(микровълнова фурна)
Продукти: пилешки бутчета, сол и черен пипер
За соса: 1 глава нарязан на дрeбно лук, 2 лъж. вода, 1лъж. захар, 1 лъж. нишесте, 2 лъж. натурален плодов сок или от изцеден плод, 1 лъж. оцет, 1 лъж. дом.сос, 1 лъж. горчица, чубрица, сол и чер. пипер;
Приготвяне:
Пилешките бутчета се измиват добре, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Поставят се в съд за МВ ( аз в йената ) и се пече около 20 мин., докато пилето загуби розовината си, като по средата на печенето ги обърнете 1 път. След като ги извадите, отлейте соса, който е пуснало пилето.
Всички подправки за соса се поставят в отделен съд, разбъркват се добре и се пекат в МВ около 4 мин., като по средата се разбъркват веднъж ( тук трябва да кажа, че ги пекох първия път 4 мин. на максимум и стана на желе, така че трябва по- малко време или по- ниска мощност, за да може да си стои сместа течна или полу, щото все пак нишестето стяга както знаете).
Залива се пилето с получения сос, покрива се с хартие за печене и се слага в МВ за 7 мин. Оставя се още 5 мин. да престои преди да се сервира полято със соса и отгоре покрито с настърган кашкавал.
Дано ви хареса!