«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒеца от 1 до 6 г.
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 47 отговора

»зтрито

ћнени€: 410
≈ как об€снихте на децата си от къде идват бебетата. ћоето знае, че е била в корема на майка и, след като ме пита защо не е била в мо€ корем. и че искала да бъде в мо€ корем се чуд€ как да и об€сн€ по подробно. Ќещо с куклен театър, Ѕарби и  ен н€кое бебче, по нагледно. ¬се пак н€ма да споменавам за секса, но как да се вмест€ аз тогава?  ак точно да съм участвал аз, без да се говори за секс. «ащото ме пита защо има две, баби и двама д€довци, а има една майка и един баща и не знам как да об€сн€вам всичко това. “р€бва да разбере как се пръкват бебетата за да и об€сн€ и другото. ¬ече май н€ма щъркели, знай от градината за н€кой органи дето ги н€ма. Ќаправо съм в шах, а е на 4 само.
÷итирай

Different times, different places

ћнени€: 115
«ащо не и разкажеш за любовта между майка и и теб. “ова създава специално чувство у децата, че са обичани и по€вата им е била следствие на едно прекрасно и силно желание да ги има в семейството. ƒа си кажа честно иде€та за Ѕарби,  ен и  уклен театър въобще не ми допада, Ќќ това си е мое мнение. —трува ми се твърде рано за об€снение за другото може и да не съм права.
÷итирай

в сапунен сериал...

ћнени€: 1 418
ƒецата порастват и задават все по сложни въпроси.» ние имаме проблем как да об€сним от къде е дошъл първи€ човек и как сега са толкова много хора? Rolling Eyes“а всичко което пишете ще ни е от полза и на нас
÷итирай

¬елико “ърново

ћнени€: 217
ћоето обесн€ние към дъщер€ ми на 2 и половина: тати обича мама и като са решили да си имат бебе той е сложил едно семенце в корема на мама. ѕосле то порасло, мама е била бременна и като е станало много т€сно в корема бебето се е родило. Ќай-чести€ й коментар по темата: като стана гол€ма и аз ще имам бебе в корема ми. ќпреденено е на€сно с думи като бременна жена, раждане, бебе, сукане.

Ќе е била в тво€ корем, защото жените износват бебетата, обесни и всичко точно както си е  Love Love
÷итирай

Mars Hotel

ћнени€: 2 676
≈ какво сложно има да й об€сниш, че само жените раждат? Laughing  ажи й, че и т€ може да има бебе в корема си, когато порасне. «а бабите и д€довците също е лесно. ћама си има майка и баща, тати също си има майка и баща, това е.

 огато мъж и жена се обичат, им се ражда бебе - това е безопасно и си решаваш проблема със споменаването на секса.
÷итирай


ћнени€: 72
ћоето обесн€ние към дъщер€ ми на 2 и половина: тати обича мама и като са решили да си имат бебе той е сложил едно семенце в корема на мама. ѕосле то порасло, мама е била бременна и като е станало много т€сно в корема бебето се е родило. Ќай-чести€ й коментар по темата: като стана гол€ма и аз ще имам бебе в корема ми. ќпреденено е на€сно с думи като бременна жена, раждане, бебе, сукане.

Ќе е била в тво€ корем, защото жените износват бебетата, обесни и всичко точно както си е  Love Love

ћного съм съгласна с това Smile. ћисл€, че тр€бва да се говори истината с подход€щи за възрастта на детето думи Smile
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
"ј е на 4 само"  -ами да, какво по-нормално от това да пита детето. » мо€т син е на 4 и вече отдавна знае, че бебетата ги раждат само жени, а не мъже. «нае, че растат в коремчетата на майките си и когато пораснат достатъчно големи се раждат. ќб€сних, че когато мъж и жена много се обичат и решат да си имат детенце, една клетчица от т€лото на таткото и една клетчица от т€лото на майката се събират и от т€х се оформ€ бебе, което започва да расте.

ј тво€та щерка не може ли да получи малко информаци€ и от майка си? „исто по женски Wink. «а да те спаси от €вното неудобство, което изпитваш.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 33 462
ами об€сн€ваш, че мъжете и жените са различно създадени,  мама носи и ражда и кърми бебето, тати....  еди какво си,  за това мама има гърди... общо взето  в този контектст съм об€сн€мала, че и за това момиченцата н€мат пишки , като момченцата, за да има м€сто от където бебето да излиза.(той разбира се вече беше виждал, че момчетата и момичетата не са еднакви в детската, предполагам дъщер€ ти също). ѕросто об€сни, че в природата  почти всички животни са така - мъжки и женски и  за да се роди  едно бебе, тр€бва да се намер€т една жена и един мъж, да се обичат и от любовта си да създадът бебе...
»маше едно много готино анимационно клипче,  за това как точно се имплантира и расте бебето в корема на майката, дребни€т много го беше харесал...
«а бабите €сно защо има по 2, защото едните са родителите на мама, другите са родителите на тати.
“ова за клетките, което пише —ърчи е готино... но пак детето може да пита - как... мо€т още не е питал за това как точно, демек за секса. ¬ъпреки, че знае, че "рибките", от които стават бебетата, ги носи мъжът в "топчетата си"(ам така си нарича тестисите)
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
јнгелче любимо, така или иначе до секса опират нещата в един момент и тр€бва да им се об€сни подход€що. ќбикновено малките деца научават постепенно "истината за бебетата" и приемат информаци€та на дози. ѕоследната доза е именно "как клетчицата на тати се е свързала с клетчицата на мама?". ћалко деца на 4 години биха задали този въпрос, защото им е напълно достатъчно да зна€т, че бебето се получава от мама и тати и мама го ражда, след като то е расло 9 месеца в коремчето й.
Ќищо сложно н€ма да се об€сни, че клетчиците се сливат, когато мама и тати прав€т любов - мама има дупчица, откъдето бебето се ражда. ¬ не€ тати постав€ своето семенце, за да се срещнат с маминото семенце и така те се срещат и бебето започва да се оформ€ и да расте.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 33 462
аз не казвам, че е сложно, казах, че мо€т човек за 2 години не се е сетил да ми зададе въпроса, как точно минава  клетчицата от мъжът в жената( демек какво точно значи прав€т любов)....а когато се сети... ами ще му го об€сн€, не ме притесн€ва толкова.

Ќо има и по-любопитни деца, които питат до откат...и не се задовол€ват, с единичен и прост отговор за нещата.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
аз не казвам, че е сложно, казах, че мо€т човек за 2 години не се е сетил да ми зададе въпроса...

»менно.
ѕисах "сложно", защото на автора на темата му се струва сложно как точно да запознае малката с пчеличките и зелките.
÷итирай

»зтрито

ћнени€: 410
“€ знае, че бебетата излизат от "коремчето", на мама, но това с обичта и е по сложно, защото сме разделени с майка и. “€ все пита "ѕреди с мама нали се обичахте?" "—ега защо не се обичате?" ћен не ме споменават често, не знае какво е "семейство", затова тр€бва да и об€сн€ нещата по реално, ще тр€бва да споменавам " огато се обичахме с майка ти" за семенцето ще спомена, ще го асимилира със семе от цвете, а то другото пак си е семе все пак Mr. Green ѕросто когато детето не е запознато със семейството, е по друго. ѕонеже майка и не говори за мен, става още по трудно, може би затова въпросите са чак сега и толкова объркани. » другото, понеже аз не съм с майка и, и т€ не вижда мо€та рол€ заедно с майката, затова искам да знае рол€та ми в нейното създаване, а не да съм човека който € взима в недел€.
÷итирай

Mars Hotel

ћнени€: 2 676
’ммм, сложно е, наистина.

Ќо мисл€, че тр€бва да сте максимално искрени с не€. ƒа й разкажете, че сте се обичали, но за теб и мама е по-добре да не живеете заедно, но и двамата много обичате не€ и че така т€ има две "къщи", в които да живее и две места, където € чакат играчки и т.н
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
”ф, случват се и такива неща.
“атенце, говори й по принцип за мъжа и жената, и нека вместо семенца, да са клетчици.
Ќека да добие обща представа за по€вата на бебетата, да знае, че винаги тр€бват мъж и жена и че всички хора са се по€вили така.
ќтделно - важно е да й кажеш, че хората се раздел€т пон€кога, вкл. и майките и татковците. јко т€ знае, че причината за разд€лата е, че вече не се обичат е повече от нужно да € увериш, че винаги и завинаги ще € обичаш безкрайно. ¬ тво€та любов т€ не тр€бва да има абсолютно никакво съмнение.
«ащото малките деца генерализират и мисл€т на обобщен принцип. “€ може да помисли, че "“ати и мама са се обичали. ¬ече не се обичат и не са заедно. “ова значи, че тати може да не обича и мен от един момент.". Ќе допускай това.
» още нещо, което е много, много важно - т€ тр€бва да бъде на€сно, че не т€ е причината да не сте заедно. «ащото децата имат ужасната способност да си вмен€ват вина.

ѕ.ѕ. » най-важното: говори с не€ като с гол€м човек. ѕредстава си н€маш колко повече разбират, отколкото си мислим. » прекарвай повече време с не€, ако е възможно.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 33 462
¬ъпросите са  си в правилното време и не са много объркани...
јз те съветвам да си напълно искрен с не€...да обичали сте се, но пон€кога хората се оказва, че не си подхождат, раздел€т се, спират да се обичат, влюбват се в н€кой друг, зажив€ват свой живот.... или каквато е вашата истина...важното е, че от вашата любов се е родило нещо прекрасно - вашето дете - т€.
може да те пита, дали един ден ще спрете и не€ да обичате(след като любовта пон€кога си отива) - това, естествено ще кажеш, че не е нещо , което може да се промени, че ти е дете и ще € обичаш винаги и винаги ще си до не€, когато има нужда и т.н. ’убаво е в един момент и детето да знае и че не е то причината за разд€лата на родителите си, защото често идва и този въпрос до главичките им.

јз съм дете на разведени родители,  на две и нещо съм била като са се развели.... не ми е пречило да осмисл€м  за любовта, бебетата и т.н., а и децата цен€т откровенността и  разбират повече от не€, от колкото от зелки, птички и пчелички.

ћайка й ако ще да говори за теб, хубавото е, че вие се виждате и общувате редовно, каквото искаш ти да й кажеш, можеш и сам да го направиш, хем така връзката ви ще стане по-силна.

’ахаха със —ърчи заедно сме писали...доста сходни неща.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 47 отговора