Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора
Здравейте, искам да попитам дали някой знае алтернативно лечение или  лечител на шизофрения, а също така и за обсебване?
Благодаря Ви предварително за отзивите!
« Последна редакция: Вт., 14 Февр. 2012, 20:41 от physiq »
Цитирай


Класически хомеопат и психотерапевт  Naughty
Цитирай


Колко човека познаваш лично,които са се излекували по тези методи?
Цитирай


Здравей! Брат ми ходи при един лекар хомеопат психиатър от Бургас. Имаше ефект при него, въпреки че не беше свързано със шизофрения, а с пристрастеност. Имаше Интернет сайт, но не работи в момента. Ако искаш мога да ти дам негов email, за да му пишеш.
Цитирай


http://dr.ivaylodimitrov.com
Това е сайтът. Влез и го разгледай, ако искаш.
Цитирай


Шизофренията е сериозно заболяване, не си играйте със здравето, живота и съдбата на болния. Благоприятен изход (овладяване на кризите и постигане на ремисия) е възможен единствено ако се започне бързо и навременно медикаментозно лечение. Колкото по-дълго болестта стои нелекувана, толкова по-малък става шанса за качествен живот с тази диагноза. Трябва компетентен психиатър и то възможно най-бързо. Рискувате страшно много търсейки алтернативи.
Цитирай


Първо не разбрах кой е поставил тази диагноза, защото тя не се поставя толкова просто.
Лекарствата също са доста тежки спрямо вида шизофрения.
За обмяна на опит има и специализирани форуми, но всичко е доста специфично.
Като m00nlight ще кажа и аз, че заболяването е доста тежко за да се подлага на случайности.
Цитирай


Може да се повлияе положително от Омега 3 мазнини, здравословно хранене и живот, витамини (специално се говори за Б3) и билки, информация се намира в Гугъл - има различни идеи и на български и на английски. Но, истината е, че човекът трябва да има силно желание да се оправи и да не саботира тези неща. Освен това спирането на лекарствата носи риск състоянието да се влоши необратимо, защото лекарствата влияят на химията на мозъка и може да се получат трайни нарушения. За съжаление, когато шизофрениците не си пият лекарството, често се стига и до фатален край - имат склонност към самоубийство. Евентуално можете да се консултирате с китайския лекар в София с билкари и натуропати. Добър психотерпевт би могъл да помогне. Също може да се отиде на невролог, за да се види дали причината не е някакво мозъчно нарушение. Също е добре въобще да се предприемат мерки за съхраняване на мозъка, като при Алцхаймер, защото заболяването е дегенеративно и мозъкът се влошава с времето. Добре е да се изчете литература за заболяването, вкл. физическите (мозъчни) фактори и влиянието на лекарствата. Моя близка до смъртта си имаше тази болест, Бог да ви помага да я понесете.  Според мен обаче, това е игра с огъня, да се опитвате да я лекувате сами, ако психиатърът ви е свестен, да отидат близките без болния да разговарят с него, за да се информират за заболяването, как протича и се променя с годините. Ако не е свестен, платете му за частен разговор. Това е много коварна болест, болният не е с всичкия си и не трябва да се рискува.
« Последна редакция: Вт., 27 Март 2012, 16:35 от adiba »
Цитирай


Здравейте. Благодаря на всички които отговориха на запитването. Сега обаче явно трябва да повторя: Търся АЛТЕРНАТИВНО, А НЕ ТРАДИЦИОННО ЛЕЧЕНИЕ!! От опита на много пациенти разбрах, че шизофрения не може да се излекува с традиционни лекарства !!!
Повтарям-НЕ МОЖЕ! Може само да се облекчи! Но традиционните лекарства лекуват симптомите ,а не причината,а причината за тази болест е на енергийно ниво!
Цитирай


На първо време разберете що за болест е и как се развива. Има по книжарниците разни книги за нея. Разровете се в Интернет на английски (schizophrenia natural cure), а и на български (билки за шизофрения). В българските сайтове има разни билки за шизофрения.
Цитирай


Майка ми е болна от това...в следствие на травма е, има над 100 парашутни скокове и освен травма свързана с гръбнака има и такава с мозъка. За съжаление не иска и да чуе за лечение, защото тя самата смята, че всичко и е наред, но уви не е. В психиатрия не може да я вкара човек, тя не проявява никакви симптоми на агресия.
От това което съм чела знам, че йогата и медитацията могат да имат благоприятно влияние върху болеста. Добавките и витамините намаляват симптомите до около 20-30%. Добре е храната да е безглутенова.

Ето тук има доста информация по въпроса - http://www.schizophrenia.com/treatments.php. Мога да направя и превод ако има желаещи.
Цитирай


Здравейте. Благодаря на всички които отговориха на запитването. Сега обаче явно трябва да повторя: Търся АЛТЕРНАТИВНО, А НЕ ТРАДИЦИОННО ЛЕЧЕНИЕ!! От опита на много пациенти разбрах, че шизофрения не може да се излекува с традиционни лекарства !!!
Повтарям-НЕ МОЖЕ! Може само да се облекчи! Но традиционните лекарства лекуват симптомите ,а не причината,а причината за тази болест е на енергийно ниво!

Никой в света не знае каква е причината за тази болест, това с енергийните нива са просто хипотези.
Ако лишите болния от навременна медикаментозна терапия сериозно застрашавате шансовете му за пълноценен и качествен живот. Всяка поредна нелекувана криза влошава прогнозата на болестта.
Цитирай


Връщам се към тази тема, защото напоследък се занимавам с прочиставне на организма от паразити - чревни и всякакви други.

Във връзка с това, из материалите, които прочетох, ми попадна мнение, че причина за шизофренията са паразитите. Не мога да кажа дали това твърдение е вярно, но аз бих опитала, защото, така или иначе паразитите са наши спътници цял живот.

Във връзка с това, можете да разгледате темата за прочистване на организма от паразити в същия този раздел Хомеопатия.

По отношение на обсебването, като православна християнка, знам, че има специални молитви - Василиеви, за обсебване от нечисти сили, които се четат от свещеник. Но, в крайна сметка, най-важното е човекът да води редовен църковен живот - редовни литургии, причастие, изповед и т.н. Истината, обаче, е, че, доколкото знам, има християни шизофреници. Доколко болестта се повлиява положително при тях - нямам информация.
Има една църква в Мелник - Св. Антоний, където по традиция остават да преспят вътре в църквата психично болни. Твърди се че помага. В миналото са връзвали буйстващите болни с железни вериги, които все още може да се видят. 
« Последна редакция: Нед., 03 Юни 2012, 21:33 от Adriana71 »
Цитирай


Здравейте,
И  аз като Adriana 71 последните дни много се интересувам от прочистване на организма от паразити (все още само чета и събирам информация). В 'Бяла книга на живота' 3  пише за шизофренията и паразитите:
'....още преди десет години се опитах да обясня с факти на няколко учени, че под диагнозата  шизофрения основно се скрива токсоплазмозно поражение, мен просто ме изгонваха от кабинетите. Макар аз да се опитвах да им покажа с факти пълно излекуване от шизофрения с противотоксоплазмозни средства. И ето буквално след дни на някакъв медицински симпозиум в Лондон са признали, че под диагнозата шизофрения действително се крие не това, което лекуват психиатрите......И основното доказателство: хората, първоначално заболели от шизофрения, но провели курс на лечение от токсоплазмоза, напълно оздравяват.'
Ето и линк към книгата (може да го копирате и в другата тема) има много интересни неща за паразитите:  http://biala-kniga.hit.bg/DRW/cqlata%20kniga.pdf
Цитирай


duno, мерси че се намеси. Много добре би било, ако, след като проучиш нещата с паразитите, пишеш и в другата тема. За сега копирах там предишния ти пост. 
Цитирай


1-14 от 23 отговора