Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 373
ВЕСЕЛА КОЛЕДА, мили момичета!!!!

Желая само щастие и късмет в домовете ви  Very Happy!!!

След като току що се завърнахме от втория много тежък рунд манджане Laughing, реших да се позамисля за наближаващия 3-ти - именния ден на свеки и племенника. И тъй като и моя батко има имен ден ми се иска да занеса някакъв сладкиш, но какъв... newsm78. Не ми се иска да са сладки, че покрай коледа и др празници си взехме овър доза Wink, не ми се иска да е торта....Да може да се реже нааааа ами малки квадрати примерно, но пък да е не е сух и да е мнооого вкусен, като за маме-свеки.... Ако кажа, че трябва да е и бърз понеже ще го скопосвам във вторник след работа, защото утре пак ще миткаме по ресторанти, ще съм нахална , нали 35
Е що е то решението на таз загадка???? Thinking

АЙде, давайте идеи, моля ви!!!  bouquet
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Ами това е един от любимите ми изпитани сладкиши - много е вкусен. Бях писала рецептата в една стара тема, ама ме мързи да търся, та го пиша:

АНГЛИЙСКИ СЛАДКИШ[/u]

Продукти:[/u]
За блата:
5 яйца(само жълтъците);
1 1/2 ч. ч. захар;
2 1/2 ч.ч. брашно;
125г. масло;
1 пак. бакпулвер;
1 бурканче(кофичка) к. мляко;
1 пакетче ванилия
За отгоре:
мармалад от кайсии( или други плодове);
1 ч. ч. нарязани орехи(и с бадеми става);
5-те белтъка;
12 супени лъжици захар;

Приготовление:[/u]


Жълтъците се разбиват със захарта. Прибавя се разтопеноте масло, пресятото и смесено с бакпулвера брашно, киселото мляко и ванилията. Сладкишът се изсипва в намаслена и посипана с брашно тавичка и се пече около 30 мин. в силна фурна. Още топъл се намазва с мармалада и поръсва с орехите (аз даже предпочитам да посипя с орехи и отгоре). Белтъците се разбиват със захарта на гъст и твърд сняг, който се разтила върху сладкиша. След това се връща във фурната и се запича при 150°Ц до порозовяване.

Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Агнес

1 пак . масло - 125 гр.
1 ч.ч. захар
4 белтъка
Всичко това се разбива много добре , като се започне с маслото и захарта и накрая се прибавят и белтъците .
След това се прибавят :
1 ч.ч. брашно / препълнена /
2 ч.ч. смлени орехи
Всичко се разбърква и се слага в намаслена и поръсена с брашно тавичка . Пече се при 180 - 200 * С .
Още топъл сладкишът се залива с крем :
4 жълтъка разбити с 1 ч.ч. пудра захар + 1 - 2 ванилии . Може да се пъхне във изключената , но топла  фурна обратно , само да позасъхне по - бързо глазурата отгоре .
Цитирай
Ето една наистина евтина и бърза рецепта:
АРАБСКО РЕВАНЕ
3 яйца, 2 1/2 ч.ч. захар, 3 ч.ч. брашно, 1 коф. кисело мляко с 3 равни ч.л. сода, 1 ч.ч. едро смлени орехи, 15 с.л. олио и канела на вкус /който не понася вкуса на канелата може да замести с 2 ванилии/.
Всичко това се разбърква и се изсипва в намазнена тавичка, поръсена с галета.Печем 25-30 мин. на 160-180
0С и след това поръсваме с пудра захар. Може да се гарнира с разбита сметана (аз използвах от тази на прах)[/color]
 Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 2 559
Давам ти една идея която е малко нестандартна, но мисля, че и ти ще си доволна и всички около теб Smile За целта ти трябват
3 пакетчета Крем Оле на Д-р Йоткер - Ванилия ,
900 мл прясно мляко,
250 мл сметана Hopla или подобна
ако искаш някаква украса /шоколадови пръчици или захарни шарени пръчици или някакви стърготини, а може и да настържеш някой изостанал шоколад/
12 пласмасови чашки - високи.
пудра захар ако сметаната не е подсладена

900 мл мляко се изсипват в кастрон и после 3-те пакета крем. Крема е готов за 3 минути бъркане на най-силната скорост. Сметаната се разбива отделно на сняг. В пласмасовите чашки започваш да сипваш ред крем по средата сметана, пак крем и завършваш със сметана. Отгоре украсяваш с каквото ти душа иска. Получава се страшна вкуснотия, а на всичкото отгоре е бързо и леко след тежките коледни ястия Smile. Нареждаш кремчетата в една кутия и готово Smile

Извинявам се за допуснатата грешка относно количеството мляко - 1 пакетче се приготвя с 300 мл, а не с 400 както бях написала. Извинявам се  Embarassed
« Последна редакция: вт, 27 дек 2005, 17:29 от jullianna »
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51897.0
ефектен незнам дали е, но е много лесен и много вкусен  Laughing
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 337
Бананово –шоколадов сладкиш


2 големи зрели банана
175 гр. масло или маргарин
200 гр.пудра захар
275 гр.брашно
3 разбити яйца
30 гр.черен шоколад или общо 1 блокче,заедно с украсата / аз слагам почти цяло блокче фин млечен вътре/
1 ванилия
 1 1/2 к.л.сол
1 1/2 к.л.сода бикарбонат

за украсата:кръгчета от банан ,останалия  шоколад

приготване:

•   Намажете с масло съд за печене с диаметър около 20 см и тапицирайте дъното с хартия за печене

•   Обелете бананите и ги пюрирайте.Добавете ванилията.После смесете брашното,солта и содата отделно.Включете фурната на 180 градуса.

•   Разтопете маслото и захарта на слаб огън като бъркате от време на време.Когато захарта се разтопи дръпнете от огъня и добавете брашното като бъркате непрекъснато.Към сместа добавете разбитите яйца и бананите.

•   Когато тестото е почти хладно добавете парченцата шоколад и изсипете в съда за печене и печете около 1 час.Сладкиша е готов ,когато клечка за зъби забита в средата на сладкиша излезе чиста.Изчакайте да изстине и извадете.

•   Разтопете на водна баня останалия шоколад с 1 с.л. вода.Потапяйте половината от всяко кръгче банан и го нареждайте върху сладкиша

•   Аз си го правя като намазвам целия сладкиш с шоколад и съответно използвам общо 1 ½ -2 шоколада , а кръгчетата банан  не ги топя
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.