Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора
Искам да оставя един такъв въпрос - знаете ли какви са условията да се продължат студентски права?
Семестриално съм завършила 2008 г. и имам срок да се дипломирам до юни 2012 г. Но както се развиват нещата, все повече започвам да се съмнявам, че ще се случи това.
Ще се радвам на всяка препоръка какво да направя.
Цитирай


отиваш и проверяваш със сигурност дали имаш студентски правя в канцеларията на факултета ти, после отиваш и си търсиш дипломен ръководител, пишеш дипломна работа и я защитаваш, ако си с държавен не знам как седи въпроса.
Цитирай


Какво и къде у4иш?
Цитирай


Според мен, се водиш се отчислена, не се водиш студент и нямаш такива права. Постарай се да се дипломираш, защото доколкото знам, трябва де се кандидатства отново и става още по-сложно. Можеш и да кандидатстваш отново, друга специалност или в друг университет, но така ще загубиш тези години, които си учила.
Провери си студентският статус в сайта на университета, ако той поддържа тази функция. Peace
Цитирай


В момента в който не си платиш следващия семестър ти прекратяват правата-поне при нас в НБУ е така.
Аз си защитих дипломната работа, подадох документи за издаване на диплома и ми прекратиха правата на момента.  Smile
Не се забавиха въобще, защото ми плащаха осигуровки  Laughing
Цитирай


след като е семестриално завършила няма да плаща семестър, трябва да си провери статуса, знам че на някои места можеш да ги възстановиш еднократно срещу заплащане, а при повторно губене се кандидатства наново.
но ще бъде от полза да кажеш за кой университет става дума Smile
Цитирай


След като си семестриално завършила имаш 5години!!!! да се дипломираш или да държиш държавен изпит. Ако не успееш - кандидатстваш отново, признават ти някои изпити, по новия учебен план (защото обичайно университетите от време на време си променят учебните планова) държиш изпити по новите предмети и пак стигаш до семестриално завършила пред дипломна работа.

Обаче все пак се обади в канцеларията. В нашата бяха безкрайно облекчени, че им се обадих в началото на 5тата година изпълнена с желание да се дипломирам Laughing Laughing Laughing

Сега се сетих - това зависи от правилника на университета, тоест в другите университети може да е различно.
Цитирай


В СУ също знам, 4е е 5г и би трябвало да е до 2013г, но за всеки университет е разли4но, така 4е авторката трвбва да даде пове4е информация. Ина4е за възстановяването на права са ти казали.
Цитирай


Защо не опиташ с молба до ректора? Ще опишеш причините, поради които не си могла да завършиш досега - здравословни, бременност... В някои университети имаш право да се явяваш на всички изпитни сесии, докато детето ти навърши определена възраст.
Цитирай


Аз също съм с изгубени студентски права.
Преди няколко години се поинтересувах какво мога да направя по въпроса и инспекторката ми обясни, че имам два варианта - 1. плащам едно „дарение“ и ги подновявам 2. явявам се на кандидат студентски изпит по езикова култура.
Това беше преди няколко години, не знам дали още е актуално.
Цитирай


Доколкото знам, за да се възстановят студентски права по нормален начин, трябва да се държат отново кнадидат - студентски изпити.
Цитирай


Много благодаря на всички.
Става въпрос за Лесотехнически университет.
Цитирай


1-11 от 11 отговора