Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
3 360-3 374 от 6 121 отговора
Е добре,аз подписвам към агенцията,искам да ги прескоча свързвам се с продавача,той не е доволен от агенцията и продава на мъжа ми.Как ще ме съдят мен?
Аз имам копие от оглед,доста дълго е,но сложих подписа и казах на брокерката:"Знаете че това е хвърчащ лист"тя отговори "Да"
Цитирай


А аз никога не съм подписвала договор за оглед. Не съм попадала на такава агенция  Thinking
Цитирай


.
« Последна редакция: Пет., 11 Окт. 2013, 10:24 от *Бенджи* »
Цитирай


Не става въпрос за подпис при оглед, а за договор за комисионна. Обикновено подписваш на един лист, че си ходил на оглед, което е нищо. Но някои агенции още на първия оглед (други - при интерес към имота) дават да се разпише договор, в който пише, че те те предстваляват, каква е комисионната и т.н. Ако не е подписван такъв, не би трябвало да има проблем...
Цитирай


Благодаря, момичета! Ще го имам предвид...
Излезли са още няколко добри обяви..ще идем на няколко огледа още и тогава...Smile
Цитирай


Такива хвърчащи имат давност 1 година,за мен даже и толкова нямат.
Защита на потребителя какво ще кажат????? newsm78
Цитирай


Благодаря, момичета! Ще го имам предвид...
Излезли са още няколко добри обяви..ще идем на няколко огледа още и тогава...Smile

Целта Ви е да купите имота, или да заобиколите агенцията ...
Щото за първото няма пречка  Peace
Цитирай


В конкретния случай: ако ние се договорим с продавача, и то след толкова време, защо трябва да плащаме на агенцията?! Та кво са свършили те? Показали са ни го преди година, ама не направиха нищо за постигане на някаква договорка в цената...продавача нямало да се съгласи да свали...дрън -дрън...А аз даже и не помня коя агенция ни го показва тогава...
Цитирай


Когато си купувахме апартамента ние си намерихме наш брокер. Т.е. брокер, който изцяло да е ангажиран с нашата покупка и да комуникира с колегите си. Бяхме си казали изискваният и тя търсеше ап. Отделно и ние гледахме и казвахме "искаме да видим това и това".. Не зная как е в Пловдив, предполагам, че хората там повече се знаят и все можете да намерите доверен човек. Нашата брокерка ни спести доста - и пари и всички други формалности около покупката. Ние общо взето само гледахме и казвахме това да, това не, или колко не ни устройва цената.Да не говорим, че те си знаят всички номерца...
Цитирай


В конкретния случай: ако ние се договорим с продавача, и то след толкова време, защо трябва да плащаме на агенцията?! Та кво са свършили те? Показали са ни го преди година, ама не направиха нищо за постигане на някаква договорка в цената...продавача нямало да се съгласи да свали...дрън -дрън...А аз даже и не помня коя агенция ни го показва тогава...

Ако смяташ, че от агенцията ви пречат при договарянето на цената, може да им изпратиш писмо, с което да развалиш едностранно договора поради неспазването му от тяхна страна. Не виждам защо трябва да си спазваш задълженията по договора към тях, при положение, че те не само, че не спазват своите, но и дори ти пречат. Ако молбата бъде подписана и от продавачите на имота още по-добре.
Цитирай


*Бенджи*, наистина не разбирам проблема ...
Намерете собствениците, щом още ви харесва жилището, и преговаряйте.
За агенцията - дори не помните коя е?! Нямате договор. Минала е една година. Какво ви притеснява тогава.
Цитирай


Притеснява ни да не извади някой някакъв документ след време и да кажа: аз ви го показах тоз апартамент, платете ми комисионната.... Wink
Цитирай


Има давност. Нямате никакви задължения към агенцията.
Отидете и потърсете домоуправителя и поискайте да ви свърже със собственика на апартамента. Вече си преговаряйте с него.
Цитирай


Давате ли си сметка, че последните няколко страници темата е меко казано: " Как да направя измама" . И се дават съвети за това. Ако започне дискусия, как да измамя продавача или как да измамя купувача  или как да вляза в магазина да напълня количката с продукти и да изляза без да платя. Как ще ви звучи това, пак ли ще се дават съвети как да стане това.
За мен вариантът е само един за коректния човек. Като не искаш брокер не се обръщаш към брокер, не звъниш на обяви на агенции. Абсолютно съм на ясно с нивото на обслужване, всеки ден се сблъсквам с този проблем, но това не е оправдание да се извърши измама, с какво тогава сме по-различни от "Брокерите".
Факт е, че и купувачи и продавачи излизат неподготвени на пазара. Ако си търся козметичка няма да влезна в първата отворена врата на козметично студио, нали ... а ще разпитаме приятелки кой, къде ходи доволен ли, колко е платил ... и чак тогава решаваме къде да отидем. А когато става въпрос къде и как да похарчим десетки хиляди евро , какво правим ... като шарани се набухваме в интернет и звъним на абсолютно непознати хора.
Много пъти съм писала- вариантите са : Търсиш си имот САМО от частни лица  или си наемаш личен брокер, след като си го проучил и си проверил  неговите  компетентности, тогава чрез него ще разполагаш с възможността да достигнеш до всички имоти на пазара и той ще е човекът, които ще те представлява в целия процес, той ще води преговори с брокера на продавача или със самия собственик директно.

А колкото до въпроса може ли да се заведе дело за неплатен комисионн, ще ви кажа че и с договор и без договор може. За иск до 5000лв. не е необходим писмен договор. Задължението може да се докаже със свидетели.
Цитирай


Дейността на брокера трябва да се смени, да се използват само за огледи и като посредници и да им се плаща надник от да речем 10-20 лева. Всичко друго продавача и купувача си го правят сами. Не е редно да се плащат над 4000 евро за работа, която може да се свърши за 2 дена. Брокера е най-необходим да отваря апартамента за огледи. Дет се вика човек да си наеме един адвокат да го представлява, ще му струва не повече от 200 лева. А вие брокерите взимате средно по 4 000 евро на сделка, зависи колко голям е имота. Не е нормална тая работа, ама всички сме будали. В това число и аз, която платих близо 2000 евро комисионна.
Цитирай


3 360-3 374 от 6 121 отговора