Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 дек. 2005, 16:09 ч.
  • Преглеждания  4 096  Мнения  41  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 9 019
Вчера бях на покупки в Кауфланд и понеже имах време да разгледам обстойно магазина (иначе друг път съм все на тагадък) и забелязах в хладилниците, че има турска продукция кори за баница във вакуумирана опаковка. Фирмата е Baktat - Teigblaetter. Корите са големи, като домашни, разточени на кръг и малко по дебелички от нашенските.
Сега метнах вита баница във фурната и после ще се похваля с резултата, че децата мрънкат пак за банички

Реклама
# 1
  • На пода
  • Мнения: 4 399
Я разкажи малко по/подробно как точно я правиш тая баница. Аз купувах от турските магазини миналата година същите кори и ги опитах. Но баницата стана малко суха, може би защото корите са дебелички. Сега тъкмо пак купих и тъкмо обмислях какво да правя за да не е толкова суха.

# 2
  • сред цветята
  • Мнения: 3 033
Наистина ли? Simple Smile Аz преди малко бях там на покупки zа последните неща, които вчера бях zабравила да вzема. Къде по точно са? Там където е многолистното тесто ли?

# 3
  • Мнения: 9 019
Наистина ли? Simple Smile Аz преди малко бях там на покупки zа последните неща, които вчера бях zабравила да вzема. Къде по точно са? Там където е многолистното тесто ли?
Ами на долния рафт имаше от пресните франзелки с масло дето се пекат, на същия имаше от многолистното тесто и от това за пица

Я разкажи малко по/подробно как точно я правиш тая баница. Аз купувах от турските магазини миналата година същите кори и ги опитах. Но баницата стана малко суха, може би защото корите са дебелички. Сега тъкмо пак купих и тъкмо обмислях какво да правя за да не е толкова суха.
Ами слагам повече мазнина, но първо напръсках корите с вода и слагам малко кисело мляко и става

# 4
  • Germany
  • Мнения: 3 885
И аз не бях виждала досега в кауфланд, но си ги купувам от турският супер....
Като стана дума обаче за баницата да ви питам- заливате ли я с нещо след като се изпече (става въпрос за обикновена баница със сирене), аз я мокря отгоре с малко вода и я завивам, но най-горният лист остава някакси жилав и сух Sad. Споделете вие как я правите...

# 5
  • Мнения: 9 019
И аз не бях виждала досега в кауфланд, но си ги купувам от турският супер....
Като стана дума обаче за баницата да ви питам- заливате ли я с нещо след като се изпече (става въпрос за обикновена баница със сирене), аз я мокря отгоре с малко вода и я завивам, но най-горният лист остава някакси жилав и сух Sad. Споделете вие как я правите...
Ти слагаш ли мазнина отгоре преди да я изпечеш?
Аз си оставям винаги малко от заливката и от мазнината и слагам отгоре.
След като я извадя като теб я ръся с вода но не я покрива, щото обичам да ми е хрупкаво
При нас затвориха турския магазин и съм много щастлива че ги открих тия кори

# 6
  • Дойчеланд
  • Мнения: 1 947
      Благодаря, Утринна звезда! Утре ще потърся и аз там, тъкмо една Коледна баничка да спретна. smile3521
   Щом са по-дебелички корите, става с повечко мазнина.
   А отгоре, Biba, може да да я поръсиш с газирана вода. Получава се.   chef

# 7
  • На пода
  • Мнения: 4 399

Като стана дума обаче за баницата да ви питам- заливате ли я с нещо след като се изпече (става въпрос за обикновена баница със сирене), аз я мокря отгоре с малко вода и я завивам, но най-горният лист остава някакси жилав и сух Sad. Споделете вие как я правите...

Мажа я с яйце още преди да я сложа да се пече. И по препоръка на майка ми я пръскам с вода като я извадя. Накрая я завивам с кърпа за да се запари малко. И пак става жилава. И мазнина слагам на всеки лист и кисело мляко в плънката, но нищо не помага. Според мен е от корите.

# 8
  • Nederland/Hoofddorp
  • Мнения: 2 195
И аз тук куувам от турските магазини...Всичко си има там-кори,мая,сода,българско сиренце...
Аз заливам със сода(газирана вода)

# 9
  • Vienna, AUT
  • Мнения: 533


Мажа я с яйце още преди да я сложа да се пече. И по препоръка на майка ми я пръскам с вода като я извадя. Накрая я завивам с кърпа за да се запари малко. И пак става жилава. И мазнина слагам на всеки лист и кисело мляко в плънката, но нищо не помага. Според мен е от корите.

А колко яйца слагаш? На тия кори поне 5 яйца ходят, че да не става суха.
Аз тук съм пробвала и с многолистното тесто за щрудел, пак става.

# 10
  • Мнения: 9 019
Значи да ви похваля баницата
Както казах напръсках корите с вода преди да почна да я правя
Забърках плънка от сирене, 4 яйца и 1/2 ч.ч. кисело мляко. Приготвих смес от 50 гр масло и 50 гр мас.
Мажех всяка кора най напред с маслената смес и после ръсех от плънката.
Навих на руло и завих в тавата.
Останалата маслена смес и плънка намазах отгоре.
Не помня колко я пекох, ама май имаше 40 мин на 175 гр на вентилатор
Стана страхотна - отгоре хрупкава, вътре мека и приятна. и много много вкусна!

# 11
  • München
  • Мнения: 2 567
Ей, Кате, бравос Simple Smile Бандитката и Разбойникът ще намажат с вкусна баница.
И аз купувам от турските магазини, става супер.
Весели празници   bouquet

# 12
  • сред цветята
  • Мнения: 3 033
Забърках плънка от сирене, 4 яйца и 1/2 ч.ч. кисело мляко. Приготвих смес от 50 гр масло и 50 гр мас.
Да ви е сладко Wink
Я, кажи, колко сорене сложи? И каква мас полzваш?

# 13
  • Мнения: 7 809
не са лоши корите но теzи zа щрудел става по готина баница

# 14
  • сред цветята
  • Мнения: 3 033
не са лоши корите но теzи zа щрудел става по готина баница
Да, ама тях ги има основно в Австрия. Тук почти не се срещат Confused

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт