Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в кокошарника

Мнения: 1 211
Някой знае ли как  се приготвя Киш Лорен ? Thinking
Цитирай

Варна

Мнения: 446
Киш лорен се прави от бутер тесто - прави се основа с бордюри, вътре се слагат парченца пушена риба и се залива с яйца и мляко или сметана. Не съм правила от години и не си спомням дали частично се изпичаше преди да сложиш пълнежа или всичко накуп. Ако не ти е спешно след НГ ще проверя в дебелите книги и ще ти кажа.
Цитирай


Мнения: 373
ОООООО Киш Лорен си е френски специалитет и представлява солен пай. Изобщо кишове си правят най- различни и мнооооого им "се радват" Laughing
Този, за които питаш е от областта Лотарингия и е с пушени гърди и кашкавал. Ето и една рецепта за него:

- 1 пак тесто "бризе" (начупено тесто в буквален превод- името му идва от спецификата на замесването- тестото се замесва като с пръсти се мачка студеното масло, нарязано на парченца)
- 3 яйца
- 40 гр готварска сметана
- 1/2 л прясно мляко
- 1 ч л индийско орехче
- 200 гр пушени гърди
- 200 гр грюйер (настърган кашкавал)
- сол, чер. пипер

1/ Загрейте фурната на 210 °Ц (терм 7)
В тавичка разстилате тестото и го надупчвате с вилица.hette.
2/В отделен съд разбийте яйцата, сметаната , млякото, прибавете подправките.
3/Разпределете пушените гърди нарязани на парченца върху тестото, излейте яйчната смес и поръсете с настъргания грюйер (кашкавал).
4/Печете за 20-30 мин

За тестото:
500 гр брашно
250 гр масло /маргарин
1 ч л сол
125 до 180 гр вода

Това не е бутер тесто, но спокойно може да се използва и такова като основа.

И една връзка с картинки:
http://www.supertoinette.com/recettes/quiche_lorraine_to_de.htm


Това е от Франция, и да се похвалиш Peace

« Последна редакция: сб, 31 дек 2005, 12:09 от DolceVita »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.