Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 дек. 2005, 00:09 ч.

Chocolate chip cookies

  • 1 824
  • 12
  •   1
Отговори
  • usa
  • Мнения: 3 491
Първо - честита ви Коледа!  People Santa Второ, питам тук, защото за първи път съм опитвала chocolate chip cookies в Америка, и ни станаха любими. Та който знае, ще съм благодарна да си каже Hug: каква е тайната на това да стават меки? На вкус ги докарвам, уж спазвам рецептата, но стават като сухарчета. Купувала съм приготвена смес, и от нея стават сухи. Майка ми също е опитвала с готова смес, и нейните не омекнаха, а тя за разлика от мене много обича да пече сладки неща и има опит. Та как го правят местните тоя номер?

# 1
  • USA
  • Мнения: 7 091
Първо - честита ви Коледа!  People Santa Второ, питам тук, защото за първи път съм опитвала chocolate chip cookies в Америка, и ни станаха любими. Та който знае, ще съм благодарна да си каже Hug: каква е тайната на това да стават меки? На вкус ги докарвам, уж спазвам рецептата, но стават като сухарчета. Купувала съм приготвена смес, и от нея стават сухи. Майка ми също е опитвала с готова смес, и нейните не омекнаха, а тя за разлика от мене много обича да пече сладки неща и има опит. Та как го правят местните тоя номер?


Като ги опечеш не трябва да са на откито- с найлонова, хартиена торбичка, под чиния..няма значение. Извадиш ли ги на въздух- всичките изсъхват. Аз отначало мислех, че аз нещо не правя както трябва, защото на магазина продават в торбички разкошни двойно шоколадови с кокосови стърготини и орехи..и направо си умираме за тях, обаче като оставих един пакет отворен за 2 часа станаха като камъни.

# 2
  • Лас Вегас
  • Мнения: 470
Пробвай след като са изпечени да ги нпръскаш с вода.Аз си купувам готови,пръскам ги с вода и ги слагам в микровълновата,стават разкошни

# 3
  • usa
  • Мнения: 3 491
Много ви благодаря за съветите   bouquet! Ще пробвам и двата подхода, че срамота, толкова са лесни по рецепта. Embarassed Ако това не мога да направя - отпиши ме доживотно за сладкарството!  Laughing

# 4
  • Zurich, CH
  • Мнения: 1 909
Първо - честита ви Коледа!  People Santa Второ, питам тук, защото за първи път съм опитвала chocolate chip cookies в Америка, и ни станаха любими. Та който знае, ще съм благодарна да си каже Hug: каква е тайната на това да стават меки? На вкус ги докарвам, уж спазвам рецептата, но стават като сухарчета. Купувала съм приготвена смес, и от нея стават сухи. Майка ми също е опитвала с готова смес, и нейните не омекнаха, а тя за разлика от мене много обича да пече сладки неща и има опит. Та как го правят местните тоя номер?

Блажке, може ли рецепта, моля, че и ние да наблажим?  Joy

# 5
  • usa
  • Мнения: 3 491
Цитат на: geminarius link=topic=62192.msg1135889#msg1135889 date=11356191

Блажке, може ли рецепта, моля, че и ние да наблажим?  Joy
[quote
Няма проблем: Grinning

1 чаша маргарин или масло
1 чаша захар
1/2 чаша кафява захар
2 яица
2 ч.л. ванилия (течна)
2 чаши брашно
1 ч.л. сода
1-1/2 ч.л.сол
шоколадов чипс

Маслото и захарта се разбиват на крем. Прибавят се яицата и ванилията, разбиват се добре. Добавят се сухите съставки, разбърква се шоколадовия чипс. С чаена лъжица се гребва от сместа и се изсипва върху намазнена тава. Пече се при 180 целзий / 350 Фаренхайт за около 10-12 минути.

Ами много лесно звучи, ама на - станаха сухи!  Sad Embarassed

# 6
  • Zurich, CH
  • Мнения: 1 909
Благодаря  Hug
Тук не съм виждала шоколадов чипс обаче...  newsm78

# 7
  • usa
  • Мнения: 3 491
Благодаря  Hug
Тук не съм виждала шоколадов чипс обаче...  newsm78
Странно  newsm78. Става въпрос за ситни парченца шоколад, продават ги в супермаркетите при сладкарските неща, където продават натрошени ядки например, брашно, захар, формички за сладки... Сигурно има някакъв еквивалент на натрошен шоколад, та да не трябва да трошиш собственоръчно. Пробвай, пък кажи как не стават сухи! Grinning

# 8
  • Zurich, CH
  • Мнения: 1 909
Ааааа, такова има  Mr. Green, аz си представях тънки листа шоколад, под формата на чипс...
И си викам бе нали все пак сме в страната на шоколада, пък да няма...  #Crazy  Joy

# 9
  • usa
  • Мнения: 3 491
Ааааа, такова има  Mr. Green, аz си представях тънки листа шоколад, под формата на чипс...
И си викам бе нали все пак сме в страната на шоколада, пък да няма...  #Crazy  Joy
Е, поне се разбрахме!
 Hug

Последна редакция: пн, 26 дек 2005, 21:15 от блажка

# 10
  • Zurich, CH
  • Мнения: 1 909
Ааааа, такова има  Mr. Green, аz си представях тънки листа шоколад, под формата на чипс...
И си викам бе нали все пак сме в страната на шоколада, пък да няма...  #Crazy  Joy
Е, поне се разбрахме!
 Hug
А за това кой е в родината на шоколада ....хммммм... можем да поспорим, , ама няма смисъл: фактите и историята на наша страна - качеството на ваша. Grinning
Писах страната, не родината  Wink

# 11
  • usa
  • Мнения: 3 491
Ааааа, такова има  Mr. Green, аz си представях тънки листа шоколад, под формата на чипс...
И си викам бе нали все пак сме в страната на шоколада, пък да няма...  #Crazy  Joy
Е, поне се разбрахме!
 Hug
А за това кой е в родината на шоколада ....хммммм... можем да поспорим, , ама няма смисъл: фактите и историята на наша страна - качеството на ваша. Grinning
Писах страната, не родината  Wink
Оправих се де, ама след дъжд качулка.
 Embarassed
На всичкото отгоре родината май е Мексико. Embarassed

# 12
  • Zurich, CH
  • Мнения: 1 909
Намерих един сайт http://www.alprose.ch/, там пише, че маите и ацтеките са поzнавали шоколада. Но откъде идва първото какао...  newsm78 не zнам
питах и мъжа ми, той каzва "аз мисля, че е Белгия, но има спорове между Швейцария и Белгия"
в сайта каzват, че Олмеките (племе южноамерикански индианци) и те са кльопали - още 1000 преди Христос  #Crazy

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт