Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 дек. 2005, 16:48 ч.
  • Преглеждания  638  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 323
Как може да се направи кисел без мляко? Защото фризерните запаси дадоха фира, а краве не давам още. Остава варианта с АМ, но ако може с вода само ще е добре! Wink

Последна редакция: пт, 23 дек 2005, 17:02 от Aгата ®

Реклама
# 1
  • Мнения: 19 273
сама опитай, но не е много вкусно
на практика без мляко няма за какво да го правиш, пюрето го даваш направо, другото е вода, захар и брашно/нишесте

# 2
  • София
  • Мнения: 2 323
Добре де, как го правите тогава?За теб знам, че сега захрани, но останалите...правите ли изобщо?

# 3
  • Мнения: 19 273
ааа, аз имам голяма кака и съм го минала веднъж
за това мисля кисели изобщо да не правя Sunglasses
опитвала съм и АМ, но резултатът пак не е добър /нали АМ не се вари/

# 4
  • Мнения: 5 135
Правила съм кисел без мляко за тортата за първия рожден ден. Кипвам 200 мл- вода с 2 с.л. нишесте  и 1 с.л. захар, като се сгъсти сложих сок от компот от праскови, и накрая можеш да добавиш пюрето. Обаче както ти е казала и Бубанка - това няма защо да го даваш, в него няма нищо полезно.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 323
ОК . и аз така си мислех, когато въведа краве може да правя чат-пат
А в такъв случай каква е ползата на нишестето изобщо newsm78

# 6
  • Мнения: 19 273
ами киселът е по-малко калоричен от кашата, а при ранното захранване всеки ден не се препоръчва каша, дава се 2 пъти в седмицата, за да не дебелее излишно бебето, а в останалото време - кисел
не знам дали даваш попара, за мен нещата с кисела са по същия начин - добре е да се дава, но е по-добре да не се дава, а маслото и сиренето да се слагат в друга храна

# 7
  • София/Велико Търново
  • Мнения: 713
Аз го правя без мляко и без захар и се яде  Grinning
Значи кипвам в 120 -130 грама вода 2 кубчета ябълково пюре например и малко намачкан банан и после сгъстявам с 5 гр. царевично нешасте разтворено в малко студена вода. Бъркам докато се получи желанато гъстота.

# 8
  • Айтос
  • Мнения: 4 244
Става става! Laughing
Когато Ива не си изяде намачкания плод веднага го правя на кисел за по- късничко. Значи кипвам 100-150мл вода, една с.л. царевично нишесте (разбито в малко студена вода), и 1к.л. кафява захар. Като поври минута-две свалям от огъня и добавям пресния плод, без да го варя. Харесва се!

# 9
  • София
  • Мнения: 313
Никога не съм хранила Лора с кисел-тази адска смес LaughingЗащо не предложиш нещо по-пълноценно на закуска напр. само пасиран плод с овесени ядки,гречка или просо

# 10
  • София
  • Мнения: 11 661
Много ми е любопитно, ако никога не давате нещо не децата си, как разбирате че няма да им хареса Shocked
Аз например години наред се потръсвах от попарата, но това не е причина да лишавам детето си от възможността да я опита.Ми..харесва му много Simple SmileИ киселът също!Като му е вкусно, що да не му приготвям тез адски смеси Mr. Green

# 11
  • на върха
  • Мнения: 6 462
За каката едно време го правех с мляко и честно казано взе че ми хареса:) До този момент не можех да понасям подобни неща (както и попарката) Sick. Имаше един период, в който беше на диета, заради алергии и тогава вместо с мляко го правех с компот, а не с вода. Беше и по вкусно:) Плодовете вътре ги слагах, чак като се охлади сместа.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт