сос и даже не ги запичах така ги консумирахме.



Безумно вкусна рецепта благодаря ва Фани ,че я сподели с нас.


# 271
  • Пловдив
  • Мнения: 614
СВИНСКИ УШИ В МАСЛО


ПРОДУКТИ
2 -свински уши
100гр - масло
малко червен пипер, сол

ТАКА ГО ПРАВЯ
Измих ушите добре с топла вода .
Сложих в тенджера с вода и сол и варих до готовност.
С решетъчна лъжица извадих ушите и ги нарязах .
Сложих в подходяща тавичка със маслото ,червения пипер и още сол ако е необходимо.
Запекох във фурната за около 10-15 мин.

МНОГО ХУБАВО МЕЗЕ ЗА ВИНО И БИРА!


# 272
  • Пловдив
  • Мнения: 614
БЯЛ ОРИЗ С ПУЕШКО


ПРОДУКТИ
300-400гр месо по желание свинско,пилешко ,пуешко,СВАРЕНО ДА Е МЕСОТО
1 купа за супа 500гр. -ориз изчистен и измит
1- морков на ситно
1 -кромид на ситно
1/2 пакетче масло и малко олио
сол.щипка чер пипер ,щипка чубрица,щипка джоджен

КАК ГО ПРАВЯ
Разтопявам маслото заедно с олиото ,пускам кромида ,моркова да се задушат.
В тава измития ориз и изсипвам задушените зеленчуци.
Слагам и подправките.
Разбърквам добре.
Нареждам мръвките и заливам с бульона в който е вряло месото.
да е един пръст над ориза.Или ако ви е по лесно две купи за супа бульон..Ориз и течност 1:2 .Ако не достигне доливам накрая малко.
Когато е готово вадя и завивам тавата с опаковъчно фолио и с кърпа .Ориза става много хубав всяко зърно се брои.


# 273
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ГЮВЕЧ С РЕБЪРЦА


ПРОДУКТИ:
500гр- свински ребърца
6-7 -големи картофа нарязани на резени
2-3-моркова на шайби
4 -чушки зелени и червени нарязани на едро
2глави -кромид лук на едро
1шепа -грах
4 домата нарязани на кубчета
1ч.л.-червен пипер
1к.ч.олио
сол,джоджен,ронена чубрица,целина,чер пипер на зърна или една лютива чушка на ситно

ПРИГОТВЯНЕ:
Всички подправки и продукти измити и нарязани слагам в подходяща тава.Обърквам добре слагам ребърцата помежду зеленчуците наливам вода малко преди да ги залее и слагам във фурната.Пека на 200-250 градуса.Ако водата изври добавете още да не остава на мазнина .Когато месото е готово и гювеча е готов.
В къщи много се харесва този гювеч.Прави се с различно месо кой каквото има телешко, шилешко,свинско, особено пък ако има и бамя и зелен фасул мммм супер.
Сега имах само тези продукти... и така стана също много вкусно .


# 274
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПЕКАНИ РЕБЪРЦА


Ребърцата се намазват и втриват със смес от червен пипер,кимьон,сол,чер пипер.
Нареждат се във тава с бира на дъното.
Върху всяко парче се слага по малко резънче масло.
Пекат се до зачервяване .... пробвам дали са готови като ги набождам с вилицта ..набождат ли се лесно са готови.


# 275
  • Пловдив
  • Мнения: 614
БАБЕКОВИ КАРНАЧЕТА С ПЕКАН ЛУК - ала Зиче


ПРОДУКТИ:
бабекови карначета вързани на възел
3бр-кромид лук нарязани на колелца
2 стръка -пресен чесън нарязан на дълги парчета и цепнати в единия край
2-моркова ,нарязан на кръгчета
малко масло



ПРИГОТВЯНЕ:
В тефлонов тиган с масло се слага кромида и се запича до златисто като при обръщане внимаваме да не се разделят шайбите.Така процедираме и с чесъна и моркова.
В същата мазнина се слагат и възлите карначета като го запичаме докато коричката се запече.
Сервираме топло ..като към всичките тези неща можем да добавим и други гарнитури по желание.


 

# 276
  • Пловдив
  • Мнения: 614
РЕБЪРЦА С КАРТОФИ - ала Зиче


ПРОДУКТИ:
св.ребра
картофи
червен пипер ,
универсална подправка на Маги
копър,
1чаша-бира
масло
ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите ги обелваме и нарязваме.
Поръсваме ги с подправката и копъра.

Ребрата ги ръсим с подправката и натъркваме с червен и черен пипер запържваме до зачервяване в тиган с част от маслото.
Редим в картофите ребърцата и сипваме бирата и останало масло.
Печем до готовност на ребрата.


# 277
  • Пловдив
  • Мнения: 614
АГНЕШКА КАПАМА - ала Зиче



ПРОДУКТИ
400 г агнешко месо
вода, оцет, вино, брашно за овалване на месото, черен пипер на вкус
1 супена лъжица доматено пюре
1 щипка канела
2 карамфилчета
магданоз

ПРИГОТВЯНЕ:
Накиснете месото в марината от вода, оцет, вино и подправки според вкуса ви: черен пипер, джоджен, магданоз, дафинов лист. След като месото преседи в тази смес поне два часа, трябва да го изцедите и да го нарежете на малки хапки. Оваляйте парченцата месо в брашното и ги изпържете в горещо олио. Прибавете сол, черен пипер, 1 супена лъжица доматено пюре, канела и карамфил. Прибавете също така две чаени чаши вода и оставете ястието да ври, докато остане само мазнината. Сервирайте със салата от сварени картофи. Поръсете капамата с нарязан на ситно пресен магданоз непосредствено преди сервиране.


# 278
  • Пловдив
  • Мнения: 614
МАРИНОВАНИ ПЪРЖОЛИ - ала Зиче


За марината:
много ситно нарязана печена чушка
много ситно нарязан пресен кромид лук
лимонов сок, прясно изцеден
олио
горчица
2 с.л. бира
1 с.л. чубрица
1/2 ч.л. черен пипер
2 щипки кимион
1 щипка смлян бахар
1 щипка червен пипер

Пържолите киснат в марината цяла нощ.
Нареждам ги в тава и на всяка пържола слагам едно пърченце масло и половин чаша бира.
Пекат се до готовност.


# 279
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КОТЛЕТИ НА ФУРНА - ала Зиче


Пържолите се начукват и осоляват.
Нареждат се в тавата и отгоре се поръсват със подправка за барбекю.
Аз слагам и кимьон, малко смлян бахар ,чер пипер.
Налива се бира и на всяка пържола се слага резен масло.
Пече се до зачервяване.
Сервира се с най различни гарнитури.


# 280
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ГОТОВО ПИЛЕШКО РУЛО



БЪРЗО ЛЕСНО ВКУСНО Mr. Green Mr. Green
Отиваш в най близкия супер копуваш едно пилешко руло както е замръзено се слага в плик за печене ...
 Нарязват се и върху него се слагат шайби на един портокал
Пече се на 200 градуса около един час.


# 281
  • Пловдив
  • Мнения: 614
СВИНСКО С ГЪБИ - ала Зиче


Продукти:
свинско месо нарязано на хапки
гъби нарязани на едро
2 бр. -големи глави кромид
малко олио и малко масло
малко бира или водичка
сол

Приготвяне:

Всичко се пържи във тенджера докато остане на мазнина.


# 282
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ВКУСНИ КАРТОФИ С КАРНАЧЕ - ала Зиче


Продукти:
картофи
карначе
универсална подправка МАГИ
масло , малко
биричка , малко
червен пипер


Приготовление:

Карначетата се навиват за по една порция ..
Картофите се обелват и се нарязват на резънчета като за пържене.Слагат се в йена глас тенджерата поръсват се със подправката /сол не се слага защото подправката е солена/ и червеният пипер.
Полива се с бирата може и малко водичка да се сложи...слагат се да се поизпекат .
Отгоре се слагат кърначетата и се връща във фурната да се доизпекат картофите и кърначетата.


# 283
  • Пловдив
  • Мнения: 614
МНОГО ВКУСНО ТЕЛЕШКО


ТАЗИ РЕЦЕПТА СЕ ПРАВИ В ХЕРМЕТИЧНА ТЕНДЖЕРА!

Продукти: 4 порции


1 голяма глава лук
олио и масло../количеството зависи от големината на тенджерата/
500-600 гр телешко месо
5-6 стръкчета пресен магданоз
1ч.л. ронена чубрица
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч. л. вегета
6 дафинови листа
10 зърна чер пипер
сол за осоляване на вкус
по желание ако обичате леко люто прибавете чили натрошено...1 щипка.


Приготовление:


Главата лук се реже на полумесеци,на едри парчета, и се запържва в олио и масло в равни количества. .
Мазнината трябва да покрие дъното на тенджерата.
Като омекне лука и леко се зачерви се добавя телешкото което предварително е нарязано на средно големи кубчета /да могат да се бодат на виличка...като хапка/ .
През цялото време се бърка с дървена лъжица!

Като се по изпържи месото и си пусне водичка се прибавят нарязания на ситно магданоз,чубрицата,вегатата, червения пипер, зрънцата чер пипер и дафиновите листа начупени на две.
/ Зависи от месото...понякога е сухо и не пуска водичка,тогава добавям 3 супени лъжици вода. Ако месото си има водичка..не се добавя вода./
 Но гледайте преди да захлупите капака да има сосче което да покрива дъното на тенджерата!
Пържи се около 8-10 минутки.

Разбърквате леко всичко и се затваря с капака...НАМАЛЯ СЕ ОГЪНА НА СРЕДНО СЛАБ!!!
 И засичате 20 минутки!
 Моя котлон е на 12 степени и аз намалям на 5-6.
Тоест намаляте на половина котлона...и оставяте така 20 минути да се задушава на слаб огън.






източник

# 284
  • Пловдив
  • Мнения: 614
СЛАДКИШ С МАРМАЛАД ОТ ДЮЛИ


ПРОДУКТИ:
1 коф.400гр-кисело мляко
1ч.ч.-захар
2 ч.л.- сода бикарбонат /Аз слагам един бакпулвер и 1к.л.равна - сода/
1/3ч.ч.-олио
2 1/2 ч.ч.-брашно
2бр-яйца слагат се последни
1с.л.-какао
шепа стафиди
мармалад или сладко от дюли (може и друго каквото имате)
за поръсване пудра захар и какао

ПРИГОТВЯНЕ:
*Всичко се бърка и НАКРАЯ СЕ ЧУКАТ ДВЕТЕ ЯЙЦА/много е важно това да се спази/
*Сместа трябва да е малко по твърда от кексовото.
*Добавяте или отнемате брашно защото на по рядкото мляко иска повечко брашно,и обратното на гъсто мляко по мъничко брашно,вие преценете според това какво мляко използвате.
*Сместа се дели на две равни части.
1/2 от сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава и се пече на 180-200 градуса ,аз пека на скарата от печката на най долното.
*След като се захване първият блат и стане твърд,/като го пипнеш да е като изпечен кекс/но без да е запечен нацяло ,вадя и мажа с мармалада от дюли.
*Изсипвам другата половина от сместта в която съм сложила какаото и стафидите и отново пъхам във фурната.(за втория блат като се пече понякога дигам с едно нагоре)
*Пече се на по-слаба температура 170-180 градуса до готовност.
*Пека в тава 28-30 см.
*Пробваме с клечка и когато е готово вадим от фурната и поръсваме още топло с пудра захар и леко с какао.



Общи условия

Активация на акаунт