Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 ян. 2006, 22:38 ч.
  • Преглеждания  26 817  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 158
Много били полезни, но как се приготвят? Имам малко рецепти, иска ми се да имам повече варианти за приготвянето им. Ако има още маниаци като мен,  Joy моля да напишат някоя и друга рецепта.  Hug

Реклама
# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
От трите неща(първото даже не знам какво е) правя само нахут. Готвя го както зрелия боб. Варя го във вакумна тенджера със зехтин, домати, моркови, лук и подправки.

# 2
  • Мнения: 75
Здравей
Ние нахута го правим на арабска салата"Хумус".Обожаваме я:
Вариш нахута във вода.Като омекне с води4ката се пасира с миксера,за да стане на каша.Към него се прибавят 1-2 лъжици тахан халва,която си купува6 от някои арабски магазин-има ги много.Прибавяш зехтин.Трябва да прилича на гъста каша.Слага се в чиния тънък пласт,в средата нарязани на ситно домат4ета.Яде се с арабски питки затоплени в микров. или на котлона
Ако не си сигурна ,че ще ти хареса отиди в някои арабски или турски ресторант и си порачай хумус
Да ти е вкусно!

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 1 874
Украинците много ядат гречка (елда). Сестра ми имаше гадже украинец и той редовно готвеше. Вареше я като ориз - в подсолена вода. Върви като гарнитура към меса. Абе просто заместват ориза с гречка, а е много полезна. Поне това знам аз. Ще взема да му драсна един мейл, да прати някоя рецепта.

# 4
  • София/Осло
  • Мнения: 4 542
Здравей
Ние нахута го правим на арабска салата"Хумус".Обожаваме я:
Вариш нахута във вода.Като омекне с води4ката се пасира с миксера,за да стане на каша.Към него се прибавят 1-2 лъжици тахан халва,която си купува6 от някои арабски магазин-има ги много.Прибавяш зехтин.Трябва да прилича на гъста каша.Слага се в чиния тънък пласт,в средата нарязани на ситно домат4ета.Яде се с арабски питки затоплени в микров. или на котлона
Ако не си сигурна ,че ще ти хареса отиди в някои арабски или турски ресторант и си порачай хумус
Да ти е вкусно!
ей това е моята салата newsm10 newsm10 newsm10

# 5
  • София
  • Мнения: 1 271
Един страничен въпрос - от къде си купувате гречката, аз много я обичам, но в БГ не съм намирала да се продава.
Иначе съм я готвила като ориз със кюфтенца или пиле.
Благодаря!  chef  bouquet

# 6
  • Балчик
  • Мнения: 7 175
А правя ей такива кюфтенца с елда:
Сварено месо се накълцва на ситно, смесва се със сварена елда, слагат се 1-2 яйца, сол, подправки. Омесва се добре, оформят се кюфтета, овалват се в брашно, изпържват се. Обичам елдата и просто сварена , леко подсолена , разбъркана с малко масло. М-м, вкусът на детството, майка ми правеше редовно елда, моите не я ядяха в къщи, но ги научих вече. Grinning

# 7
# 8
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 158
Един страничен въпрос - от къде си купувате гречката, аз много я обичам, но в БГ не съм намирала да се продава.
Иначе съм я готвила като ориз със кюфтенца или пиле.
Благодаря!  chef  bouquet
Купувам я от кварталното магазинче за диетични и здравословни храни, намира се на "Иван Асен II". Предполагам, че и в другите подобни магазини я има.
Благодаря за рецептите, ще ги опитаме всичките!   bouquet

# 9
  • Мнения: 506
На мен също ми се стори много странен вкуса на елдата, когато правих за първи път - пробвах различни рецепти - подобни на посочените, но най-добре се получава, като се залее с горещо прясно мляко и се остави за около 1-2 часа - през това време попива млякото. След това се слага мед. В този вариант вкуса е най-поносим.
Тази елда, която купувам е препечена, така че не е необходимо да се препича или пържи предварително.

# 10
  • Тук и сега
  • Мнения: 2 282
В къщи я готвим по два начина, като началото е винаги едно и също: слага се на тиган не да се запече, а да се разпукат леко зърната. След това:
варианта на татко: В тенджерка леко задушаваш ситно нарязан лук, ако питаш мен колкото повече, толкова по-добре. Добавя се вода приблизително 2:1, сол и се вари на слаб огън. Или оставяш да заври и после изключваш котлона да се задуши.
варианта на мама: Задушаваш с по-малко вода (и сол), после добавяш прясно мляко.
Като малка налитах много на млечния, сега повече си падам по този с лука Simple Smile

# 11
  • София - Света Троица
  • Мнения: 239
аз пък да попитам откъде си купувате нахут - пак ли от магазините за диетични храни, защото нещо не го намирам по големите супермаркети newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт