Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 48 отговора
Здравейте, видях в техномаркет кана за с филтър за пречистване на водата. Имали някой такава, моля ви споделете опит. Заслужава ли си, върши ли работа изобщо и как са филтрите?
Цитирай


Има тема в Наш Дом за Брита. Филтрите са около 14 лв.

Много хора ползват, аз също. Ако има деца у дома, е добра алтернатива на преварената вода.
Цитирай


Има тема в Наш Дом за Брита. Филтрите са около 14 лв.

Много хора ползват, аз също. Ако има деца у дома, е добра алтернатива на преварената вода.
И да няма деца ,пак е удобно,аз от две години се родих с тая кана,пием много вода и с минералната зареждахме промишлени количества,докато с каната само едни филтри купуваш
Цитирай


В Техномаркет продаваха по едно време Aquaphor -руски. Никак не са лоши като пречистване,  сребърни нишки са филтрите и действително водата има друг вкус поне в началото. Но  в зависимост от модела кана имаше различни видове филтри. Аз съм взимал от най-евтините кани и филтъра беше за 170л, но по-новите кани са с филтри за 300л. по спомени
Цитирай


Току що си купих такава филтрираща кана от Метро - 15 лв и е руска. Продава се с 1 филтър. Резервните филтри са също руски, 3 броя са 15 лв. Аз лично не виждам смисъл от инвестицията точно в система Брита -заради цената на самата кана и после на консумативите й. За руската кана мога да кажа, че единственото което няма е индикатор за смяна на филтъра, той се сменя на 170 л вода, като в зависимост от потреблението всеки може сам да си направи сметка дали това ще става на 1 или 2 месеца. Ако ще ползвате водата за готвене, чай, кафе и т.н съответно ще го смените по- рано, ако ще бъде само вода за пиене, може да е необходима смяна едва след 2-рия месец. Доколкото разбрах по самия вкус на водата се усеща че филъра е за смяна.
И като начинаещ потребител на такава пречистваща система имам въпрос, по който чух 2 противоположни мнения: Филтърът непрекъснато потопен ли трябва да е във водата или точно обратното, не трябва водата да го покрива, а само да минава през него при наливане. Моля споделете вашия опит, защото това са два крайно различни начина на експлоатация на каната и не ми е ясно кой е правилният. Такива инструкции за ползване няма обозначени на кутията. Благодаря предварително  :bouquet:
Цитирай


Еlida, филтъра трябва да е потопен . Не случайно при първо ползване се оставя филтъра известно време да се напои във вода. Така и водата винаги е в досег със сребърните нишки. Действително се усеща когато филтъра е за смяна - вкуса става идентичен с този на чешмяната, но без мириса на хлор.
Познава се и по друго. При празна кана като се налее отгоре вода водата отдолу започва да тече много по-бързо. При нов филтър тече бавно.
Цитирай


Благодаря за уточнението Heros  bouquet - беше ми от полза. Аз погледнах самата кана най-накрая Rolling Eyes, производство е на "Аквафор" - Санкт Петербург, за която споменаваш в предходния си пост. Изхвърлих първите 2 кани вода- както пише на инструкцията, определено намирам разлика с чешмяната вода.  Smile
Цитирай


Еlida, доколкото видях от каталога на метро каните са с марка Аро. Ако е вярно това, което казваш, че производителя е Аквафор то това е много добра новина, тъй като самия вносител на Аквафор ми предложи 1 бр. филтър за.. 12лв  Sad Аз си намерих по 7лв на една промоция от Кауфланд, но тази цена 3бр. филтри за 14 лв е много добра. Когато избирах кана се спрях на руската само заради сребърните нишки. Действително вкуса на водата е съвсем различен, прави я по-пивка и не си спомням последните 4-5 месеца да съм пил чешмяна вода в къщи, отделно, че жена ми готви също с нея. На самата кана поне при мен има една ивица, която е малко над долния ръб на филтъра. Предполагам, че тази ивица е за да се знае докъде може да бъде нивото на водата.
Цитирай


След като това може да е полезна информация за желаещите подобна кана, ще дам съвсем точна информация- чета от кутията: Да, марката е АРО (и на каната и на филтрите)- всичко обаче е на руски - "ВОДОЧИСТИТЕЛЬ КУВШИН", 2.5 л  и производителя е както казах "Аквафор Русия". Точна цена с ДДС - 14.39 + 1 филтър АРО; отделно резервните филтри са 3 броя на същата цена с ДДС -14.39. Отново ги водят филтри АРО,  "МОДУЛЬ СМЕННЬIЙ ФИЛТРИРУЮЩИЙ", пак производство на Аквафор. Метро са само вносител.
Спрях се на тях първо заради цената, и второ заради това, че филтрите ще ги има винаги в Метро. Първоначалният ми  избор бе Black&Decker (може да не се пише точно така)- каната бе на добра цена - към 25 лв, филтрите по 8 лв, но в Технополис ми казаха, че не поддържат наличности на тези резервни филтри и може тоно когато са ми нужни, да са изчерпани и да се наложи да чакам доставка.
След като и други ползватели препоръчват руския вариянт на филтрираща система, като достатъчно добър в съотношение: цена-качество, разходете се до Метро. Доколкото видях в момента има и промоция на БРИТА, но нямам спомен за цената й и срока на предложението - има я в каталога на Метро мисля. Smile
Цитирай


Видях ги каните и филтрите в Метро. Действително руски са. Самата кана е по-малка от оригиналната на Аквафор и с по-лошо качество на пластмасата. Филтрите приличат да са същите като на Аквафор поне по литража и по размера по който що годе са се ориентирах, но цената вече не 14 , а 18лв за 3 бр. И въпреки това са по евтини от предлаганите на пазара за оригиналните кани.
Цитирай


Имам въпрос относно чешмяната вода - знам че не навсякъде тя става за пиене. При нас (Русе) е много варовита, в други градове - по морето примерно, не се препоръчва. За София незнам, но започва да тече кафява вода в началото, когато не е пускана дълго време .....Тази кана пречиства ли тези замърсени води до степен "годни за консумация"? Обадих се в Русенската лаборатория, казаха че водатта ни, макар твърда е подходяща за пиене (директно), като единственото завишение е при нитратите. Как стои въпроса в другите градове- София, Варна, Бургас...? Знам, че инсталациите са различни, тръбите -някъде сменени, другаде стари, но принципно ако мине през филтъра на каната.... newsm78
Цитирай


На селото на тъста ми водата също е много варовита и отвратителна за пиене. Дадохме им такава кана, водата е чувствително по добра на вкус и цвета е на чиста вода.  Предимството на точно тези филтри е, че се сменят на по-малко литри- около 170л преминала вода. Сребърните нишки вътре в самия филтър пък дезинфекцират вероятно, защото в самата кана няма налепи, няма нищо. На филтъра пише какво точно пречиства но това за нитратите мисля фигурираше.
Цитирай


От около две години ползвам кана Брита, но филтрите са безумно скъпи....
Цитирай


От около две години ползвам кана Брита, но филтрите са безумно скъпи....
Е колко скъпи?12-13 лв е един филтър който ми е за 1 месец,иначе с менерална вода хем се разправяш с някакви туби,все следиш да не свърши ,и пак ще дойде толкова ако не и повече на месец,два галона са ти 12 лв
Цитирай


ние имаме такава кана Брита - не я ползваме за това ако някои иска мога да я продам на половин цена ( нова е - не знам колко струва )
Цитирай


1-14 от 48 отговора