Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 дек. 2005, 19:16 ч.

Въвеждане на глутена

  • 267
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 014
Бебчо е вече на 10 месеца и от два дни го захранвам с овесени ядки. От зърнените култури досега е ял ориз, просо, елда и царевица. Преди да въведа пшеницата мисля да му дам ечемик, ръж. Въпросът ми е трябва ли поотделно и постепенно да захранвам и с тях или вече мога да действам по смело и направо да купя от готовите каши с по няколко вида зърнени култури. Ако някой е приготвял домашна каша от ечемик или ръж, нека да каже как точно я приготвя (дали като елдата и просото) и харесва ли се от децата.

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 823
Според мен трябва все още внимателно да въвеждаш всяка житна култура и в последствие,когато стане ясно дали не получава алергия към някоя,да действаш по-смело и да ги съчетаваш и смесваш.Кашите се приготвят по един и същ начин,всички(само за някои култури е необходимо повече варене),а лично нашата дребка определено имаше предпочитания главно към оризовата и овесената каша.Но пък всяко дете си има определен вкус,така,че пробваш ,за да разбереш:)

# 2
  • София
  • Мнения: 3 550
Чела съм, че се въвежда като съвсем малко количество към безглутеновата каша. Полека се увеличава количеството, докато стане изцяло глутенова кашата. Изброените глутенови продукти са с различна сила, така да се каже. Започва се от по-слабите: овес - ечемик - ръж - пшеница. Успех!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт