Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sofia

Мнения: 2 534
200 гр. качамак ( това е 1/2 опаковка )
1 л. вода
1 с.л. лютеница ( може и с кетчуп )
100 гр. сирене
1 яйце
1 малка глава лук , нарязана ситно
черен пипер

Качамакът се разтваря във вряща вода . Добавят се сиренето и лютеницата и след десет минути , когато поизстине сместа се добавя и яйцето . Подправките може да са по избор .
Оформят се топчета , които се подреждат в намаслена тава . При мен всеки път се получава различно , един път ги оформям с лъжици , друг път сместа е толкова гъста , че става и с ръце .

Тези качамачени бисквити ги използвам като гарнитура към риба или запечени кренвирши ( наденичка ) , но по-често биват изяждани доста по-рано от вечерята  Wink
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
А като се наредят в тава - запичат ли се или не ?
Цитирай

sofia

Мнения: 2 534
Да  Embarassed , по-хубави са , ако се запържат (крокети) , ама гледам да не пържа често .
Цитирай

София/Благоевград

Мнения: 246
а какъв качамак ползваш?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.