Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 35 отговора

Русе

Мнения: 5 578
Момичета, здравейте!

Кажете ми - защо купената руска салата е по-свежа, по-вкусна от моята.  Confused

Аз приготвям с хубава шунка (а не с малотраен колбас както готовата  Sick), с лека майонеза...е нестава. Тежка ми е, мазна ми е...не мога да изям повече от 3 лъжици. А на Кенар тая вечер изядох 500 гр. Rolling Eyes


Има някаква тънкост...
Имате ли представа?
Къде бъркам?
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Ами сигурно, защото слагаш много майонеза(майонезата на Калиакра много ми харесва). Аз предпочитам да си направя, но в повечето случаи не ми се занимава Laughing
Цитирай


Мнения: 5 125
Понякога е по-добре да не знаеш. Аз така все се чудех защо снежанката на кенар е хиляди пъти по-вкусна от домашната. Една позната, която работи в Кенар ми каза, че слагали.... мас  Sick. Е, вече не ми е толкова вкусна.
Цитирай


Мнения: 1 202
Опитай да слагаш по- лека майонеза и няколко лъжици кисело мляко. Лично аз правя така за някои видове салати с майонеза, но специално за руската слагам само майонеза, дори и 2-3 сварени яйца.
Цитирай

София

Мнения: 4 982
идея нямам защо така ти се получава (или струва). за мен, вкусът на руската салата на Кенар е отвратителен и няма нищо общо с вкуса на истинската руска салата, да оставим, че тяхната е полутечна, което е абсолютно неправилно.
баща ми приготвяше сам майонезата за коледната руска салата, аз я правя с готова майонеза (Краси) и въпреки това народа се изтрепва да яде и хвали.
моите малки тайни са следните:
морковите и киселите краставички са от саламура. (в кенарската слагат варени моркови, гррр).
краставичките се изстискват хубаво след нарязване, за да изтече водата и да не става водниста салатата.
всичко се нарязва много на дребно.
съставките са: варени картофи, моркови, краставички, ако имам - и зелени доматчета от туршия, грах от консерва, шунка (или мек салам), малко сварени яйца (само белтъка). майонеза се слага толкова, колкото само да свърже компонентите, не да плуват в нея, както я правят в Кенар.
грешка няма никога...
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 113
Момичета, здравейте!

Кажете ми - защо купената руска салата е по-свежа, по-вкусна от моята. Confused

е не и от моята  Wink (всъщност не зная какво не се получава при теб ........) Моята тайна за да не е много мазна салатата е да са леко разварени картофита, та като ги омеся с майонезата да се получи нещо като пюре от майонеза и картофи, което е вкусно и никак не е "тлъсто"
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 504
И моята салата е подобна на тази на jam, но аз винаги пасирам първо картофите с майонезата и другите подправки (сол, лим. сок), размесвам ги хубаво - става като пюре. Тогава чак прибавям останалите продукти и то по много - шунка, кис. краставички, мариновани моркови(да хрупат!), няколко варени яйца - всичко нарязано на ситно, плюс грах (от замразения, не от консерва!) и обърквам леко, за да не се смачкат грахчетата. Винаги става вкусно! От 2 кг картофи и 2 пак. майонеза ("Краси") плюс др. продукти изкарвам една голяма тенджера салата - бъркам с голяма дървена лъжица, че с обикновена не става - потъва.
А купешките салати ги мразя - в много майонеза плуват по малко от другите продукти, блях! Sick
Но пък който обича така, а му е мазно - може да смеси майонезата с кис. мляко - става по-лека.
Цитирай

Русе

Мнения: 5 578
Колко много и хубави предложения!

Благодаря!

Само Фуклата малко ме стресна с тая мас... Shocked

Ще опитам каквото сте ме посъветвали и ще кажа.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
АЗ слагам равни количества майонеза и кисело мялко. Изобщо не е тежка.
Цитирай

С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Мнения: 6 015
Освен майонезата(ние слагаме домашна) ,киселото мляко,
картофите,морковите,граха,киселите краставички,колбаса
ние слагаме и една ябълка-всичко много ситно нарязано.
Винаги става много вкусна и свежа.
Цитирай


Мнения: 5 125

Само Фуклата малко ме стресна с тая мас... Shocked


Нема да се пуашиш!  Laughing
Това беше просто пример. Иначе по темата - и моята руска салата става много по-хубава от купената. Слагам 2 майонези, ок.1 кг. картофи, 5-6 моркова, кисели краставички, грах. Заедно с майонезата слагам сок от половин лимон и 1 ч.л. горчица, сол и черен пипер
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Аз слагам и царевица, когато имам.
Фен съм на царевицата.
Цитирай

София

Мнения: 606
и моята салата е като тази на как'сийка и става много вкусна!
Цитирай

Там край гората

Мнения: 202
За много години!
И аз да се включа. Тук във форума преди една година имаше рецепта за домашна майонеза от прясно мляко. Вече доста пъти съм правила руската салата с нея и цялото домочадие е удивено от руската ми салата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7623.0
Това беше и първата ми среща с бг мамите.
Благодаря мами ,че Ви има!!
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 070
Абе да кажа и аз нещо по темата. Руската салата всъщност е е руска, а френска , измислил я е Оливие и в негова чест и салатата се казва Оливие. Ама сигурно знаете така. Вашите салати сигурно са много вкусни, но са далеч от оригинала. А дори най-малкото изменеие в рецептата я превръща в друга салата. Няма да пиша пропорциите на салатата, която знам аз, защото не мога да претендирам за явтентичност. Аз също съм си изградила свой стил на салатата и всички много а харесват и се чудят защо не им става като моята. Е имам си една тайничка разбира се. Но всички я харесват докато не знаят какво слагам вътре, като разберат, си го спестяват и не го слагат ,и не получават вкус като на ммоята салата. Защото е непривично за нашия вкус, но аз го обожавам. А тайната е една малка кисела ябълка нарязана на много ситно. 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 35 отговора