Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 дек. 2005, 21:10 ч.
  • Преглеждания  33 660  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 1 582
Някой знае ли от какво и как се приготвя соса на дюнерите?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 4 423
Малко майонеза, повече кисело мляко, чесън, чер пипер.
Това ми каза един продавач на дюнери, защото и на мен ми харесва този сос.
Може и да е спестил нещо, но ако някой знае със сигурност- да пише! Wink

# 2
  • Мнения: 4 914

Чела съм,че арабите правили соса за дюнерите с ирландски чесън и сос от нахуд,който бил основата.

Една приятелка ми е казвала тази рецепта за сос:

На една кутийка майонеза /стандартна/ се слага половин кофичка кисело мляко, изтискваш около 1/4 лимон, сол, количеството на чесъна е по твой вкус. За да се получи по гъсто, се добавят 2 -3 средно големи сварени пасирани картофа.

# 3
  • In transit
  • Мнения: 2 390
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=544 Един арабин дето прави много добри дюнери ми беше казал, че слагали някаква съставка в соса, за съжаление не помня каква, защото ми прозвуча странно и непознато, но мога да го питам пак Simple Smile

# 4
1 ч.ч. кисело мляко
2 с.л. тахан
2 скилитки чесън
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. сол

Смесва се, замразява се и се пасира.

# 5
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 417
    Обожавам го този сос!!! Пишете, че се слага и тахан.....а идея имате ли  от къде може да се купи?

# 6
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 926
Тахан - от всеки голям супермаркет и от всеки магазин за здравословни храни. За да е по-полезен (съдържа най-много калций измежду всички хранителни продукти), гледай да е суров, т.е. да не е от печен сусам (пише го).

# 7
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 417
   Знам, че е много полезно за  язваджиите да ядат тахан...
   БУ, мерси за инфото, досега не съм се заглеждала по рафтовете за тахан!

# 8
  • София
  • Мнения: 2 561
Много благодаря за рецептата   bouquet Отдавна я търся, но арабите ревниво си я пазят. Само не ми стана ясно защо се замразява - някой знае ли ?

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 10 401
Чесънът, който се слага обикновено не е пресен а на прах.

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 782
1/2кофичка кисело мляко
3суп.лъжици майонеза
3-4 средни сварени и намачкани картофа
сол на вкус
лимонов сок на вкус
2скил. чесън
Сместа се обърква и се оставя да престои в хладилника 3-4 дни.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт