Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София/Осло

Мнения: 4 542
Винаги по празници баба ми правеше такава вкусотия .Така и не я попитах какво точно слага в него / а тя наскоро почина Crying or Very sad/Горе долу има следното праз, картофи на кубченца, сухи червени чушки -нарязани и подправки,ама де да знаех какви.Цялата плънка се слага между две точени кори и се пече.
 Та въпроса ми беше, някой знае ли точната рецепта Rolling Eyes
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Аз го знам така:

ЛУЧНИК

2 ч.ч. брашно, 1 ч.л.сол, 1/2 ч.л. хлебна сода,1/2 ч.ч.олио,3-4 глави лук,1/2 връзка магданоз,1/2 връзка копър,2-3 стръка джоджен, 1 ч.л. червен пипер
От брашното, содата,част от солта и вода се омесва тесто,което се оставя да почива. През това време се приготвя плънката,като се смесват,без да се слага мазнина, ситно нарязаните кромид лук,магданоз, копър и джоджен,останалата сол и червения пипер.От тестото се разточва по-дебела кора.В серадата на кората се поставя плънката и се загъва с краищата на кората.Оформеният като плик лучник се поставя в обилно намазана с масло тава със събраните краища отдолу,намазва се с мазнината и се пече в гореща фурна до зачервяване
Цитирай

София/Осло

Мнения: 4 542
Благодаря  ти .
Друга е рецептата , която търся, но пък поне се сетих, че и джоджен има Hug
Цитирай

София

Мнения: 4 969
може да сложиш чубриза и суха червена чушка.Става много хубаво.А може и лют червен пипер ако искаш.Аз поне така го правя.Пробвала съм го и с кайма Crazy,че мъжа ми се мръщи ако няма"мършичка" Sick
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Свекърва ми прави плънката с много лук, домати, подправки и сирене.
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Моята свекърва също прави лучник, то си и е като запазена марка по празниците. Прави плънка с много лук, пиле и гъби, и много подправки. Плънката я реди между няколко кори, като торта и също става много вкусно. Така че, явно можеш да експериментираш доста с плънката, каквото ти хрумне.   chef
Цитирай

на третия етаж

Мнения: 138
за лучника използвам праз лук който се задушава , червен пипер , доматено пюре , магданоз , чубрица .отделно сварявам 1/2 ч.ч. ориз само с вода и сол и го прибавям към празът .като изстине плънката се реди като баница ,ако използваш готови точени кори .
Цитирай

в кокошарника

Мнения: 1 211
Баба ми правеше плънка от  праз, стар лук , нарязани на дребни кубчета картофи, свинско месо /също нарязяно на ситно/ Всичко се задушава добре /почти да е готово/.Подправките са червен и черен пипер и чубрица.
Тестото е като за питка с мая. Долната кора се прави по голяма от тавата. Маже се с жълтък и се пече
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.