Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Stara Zagora

Мнения: 871
4 - жълтъка се разбиват с 2ч.ч. - захар,1 - пак. масло, 1ч. ч. - кисело мляко, 1 - равна лъж. сода, 2ч.ч. - брашно. Пече се в умерена фурна. След изтиването , блата се намазва със сладко /по избор/ , и с разбитите на сняг белтъци (с1/2ч.ч. - захар).Запича се до порозовяване. Много лесно, и вкусно. Аз си го правя доста честичко.   chef
Цитирай

София

Мнения: 2 220
Дани, с тази рецепта ми припомни един сладкиш, който аз превех доста често преди години, но съвсем го бях забравила. А е страшно вкусен, наистина. Само че аз го знаех като "английски сладкиш" - няма значение, мисля, че е същия, защото пак се намазваше отгоре със сладко и белтъци. Навила съм се пак да го направя, макар че от доста време не съм приготвяла нищо сладко и малко съм загубила тренинг - а може би не трябва! Wink
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Цитат на: toninna
Дани, с тази рецепта ми припомни един сладкиш, който аз превех доста често преди години, но съвсем го бях забравила. А е страшно вкусен, наистина. Само че аз го знаех като "английски сладкиш" - няма значение, мисля, че е същия, защото пак се намазваше отгоре със сладко и белтъци. Навила съм се пак да го направя, макар че от доста време не съм приготвяла нищо сладко и малко съм загубила тренинг - а може би не трябва! Wink

Да ти кажа май има много имена този сладкиш, сигурно е същия. Wink
Цитирай

София

Мнения: 2 694
Мдааа, при мен се среща като "Дамски каприз"...
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Цитат на: bobolenta
Мдааа, при мен се среща като "Дамски каприз"...

Да, но "Дамски каприз" е с канела и лимон, и аз сирьопирам блата.Поне моята е такава Rolling Eyes  и мажа със сладко от кайсии, а на френския със сладко от сини сливи.  Rolling Eyes
Цитирай

ЯМБОЛ

Мнения: 171
Dani75 кажи ми моля те колко време се пече този сладкиш,че го правя в момента Smile .
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Цитат на: LILI11
Dani75 кажи ми моля те колко време се пече този сладкиш,че го правя в момента Smile .

Мила, проверявай с клечка за зъби, ако има полепнало тесто значи е суров. Печи първо отдолу.
Цитирай

ЯМБОЛ

Мнения: 171
Почти е готов само се запичат белтъците.Отначало като се зачерви а отдолу по горната коричка само седи като течно и си казвам май нищо няма да стане но го покрих с едно парченце фолио и се изпече и не загоря отгоре и сега само чакам белтъците ама как мирииишеее Laughing  Laughing  Laughing  Laughing
Цитирай


Мнения: 4 347
Цитат на: dani75
4 - жълтъка се разбиват с 2ч.ч. - захар,1 - пак. масло, 1ч. ч. - кисело мляко, 1 - равна лъж. сода, 2ч.ч. - брашно. Пече се в умерена фурна. След изтиването , блата се намазва със сладко /по избор/ , и с разбитите на сняг белтъци (с1/2ч.ч. - захар).Запича се до порозовяване. Много лесно, и вкусно. Аз си го правя доста честичко.   chef



Ааааа, жесток е! Аз му слагам и орехчета.
Дани, мерси че ме подсети. Отдавна не го бях правила.
А с малиново сладко как го обичааааам....
Цитирай


Мнения: 4 347
Цитат на: bobolenta
Мдааа, при мен се среща като "Дамски каприз"...


И аз го знам като "Дамски каприз".
Цитирай
Аз пък го знам като "токайски квадрати", много ми харесваше едно време, ще се опитам да го направя.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.