Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
  • Мнения: 84
Здравейте, момичета. Бихте ли погледнали и моите изследвания, на преглед съм чак в петък и ми се иска да съм подготвена...Правени са на 3ти ден от мц:

TSH S    2.42     µIU/ml   0,27 - 4,2   ECLIA
 
Свободен Т4 S    12.71     ng/l   9,30 - 17   ECLIA
 
Свободен T3 S    3     ng/l   2 - 4,40   ECLIA
 
LH S    7.22     U/l   2,40 - 12,60   ECLIA
 
FSH S    7.61     U/l   3,5 - 12,5   ECLIA
 
Пролактин S    239.7     µIU/ml   102 - 496   ECLIA
 
Естрадиол S    31.24     pg/ml   12,5 - 166   ECLIA
 
Тестостерон S    0.58     nmol/l   0,22 - 2,90   ECLIA
 
Androstendion S    1.9     ng/ml   0,30 - 3,5   CLIA
 
DHEA-s S   2.5     µmol/l   2,68 - 9,23   ECLIA
 
Пуснала съм и Hydroxy-Progesteron, (17-), но ще е готов след 1 седмица. Мисля заедно с прогестерона да пусна пак TSH, понеже доколкото разбирам от прочетеното трябва да е в чист ден. Как ви се струват? Виждам, че DHEA-S е малко под границата, но не можах да открия информация какво означава това. Естрадиола дали не е нисък също? Миналия месец си пуснах прогестерон, обаче на 23 ден от цикъла, а съдейки по това че ми дойде по-рано, май се пада да е било на 10-11 ден от О. Резултатът беше 22.67   nmol/l, което обаче, доколкото разбирам, в този ден не показва нищо...само че това нямаше кой да ми каже, докато не го прочетох тук.
Както и да е, много ви благодаря предварително за времето и помощта   bouquet


Според мен са добре
ДХЕА - е малко нисък / в такива случаи може да показва надбъбречната дисфункция / - но може да е нещо инцидентно
Добре е да пуснеш и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ - той ще доизясни положението
Пиши какво е казал лекаря, ще чакам
Не се притеснявай - според мен няма нищо притеснително Simple Smile

Прогестерон  /не 17ОН Прогестерон/се изследва на 7 ден след доказана О. /поне с тестове за О. + БТ/ иначе не е показателен

Това е резултатът за 17ОН Прогестерон:

Hydroxy-Progesteron, (17-)     1.0     ug/l   0,20 - 2   RIA
 
denis, ок ли е, какво мислиш?

# 46
  • Пловдив
  • Мнения: 736
Общ холестерол 4,7; Триглицериди 0,54; ХДЛ Холестерол 1,26; натрий 142; калий 4,8; хлориди 103; АсАТ 30; АлАТ 21;
ТСХ 1,23; (0.39-6,16) ;
ФТ4 10,88 /10.32-25,80/
анти-Тг 50,78 /0,0-4,0/;
анти-ТПО 100,33 /0,0-20,00/
серумен кортизол 8ч.-284,95
серумен кортизол 23ч. - 33,65



Можели коментар  newsm78 newsm78 newsm78

# 47
  • Мнения: 375
Здравейте, изследвах прогестерон 22 ден от Ц ( 7-ми ден след О с УЗ ) и ето резултата:
Progesteron    3.72nmol/L    лутеална фаза ( 5.3 - 86.0 )
Аз в моите очи виждам, че не е в норма. Но как може да влияе на евентуална бременност? Утре ще звъня на док да му кажа, макар, че той ми беше казал, че ще види резултата, когато отида другия Ц за ФМ.
Ще сложа и първото изследване на хормони, не знам дали трябва, но за всеки случай. И двете са правени в един и същ Ц.
LH - 7.45     фоликулярна фаза 1.9-12.6
FSH - 5.41   фоликулярна фаза 2.5-12.5
Testosteron - 1.30    Ж 0.29-1.67
Estradiol - 162.4       фоликулярна фаза 46-607
Prolactin - 331.5       Ж 44.5-375.2
DHEA/S - 4.14           4.02-11.0

# 48
  • Пловдив
  • Мнения: 736
Здравейте, изследвах прогестерон 22 ден от Ц ( 7-ми ден след О с УЗ ) и ето резултата:
Progesteron    3.72nmol/L    лутеална фаза ( 5.3 - 86.0 )
Аз в моите очи виждам, че не е в норма. Но как може да влияе на евентуална бременност? Утре ще звъня на док да му кажа, макар, че той ми беше казал, че ще види резултата, когато отида другия Ц за ФМ.
Ще сложа и първото изследване на хормони, не знам дали трябва, но за всеки случай. И двете са правени в един и същ Ц.
LH - 7.45     фоликулярна фаза 1.9-12.6
FSH - 5.41   фоликулярна фаза 2.5-12.5
Testosteron - 1.30    Ж 0.29-1.67
Estradiol - 162.4       фоликулярна фаза 46-607
Prolactin - 331.5       Ж 44.5-375.2
DHEA/S - 4.14           4.02-11.0

Доста е нисък, предполагам че при евентуална бременност ще ти изпишат Урогестан, Прогестерона е важен за запазването на бременността. За другите ми се виждат в норма, но нека другите да кажат.

# 49
  • София
  • Мнения: 2 456
Здравейте, изследвах прогестерон 22 ден от Ц ( 7-ми ден след О с УЗ ) и ето резултата:
Progesteron    3.72nmol/L    лутеална фаза ( 5.3 - 86.0 )
Аз в моите очи виждам, че не е в норма. Но как може да влияе на евентуална бременност? Утре ще звъня на док да му кажа, макар, че той ми беше казал, че ще види резултата, когато отида другия Ц за ФМ.
Ще сложа и първото изследване на хормони, не знам дали трябва, но за всеки случай. И двете са правени в един и същ Ц.
LH - 7.45     фоликулярна фаза 1.9-12.6
FSH - 5.41   фоликулярна фаза 2.5-12.5
Testosteron - 1.30    Ж 0.29-1.67
Estradiol - 162.4       фоликулярна фаза 46-607
Prolactin - 331.5       Ж 44.5-375.2
DHEA/S - 4.14           4.02-11.0

според този прогестерон, овулация не е имало. Видяхте ли, че фоликулът се е спукал, ЖТ, течност в матката? Сигурни ли сте, че сте изследвали в правилния ден?

# 50
  • Мнения: 375
Док каза, че се е спукъл,набръчкал и имало течност в матката.А колкото за деня ... пуснах изследването точно на 7-мия ден след О. В подписа ми е и графиката. Док каза, че се е спукъл фоликула или на 1 или на 2 и аз по-сигурно реших да смятам от 2.02. Благодаря за коментара! Днес следобяд ще му звъня да видим какво ще каже. Гледам да съм позитивна, но в този случай нещо не ми се получава ...  Cry

# 51
  • София
  • Мнения: 2 456
Док каза, че се е спукъл,набръчкал и имало течност в матката.А колкото за деня ... пуснах изследването точно на 7-мия ден след О. В подписа ми е и графиката. Док каза, че се е спукъл фоликула или на 1 или на 2 и аз по-сигурно реших да смятам от 2.02. Благодаря за коментара! Днес следобяд ще му звъня да видим какво ще каже. Гледам да съм позитивна, но в този случай нещо не ми се получава ...  Cry
аз нещо не я виждам, или не се ориентирам в новия бейбиплан. Няма какво да се отчайваш, лекаря ще ти каже, не е станало нищо фатално.  Peace

# 52
  • София
  • Мнения: 22 683
Здравейте, момичета. Бихте ли погледнали и моите изследвания, на преглед съм чак в петък и ми се иска да съм подготвена...Правени са на 3ти ден от мц:
TSH S    2.42     µIU/ml   0,27 - 4,2   ECLIA
Свободен Т4 S    12.71     ng/l   9,30 - 17   ECLIA 
Свободен T3 S    3     ng/l   2 - 4,40   ECLIA
LH S    7.22     U/l   2,40 - 12,60   ECLIA
FSH S    7.61     U/l   3,5 - 12,5   ECLIA
Пролактин S    239.7     µIU/ml   102 - 496   ECLIA
Естрадиол S    31.24     pg/ml   12,5 - 166   ECLIA
Тестостерон S    0.58     nmol/l   0,22 - 2,90   ECLIA
Androstendion S    1.9     ng/ml   0,30 - 3,5   CLIA
DHEA-s S   2.5     µmol/l   2,68 - 9,23   ECLIA
Пуснала съм и Hydroxy-Progesteron, (17-), но ще е готов след 1 седмица. Мисля заедно с прогестерона да пусна пак TSH, понеже доколкото разбирам от прочетеното трябва да е в чист ден. Как ви се струват? Виждам, че DHEA-S е малко под границата, но не можах да открия информация какво означава това. Естрадиола дали не е нисък също? Миналия месец си пуснах прогестерон, обаче на 23 ден от цикъла, а съдейки по това че ми дойде по-рано, май се пада да е било на 10-11 ден от О. Резултатът беше 22.67   nmol/l, което обаче, доколкото разбирам, в този ден не показва нищо...само че това нямаше кой да ми каже, докато не го прочетох тук.
Както и да е, много ви благодаря предварително за времето и помощта   bouquet
Според мен са добре
ДХЕА - е малко нисък / в такива случаи може да показва надбъбречната дисфункция / - но може да е нещо инцидентно
Добре е да пуснеш и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ - той ще доизясни положението
Пиши какво е казал лекаря, ще чакам
Не се притеснявай - според мен няма нищо притеснително Simple Smile

Прогестерон  /не 17ОН Прогестерон/се изследва на 7 ден след доказана О. /поне с тестове за О. + БТ/ иначе не е показателен

Това е резултатът за 17ОН Прогестерон:

Hydroxy-Progesteron, (17-)     1.0     ug/l   0,20 - 2   RIA
 
denis, ок ли е, какво мислиш?
  Супер! Браво - няма проблем с НбЖ

# 53
  • София
  • Мнения: 22 683
Общ холестерол 4,7; Триглицериди 0,54; ХДЛ Холестерол 1,26; натрий 142; калий 4,8; хлориди 103; АсАТ 30; АлАТ 21;
ТСХ 1,23; (0.39-6,16) ;
ФТ4 10,88 /10.32-25,80/
анти-Тг 50,78 /0,0-4,0/;
анти-ТПО 100,33 /0,0-20,00/
серумен кортизол 8ч.-284,95
серумен кортизол 23ч. - 33,65

Можели коментар  newsm78 newsm78 newsm78

Дай референтни граници
Защо си изследвала АСАТ и АЛАТ?

# 54
  • София
  • Мнения: 22 683
Здравейте, изследвах прогестерон 22 ден от Ц ( 7-ми ден след О с УЗ ) и ето резултата:
Progesteron    3.72nmol/L    лутеална фаза ( 5.3 - 86.0 )
Аз в моите очи виждам, че не е в норма. Но как може да влияе на евентуална бременност? Утре ще звъня на док да му кажа, макар, че той ми беше казал, че ще види резултата, когато отида другия Ц за ФМ.
Ще сложа и първото изследване на хормони, не знам дали трябва, но за всеки случай. И двете са правени в един и същ Ц.
LH - 7.45     фоликулярна фаза 1.9-12.6
FSH - 5.41   фоликулярна фаза 2.5-12.5
Testosteron - 1.30    Ж 0.29-1.67
Estradiol - 162.4       фоликулярна фаза 46-607
Prolactin - 331.5       Ж 44.5-375.2
DHEA/S - 4.14           4.02-11.0

ЛХ  е висок - може да показва ПКЯ,  Прогестерона е нисък - не е имало О.
Може да е имало фоликул, но той да е претърпял обратно развитие -намалява и се сбръчква - каквото е видял и лекаря.
 
ПП.
Ако няма О. - няма Прогестерон / ако няма О. - няма и бременност/ - така, че този Прогестерон няма отношение към бъдеща бременност - това да не те притеснява. Simple Smile

# 55
  • Мнения: 84
Здравейте, момичета. Бихте ли погледнали и моите изследвания, на преглед съм чак в петък и ми се иска да съм подготвена...Правени са на 3ти ден от мц:
TSH S    2.42     µIU/ml   0,27 - 4,2   ECLIA
Свободен Т4 S    12.71     ng/l   9,30 - 17   ECLIA 
Свободен T3 S    3     ng/l   2 - 4,40   ECLIA
LH S    7.22     U/l   2,40 - 12,60   ECLIA
FSH S    7.61     U/l   3,5 - 12,5   ECLIA
Пролактин S    239.7     µIU/ml   102 - 496   ECLIA
Естрадиол S    31.24     pg/ml   12,5 - 166   ECLIA
Тестостерон S    0.58     nmol/l   0,22 - 2,90   ECLIA
Androstendion S    1.9     ng/ml   0,30 - 3,5   CLIA
DHEA-s S   2.5     µmol/l   2,68 - 9,23   ECLIA
Пуснала съм и Hydroxy-Progesteron, (17-), но ще е готов след 1 седмица. Мисля заедно с прогестерона да пусна пак TSH, понеже доколкото разбирам от прочетеното трябва да е в чист ден. Как ви се струват? Виждам, че DHEA-S е малко под границата, но не можах да открия информация какво означава това. Естрадиола дали не е нисък също? Миналия месец си пуснах прогестерон, обаче на 23 ден от цикъла, а съдейки по това че ми дойде по-рано, май се пада да е било на 10-11 ден от О. Резултатът беше 22.67   nmol/l, което обаче, доколкото разбирам, в този ден не показва нищо...само че това нямаше кой да ми каже, докато не го прочетох тук.
Както и да е, много ви благодаря предварително за времето и помощта   bouquet
Според мен са добре
ДХЕА - е малко нисък / в такива случаи може да показва надбъбречната дисфункция / - но може да е нещо инцидентно
Добре е да пуснеш и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ - той ще доизясни положението
Пиши какво е казал лекаря, ще чакам
Не се притеснявай - според мен няма нищо притеснително Simple Smile

Прогестерон  /не 17ОН Прогестерон/се изследва на 7 ден след доказана О. /поне с тестове за О. + БТ/ иначе не е показателен

Това е резултатът за 17ОН Прогестерон:

Hydroxy-Progesteron, (17-)     1.0     ug/l   0,20 - 2   RIA
 
denis, ок ли е, какво мислиш?
  Супер! Браво - няма проблем с НбЖ
супер, благодаря ти, denis bouquet днес бях на преглед, лекарката също каза, че са добре, само прогестерона според нея е нисък (беше 22.67   nmol/l реф. лут 5.3-86 на 23ти ден от цикъла) и ми предписа Утрогестан сутрин х 1, вечер х 2 от 16ти до 25 ден за 3 месеца и след това ако няма резултат, мисли да стимулираме малко овулацията...при положение, че ще пия утрогестан сега май няма смисъл да се опитвам пак да изследвам прогестерона на точната дата newsm78

# 56
  • Пловдив
  • Мнения: 736
Общ холестерол 4,7; Триглицериди 0,54; ХДЛ Холестерол 1,26; натрий 142; калий 4,8; хлориди 103; АсАТ 30; АлАТ 21;
ТСХ 1,23; (0.39-6,16) ;
ФТ4 10,88 /10.32-25,80/
анти-Тг 50,78 /0,0-4,0/;
анти-ТПО 100,33 /0,0-20,00/
серумен кортизол 8ч.-284,95
серумен кортизол 23ч. - 33,65

Можели коментар  newsm78 newsm78 newsm78

Дай референтни граници
Защо си изследвала АСАТ и АЛАТ?



Приехаме в ендокринологичното за исзледвания и ми ги пуснаха тези, не са посочили референтни в епикризата.

# 57
  • София
  • Мнения: 1 018
Общ холестерол 4,7; Триглицериди 0,54; ХДЛ Холестерол 1,26; натрий 142; калий 4,8; хлориди 103; АсАТ 30; АлАТ 21;
ТСХ 1,23; (0.39-6,16) ;
ФТ4 10,88 /10.32-25,80/
анти-Тг 50,78 /0,0-4,0/;
анти-ТПО 100,33 /0,0-20,00/
серумен кортизол 8ч.-284,95
серумен кортизол 23ч. - 33,65
Можели коментар  newsm78 newsm78 newsm78
Амииии... антителата са ти завишени, което по принцип е признак на наличие на заболяване на щитовидната жлеза... но пък тсх и свободните тиреоиди са ти в норма...
Асат и Алат са ок, според мен, можеше и по-ниски да са, но... са си абсолютно в граници Simple Smile
А серумния кортизол- (8ч) ми се вижда завишено, но не съм сигурна и затова не смея да комент. А защо са ти го пускали? И въобще с какви съмнения- за заболяване на щитовидна жлеза, бъбреци, надбъбречна или просто превантивно, са те приели и са правили тези именно изследвания?
най-добре попитай лекаря си относно резултатите, да ти е по-спокойно. Peace

# 58
  • Мнения: 481
Денис, при ниво на Е2-159 и ЛХ- 5,92 дали ще може да се оплоди я-ката и да се пристъпи към трансфер. Много са ми мътни тези хормони.

# 59
  • София
  • Мнения: 22 683
Денис, при ниво на Е2-159 и ЛХ- 5,92 дали ще може да се оплоди я-ката и да се пристъпи към трансфер. Много са ми мътни тези хормони.

Това на кой ден от МЦ е ?

ПП.
При Е2 200-250 има вече  1 фоликул с годна яйцеклетка
 ако има повече фоликули Е2 е 500-700-900 /преди О./

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт