Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 дек. 2005, 09:15 ч.
  • Преглеждания  3 600  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
МОмичета, подариха ни цяло малко прасенце. Мушнах го във фризера. Искам да го сготвя/ изпека за НГ, но незнам как? Има ли някой пиниз, който е задължителен при печенето на цяло прасенце. Моля споделете.
Благодарско.

Реклама
# 1
  • Мнения: 3 664
мамица, на мен печено прасенце по това време на годината някак си естествено ми върви с кисело зеле или ориз Simple Smile
не знам дали ядете мас вкъщи - с мас става най-вкусно, но ако не - и с масло  или олио би трябвало да стане
прави се плънка от лук (2-3 глави), сол, черен, червен пипер, ориз, мас, доматен сос, стафиди, кестени (или картофи), може и малко канела за разкош да сложиш Simple Smile и дреболиите на прасчо предварително попарени (ако ги имаш, ако ли не става и с някакъв пушен колбас)
пълни се и се шие
после прасенцето се намазва с мас и червен пипер и се пече на силна фурна
хубаво е по време на печенето да се полива от време на време със соса, който пуска (иначе става сухо)
може да се изпече и върху кисело зеле (има по-различен и по-хубав вкус спред мен Simple Smile
и разбира се една ябълка в устата е задължителна Simple Smile

а може да се направи и плънката да е със зеле ( а не с ориз) - зеле, вътрешности (или колбас), сол, черен, червен пипер, подправки други каквито искаш, пълни се и нататък всичко се повтаря

а ако имате шиш и грил на фурната - може и на шиш Simple Smile без плънка
само гледате шиша да е успореден на гръбнака като го слагате
коремчето се зашива и крачетата се завързват за шиша
всичко това след като се намаже обилно с лимонов сок, мас и червен пипер
за да се изпече равномерно от всички страни трябва да се върти често и да се полива със смес от лимонов сок и мазнина

ох, прияде ми се Simple Smile
бон апети Simple Smile

# 2
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Ухааааааа
Едва ли ще се справя.
Прасенцето е доста големичко. Шиш нямам, аи нямам намерение да се изцапам фурната.
да го завивам ли с фолио като го пека или направо така отвито?
И горе-долу колко часа се пече? Кка с епознава че е изпечена тази гад?

# 3
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Мамице, погледни в този сайт :
http://www.receptite.com/
В секцията за свинско месо има 4-5 рецепти за пълено и печено прасенце.
Ето още една :
http://magi.triada.bg/article.asp?rbar=hide&topic=KN&id=KN36

В нашият град има фурни за печене, където го оставяш, казваш как искаш да ти го приготвят и си го взимаш готово. няма начин в София да няма такива услуги, зящо ще се чудиш какво и как, като могат вместо теб да го направят. И то не заради друго, ами когато се пече цяло и то ти казваш че не е от най-мъничките, ще отнеме доста време, друг е въпроса, че в пещ ще стане много по-вкусно от обикновена шпора. Но ако си решила ти да го приготвяш, успех и непременно да се похвалиш после .

# 4
  • Мнения: 974
Май миналата година беше от някаква игра от бира(май беше Ариана newsm78) нашият тати спечели цяло прасенце. Та събрахме тайфата и поляхме събието, ето как го направих аз
Купих си една подправка на Kotany за печено свинско, мисля че 2 пакета отидоха, намазах прасенцето с масло и след това хубаво с подправката, тя е някакъв микс има доста неща вътре. Бухнах го в тавата на печката и го покрих с фолио. Пекох го на max температура около 3 1/2 часа. Стана страхотно  smile3521 препоръчвам ти към края на печенето да махнеш фолиото, за да хване коричка, гарнитури каквито се сетиш салатки има бол които вървят към него.
Успех  bouquet

# 5
  • София
  • Мнения: 369
Пекла съм миналата година и ще споделя: слага се в дълбока тава  -осолено и с подправки на вкус, малко масло и 1 лимонче нарязано вътре бях пъхнала. Завива се с фолио и се пече на слаб огън 7-8 часа.Когато е почти готово го отвиваш и мажеш с масло,в което е разбит червен пипер-става страхотна  зачервена коричка  eat

# 6
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Благодаря ви. Както вече писах нямам толкова голяма и дълбока тава. Организирах в един ретсорант да го изпекат.

# 7
  • София
  • Мнения: 369
Хубаво е , че си намерила решение и то доста по-лесно  Simple Smile.Весело изкарване на предстоящите празници!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт