Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
На 22 и 29 ноември от 18.00 часа в зала „Пеша Николова” на Център за култура и дебат „ЧЕРВЕНАТА КЪЩА” (ул. „Любен Каравелов” № 15) ще се проведат психично-здравни беседи за последиците за психичното здраве от домашното насилие.

Семейството като система  има голямо значение за развитието  на личността.

В България темата за домашното насилие е все още тема табу. През последните години в страната ни се създадоха служби за подкрепа на жени и деца, жертви на насилие. В резултат от това навлязоха и нови теории за последиците от домашното насилие върху развитието на личността и най –вече върху  формирането на личността на подрастващото поколение.

Съществуват множество психологични изследвания и теории, посветени на домашното насилие и начините, по които се формира личността в семейство на насилие.

Съвременните схващания за наличието на насилие в семейството “казват”, че този проблем се отразява на вътрешния свят детето,  на последващите избори, които то ще направи в живота си. Отразява се и на неговото бъдеще, както и на неговият личен живот.
   
В този смисъл, публичната лекция има за цел да разясни на широката общественост част от съвременните схващания за формиращото влияние на домашното насилие, да утвърди важността на родителската роля за психичното здраве, както и да дискутира част от митовете за ролята на насилник  и жертва в родителско-детските взаимоотношения.

Ще бъде дискутирана връзката между родителството, което сме получавали и това, което сме склонни да упражняваме.

В рамките на беседата ще имате възможност да задавате въпроси към лекторите - ЯНА КАЦАРОВА и ЗДРАВКА КАРАГЕРОВА, които са специалисти в сферата на психичното здраве и имат опит в работата с жени и деца, пострадали от насилие.

Заповядайте!

------
Мероприятието се организира в рамките на проект „Активна грижа в общността за хора с тежки психични разстройства”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Задачата на инициативата е да създаде иновативна комплексна услуга, оказвана на терен в общността, по местоживеене, на възрастни хора с психични разстройства, които не са в състояние да отидат на място в службите и агенциите, предоставящи социална и здравна грижа и да заявят нуждата си от помощ.
Цитирай