«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

»скам бебе
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
45-59 от 762 отговора


ћнени€: 43
«дравейте, момичета. Ѕихте ли погледнали и моите изследвани€, на преглед съм чак в петък и ми се иска да съм подготвена...ѕравени са на 3ти ден от мц:

TSH S    2.42     µIU/ml   0,27 - 4,2   ECLIA
 
—вободен “4 S    12.71     ng/l   9,30 - 17   ECLIA
 
—вободен T3 S    3     ng/l   2 - 4,40   ECLIA
 
LH S    7.22     U/l   2,40 - 12,60   ECLIA
 
FSH S    7.61     U/l   3,5 - 12,5   ECLIA
 
ѕролактин S    239.7     µIU/ml   102 - 496   ECLIA
 
≈страдиол S    31.24     pg/ml   12,5 - 166   ECLIA
 
“естостерон S    0.58     nmol/l   0,22 - 2,90   ECLIA
 
Androstendion S    1.9     ng/ml   0,30 - 3,5   CLIA
 
DHEA-s S   2.5     µmol/l   2,68 - 9,23   ECLIA
 
ѕуснала съм и Hydroxy-Progesteron, (17-), но ще е готов след 1 седмица. ћисл€ заедно с прогестерона да пусна пак TSH, понеже доколкото разбирам от прочетеното тр€бва да е в чист ден.  ак ви се струват? ¬иждам, че DHEA-S е малко под границата, но не можах да откри€ информаци€ какво означава това. ≈страдиола дали не е нисък също? ћинали€ месец си пуснах прогестерон, обаче на 23 ден от цикъла, а съдейки по това че ми дойде по-рано, май се пада да е било на 10-11 ден от ќ. –езултатът беше 22.67   nmol/l, което обаче, доколкото разбирам, в този ден не показва нищо...само че това н€маше кой да ми каже, докато не го прочетох тук.
 акто и да е, много ви благодар€ предварително за времето и помощта  bouquet


—поред мен са добре
ƒ’≈ј - е малко нисък / в такива случаи може да показва надбъбречната дисфункци€ / - но може да е нещо инцидентно
ƒобре е да пуснеш и 17ќЌ ѕрогестерон - на 3 ден от ћ÷ - той ще доиз€сни положението
ѕиши какво е казал лекар€, ще чакам
Ќе се притесн€вай - според мен н€ма нищо притеснително Smile

ѕрогестерон  /не 17ќЌ ѕрогестерон/се изследва на 7 ден след доказана ќ. /поне с тестове за ќ. + Ѕ“/ иначе не е показателен

“ова е резултатът за 17ќЌ ѕрогестерон:

Hydroxy-Progesteron, (17-)     1.0     ug/l   0,20 - 2   RIA
 
denis, ок ли е, какво мислиш?
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 733
ќбщ холестерол 4,7; “риглицериди 0,54; ’ƒЋ ’олестерол 1,26; натрий 142; калий 4,8; хлориди 103; јсј“ 30; јлј“ 21;
“—’ 1,23; (0.39-6,16) ;
‘“4 10,88 /10.32-25,80/
анти-“г 50,78 /0,0-4,0/;
анти-“ѕќ 100,33 /0,0-20,00/
серумен кортизол 8ч.-284,95
серумен кортизол 23ч. - 33,65



ћожели коментар  newsm78 newsm78 newsm78
÷итирай


ћнени€: 359
«дравейте, изследвах прогестерон 22 ден от ÷ ( 7-ми ден след ќ с ”« ) и ето резултата:
Progesteron    3.72nmol/L    лутеална фаза ( 5.3 - 86.0 )
јз в моите очи виждам, че не е в норма. Ќо как може да вли€е на евентуална бременност? ”тре ще звън€ на док да му кажа, макар, че той ми беше казал, че ще види резултата, когато отида други€ ÷ за ‘ћ.
ўе сложа и първото изследване на хормони, не знам дали тр€бва, но за всеки случай. » двете са правени в един и същ ÷.
LH - 7.45     фоликул€рна фаза 1.9-12.6
FSH - 5.41   фоликул€рна фаза 2.5-12.5
Testosteron - 1.30    ∆ 0.29-1.67
Estradiol - 162.4       фоликул€рна фаза 46-607
Prolactin - 331.5       ∆ 44.5-375.2
DHEA/S - 4.14           4.02-11.0
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 733
«дравейте, изследвах прогестерон 22 ден от ÷ ( 7-ми ден след ќ с ”« ) и ето резултата:
Progesteron    3.72nmol/L    лутеална фаза ( 5.3 - 86.0 )
јз в моите очи виждам, че не е в норма. Ќо как може да вли€е на евентуална бременност? ”тре ще звън€ на док да му кажа, макар, че той ми беше казал, че ще види резултата, когато отида други€ ÷ за ‘ћ.
ўе сложа и първото изследване на хормони, не знам дали тр€бва, но за всеки случай. » двете са правени в един и същ ÷.
LH - 7.45     фоликул€рна фаза 1.9-12.6
FSH - 5.41   фоликул€рна фаза 2.5-12.5
Testosteron - 1.30    ∆ 0.29-1.67
Estradiol - 162.4       фоликул€рна фаза 46-607
Prolactin - 331.5       ∆ 44.5-375.2
DHEA/S - 4.14           4.02-11.0

ƒоста е нисък, предполагам че при евентуална бременност ще ти изпишат ”рогестан, ѕрогестерона е важен за запазването на бременността. «а другите ми се виждат в норма, но нека другите да кажат.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 455
«дравейте, изследвах прогестерон 22 ден от ÷ ( 7-ми ден след ќ с ”« ) и ето резултата:
Progesteron    3.72nmol/L    лутеална фаза ( 5.3 - 86.0 )
јз в моите очи виждам, че не е в норма. Ќо как може да вли€е на евентуална бременност? ”тре ще звън€ на док да му кажа, макар, че той ми беше казал, че ще види резултата, когато отида други€ ÷ за ‘ћ.
ўе сложа и първото изследване на хормони, не знам дали тр€бва, но за всеки случай. » двете са правени в един и същ ÷.
LH - 7.45     фоликул€рна фаза 1.9-12.6
FSH - 5.41   фоликул€рна фаза 2.5-12.5
Testosteron - 1.30    ∆ 0.29-1.67
Estradiol - 162.4       фоликул€рна фаза 46-607
Prolactin - 331.5       ∆ 44.5-375.2
DHEA/S - 4.14           4.02-11.0

според този прогестерон, овулаци€ не е имало. ¬ид€хте ли, че фоликулът се е спукал, ∆“, течност в матката? —игурни ли сте, че сте изследвали в правилни€ ден?
÷итирай


ћнени€: 359
ƒок каза, че се е спукъл,набръчкал и имало течност в матката.ј колкото за ден€ ... пуснах изследването точно на 7-ми€ ден след ќ. ¬ подписа ми е и графиката. ƒок каза, че се е спукъл фоликула или на 1 или на 2 и аз по-сигурно реших да см€там от 2.02. Ѕлагодар€ за коментара! ƒнес следоб€д ще му звън€ да видим какво ще каже. √ледам да съм позитивна, но в този случай нещо не ми се получава ...  Crying or Very sad
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 455
ƒок каза, че се е спукъл,набръчкал и имало течност в матката.ј колкото за ден€ ... пуснах изследването точно на 7-ми€ ден след ќ. ¬ подписа ми е и графиката. ƒок каза, че се е спукъл фоликула или на 1 или на 2 и аз по-сигурно реших да см€там от 2.02. Ѕлагодар€ за коментара! ƒнес следоб€д ще му звън€ да видим какво ще каже. √ледам да съм позитивна, но в този случай нещо не ми се получава ...  Crying or Very sad
аз нещо не € виждам, или не се ориентирам в нови€ бейбиплан. Ќ€ма какво да се отчайваш, лекар€ ще ти каже, не е станало нищо фатално.  Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 11 781
«дравейте, момичета. Ѕихте ли погледнали и моите изследвани€, на преглед съм чак в петък и ми се иска да съм подготвена...ѕравени са на 3ти ден от мц:
TSH S    2.42     µIU/ml   0,27 - 4,2   ECLIA
—вободен “4 S    12.71     ng/l   9,30 - 17   ECLIA 
—вободен T3 S    3     ng/l   2 - 4,40   ECLIA
LH S    7.22     U/l   2,40 - 12,60   ECLIA
FSH S    7.61     U/l   3,5 - 12,5   ECLIA
ѕролактин S    239.7     µIU/ml   102 - 496   ECLIA
≈страдиол S    31.24     pg/ml   12,5 - 166   ECLIA
“естостерон S    0.58     nmol/l   0,22 - 2,90   ECLIA
Androstendion S    1.9     ng/ml   0,30 - 3,5   CLIA
DHEA-s S   2.5     µmol/l   2,68 - 9,23   ECLIA
ѕуснала съм и Hydroxy-Progesteron, (17-), но ще е готов след 1 седмица. ћисл€ заедно с прогестерона да пусна пак TSH, понеже доколкото разбирам от прочетеното тр€бва да е в чист ден.  ак ви се струват? ¬иждам, че DHEA-S е малко под границата, но не можах да откри€ информаци€ какво означава това. ≈страдиола дали не е нисък също? ћинали€ месец си пуснах прогестерон, обаче на 23 ден от цикъла, а съдейки по това че ми дойде по-рано, май се пада да е било на 10-11 ден от ќ. –езултатът беше 22.67   nmol/l, което обаче, доколкото разбирам, в този ден не показва нищо...само че това н€маше кой да ми каже, докато не го прочетох тук.
 акто и да е, много ви благодар€ предварително за времето и помощта  bouquet
—поред мен са добре
ƒ’≈ј - е малко нисък / в такива случаи може да показва надбъбречната дисфункци€ / - но може да е нещо инцидентно
ƒобре е да пуснеш и 17ќЌ ѕрогестерон - на 3 ден от ћ÷ - той ще доиз€сни положението
ѕиши какво е казал лекар€, ще чакам
Ќе се притесн€вай - според мен н€ма нищо притеснително Smile

ѕрогестерон  /не 17ќЌ ѕрогестерон/се изследва на 7 ден след доказана ќ. /поне с тестове за ќ. + Ѕ“/ иначе не е показателен

“ова е резултатът за 17ќЌ ѕрогестерон:

Hydroxy-Progesteron, (17-)     1.0     ug/l   0,20 - 2   RIA
 
denis, ок ли е, какво мислиш?
  —упер! Ѕраво - н€ма проблем с Ќб∆
÷итирай

—офи€

ћнени€: 11 781
ќбщ холестерол 4,7; “риглицериди 0,54; ’ƒЋ ’олестерол 1,26; натрий 142; калий 4,8; хлориди 103; јсј“ 30; јлј“ 21;
“—’ 1,23; (0.39-6,16) ;
‘“4 10,88 /10.32-25,80/
анти-“г 50,78 /0,0-4,0/;
анти-“ѕќ 100,33 /0,0-20,00/
серумен кортизол 8ч.-284,95
серумен кортизол 23ч. - 33,65

ћожели коментар  newsm78 newsm78 newsm78

ƒай референтни граници
«ащо си изследвала ј—ј“ и јЋј“?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 11 781
«дравейте, изследвах прогестерон 22 ден от ÷ ( 7-ми ден след ќ с ”« ) и ето резултата:
Progesteron    3.72nmol/L    лутеална фаза ( 5.3 - 86.0 )
јз в моите очи виждам, че не е в норма. Ќо как може да вли€е на евентуална бременност? ”тре ще звън€ на док да му кажа, макар, че той ми беше казал, че ще види резултата, когато отида други€ ÷ за ‘ћ.
ўе сложа и първото изследване на хормони, не знам дали тр€бва, но за всеки случай. » двете са правени в един и същ ÷.
LH - 7.45     фоликул€рна фаза 1.9-12.6
FSH - 5.41   фоликул€рна фаза 2.5-12.5
Testosteron - 1.30    ∆ 0.29-1.67
Estradiol - 162.4       фоликул€рна фаза 46-607
Prolactin - 331.5       ∆ 44.5-375.2
DHEA/S - 4.14           4.02-11.0

Ћ’  е висок - може да показва ѕ я,  ѕрогестерона е нисък - не е имало ќ.
ћоже да е имало фоликул, но той да е претърп€л обратно развитие -намал€ва и се сбръчква - каквото е вид€л и лекар€.
 
ѕѕ.
јко н€ма ќ. - н€ма ѕрогестерон / ако н€ма ќ. - н€ма и бременност/ - така, че този ѕрогестерон н€ма отношение към бъдеща бременност - това да не те притесн€ва. Smile
÷итирай


ћнени€: 43
«дравейте, момичета. Ѕихте ли погледнали и моите изследвани€, на преглед съм чак в петък и ми се иска да съм подготвена...ѕравени са на 3ти ден от мц:
TSH S    2.42     µIU/ml   0,27 - 4,2   ECLIA
—вободен “4 S    12.71     ng/l   9,30 - 17   ECLIA 
—вободен T3 S    3     ng/l   2 - 4,40   ECLIA
LH S    7.22     U/l   2,40 - 12,60   ECLIA
FSH S    7.61     U/l   3,5 - 12,5   ECLIA
ѕролактин S    239.7     µIU/ml   102 - 496   ECLIA
≈страдиол S    31.24     pg/ml   12,5 - 166   ECLIA
“естостерон S    0.58     nmol/l   0,22 - 2,90   ECLIA
Androstendion S    1.9     ng/ml   0,30 - 3,5   CLIA
DHEA-s S   2.5     µmol/l   2,68 - 9,23   ECLIA
ѕуснала съм и Hydroxy-Progesteron, (17-), но ще е готов след 1 седмица. ћисл€ заедно с прогестерона да пусна пак TSH, понеже доколкото разбирам от прочетеното тр€бва да е в чист ден.  ак ви се струват? ¬иждам, че DHEA-S е малко под границата, но не можах да откри€ информаци€ какво означава това. ≈страдиола дали не е нисък също? ћинали€ месец си пуснах прогестерон, обаче на 23 ден от цикъла, а съдейки по това че ми дойде по-рано, май се пада да е било на 10-11 ден от ќ. –езултатът беше 22.67   nmol/l, което обаче, доколкото разбирам, в този ден не показва нищо...само че това н€маше кой да ми каже, докато не го прочетох тук.
 акто и да е, много ви благодар€ предварително за времето и помощта  bouquet
—поред мен са добре
ƒ’≈ј - е малко нисък / в такива случаи може да показва надбъбречната дисфункци€ / - но може да е нещо инцидентно
ƒобре е да пуснеш и 17ќЌ ѕрогестерон - на 3 ден от ћ÷ - той ще доиз€сни положението
ѕиши какво е казал лекар€, ще чакам
Ќе се притесн€вай - според мен н€ма нищо притеснително Smile

ѕрогестерон  /не 17ќЌ ѕрогестерон/се изследва на 7 ден след доказана ќ. /поне с тестове за ќ. + Ѕ“/ иначе не е показателен

“ова е резултатът за 17ќЌ ѕрогестерон:

Hydroxy-Progesteron, (17-)     1.0     ug/l   0,20 - 2   RIA
 
denis, ок ли е, какво мислиш?
  —упер! Ѕраво - н€ма проблем с Ќб∆
супер, благодар€ ти, denis bouquet днес б€х на преглед, лекарката също каза, че са добре, само прогестерона според не€ е нисък (беше 22.67   nmol/l реф. лут 5.3-86 на 23ти ден от цикъла) и ми предписа ”трогестан сутрин х 1, вечер х 2 от 16ти до 25 ден за 3 месеца и след това ако н€ма резултат, мисли да стимулираме малко овулаци€та...при положение, че ще пи€ утрогестан сега май н€ма смисъл да се опитвам пак да изследвам прогестерона на точната дата newsm78
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 733
ќбщ холестерол 4,7; “риглицериди 0,54; ’ƒЋ ’олестерол 1,26; натрий 142; калий 4,8; хлориди 103; јсј“ 30; јлј“ 21;
“—’ 1,23; (0.39-6,16) ;
‘“4 10,88 /10.32-25,80/
анти-“г 50,78 /0,0-4,0/;
анти-“ѕќ 100,33 /0,0-20,00/
серумен кортизол 8ч.-284,95
серумен кортизол 23ч. - 33,65

ћожели коментар  newsm78 newsm78 newsm78

ƒай референтни граници
«ащо си изследвала ј—ј“ и јЋј“?



ѕриехаме в ендокринологичното за исзледвани€ и ми ги пуснаха тези, не са посочили референтни в епикризата.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 819
ќбщ холестерол 4,7; “риглицериди 0,54; ’ƒЋ ’олестерол 1,26; натрий 142; калий 4,8; хлориди 103; јсј“ 30; јлј“ 21;
“—’ 1,23; (0.39-6,16) ;
‘“4 10,88 /10.32-25,80/
анти-“г 50,78 /0,0-4,0/;
анти-“ѕќ 100,33 /0,0-20,00/
серумен кортизол 8ч.-284,95
серумен кортизол 23ч. - 33,65
ћожели коментар  newsm78 newsm78 newsm78
јмииии... антителата са ти завишени, което по принцип е признак на наличие на забол€ване на щитовидната жлеза... но пък тсх и свободните тиреоиди са ти в норма...
јсат и јлат са ок, според мен, можеше и по-ниски да са, но... са си абсолютно в граници Smile
ј серумни€ кортизол- (8ч) ми се вижда завишено, но не съм сигурна и затова не сме€ да комент. ј защо са ти го пускали? » въобще с какви съмнени€- за забол€ване на щитовидна жлеза, бъбреци, надбъбречна или просто превантивно, са те приели и са правили тези именно изследвани€?
най-добре попитай лекар€ си относно резултатите, да ти е по-спокойно. Peace
÷итирай


ћнени€: 307
ƒенис, при ниво на ≈2-159 и Ћ’- 5,92 дали ще може да се оплоди €-ката и да се пристъпи към трансфер. ћного са ми мътни тези хормони.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 11 781
ƒенис, при ниво на ≈2-159 и Ћ’- 5,92 дали ще може да се оплоди €-ката и да се пристъпи към трансфер. ћного са ми мътни тези хормони.

“ова на кой ден от ћ÷ е ?

ѕѕ.
ѕри ≈2 200-250 има вече  1 фоликул с годна €йцеклетка
 ако има повече фоликули ≈2 е 500-700-900 /преди ќ./

÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
45-59 от 762 отговора