Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 4 114
Някой знае ли как се прави този крем?  Smile
Цитирай


Мнения: 6 142
Опиши го този крем, може някоя от нас да го знае, но под друго име. В моите готварски кники точно крем Милена няма.
Цитирай
kiselo mliako,jelatin i niakakyv plod
Цитирай


Мнения: 6 142
Имам подобна рецепта, но я знам като крем “Младост” – между другото е страхотен. Вероятно е близо до това, което търсиш:

за 6 порции

 250 мл. течна сметана се разбиват добре с 200 г. захар. Когато сместа стане пухкава, се добавя 1 кофичка (500 г.) кисело мляко и се разбърква добре. По желание – ванилия.

Взема се 1 желатин – задължително вносен (д-р Йоткер е идеален). Българският е пълен с изненади. Смесва се с 4 с. л. студена вода и се оставя за 10 мин да набъбне. След това – на средно силен котлон, като се бърка непрекъснато, за да се разтвори. Не се оставя да заври. След като се разтвори, го отнемаш от огъня, за да поизстине малко, иначе може да пресече млечната смес. После се добавя в сместа, разбърква се добре и се сипва в купички.

Плодове се добавят по желание, каквито и колкото имаш лили харесваш. Аз лично това лято наблегнах на прасковите и нектарините – обелени и нарязани на ситно.

Ако увеличиш количеството на желатина – 1 ½ или 2 пакетчета, сместа става много по-стегната и така правя с нея парфе (върху тънка пандишпанова подложка).

Дано да ти хареса!
Цитирай
Цитат на: Radina
Някой знае ли как се прави този крем?  Smile

Миналата седмица зададох същия въпрос в дир-ските клубове и едно момиче предположи съставките: цедено кисело мляко, сметана, какао, захар. Не знаех в каква пропорция да ги отнеса, но експериментирах и се получи не лошо на вкус творение Smile
Ето последователността:
1) 1 суха сметана, разбита според упътването на опаковката с 200 мл мляко;
2) прибавих и една кофичка цедено кисело мляко;
продължих да разбивам с миксера;
3) + 4 с.л. захар;
4)+ какао;
Разсипах в чашките и оставих в хладилника да стегне. Наръсих с какао и сервирах след това. Имаше само доволни около масата Smile
Цитирай


Мнения: 3 271
Цитат на: Anonymous
kiselo mliako,jelatin i niakakyv plod


Интересно, аз така се казвам, а това ми е любимият крем в последно време  Very Happy  Ама че съвпадение  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Имам рецепта (неименована) за подобен крем:

1 кофичка кисело мляко
1 чаена чаша захар
1 пакетче желатин
1 ванилия
1 лъжица лимонов сок

по желание пасиран плод, плодов сироп, мед или друг овкусител. Може цели парчета плод като украса.

Разтваряш желатина във хладка вода (около 100гр.) докато набъбне.Разбиваш захарта, ванилията, лимоновия сок и млякото (и плода също). Подгряваш желатина на бодна баня или го наблюдаваш за да не заври. Когато стане на бистър сироп го сипваш в млечната смес. Бъркаш хубаво, разсипваш по купички или чаши и оставяш в хладилника да стегне.
Десертът не става много стегнат.

Ако правиш торта, на две кофички мляко, слагай 3 пакета желатин.
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Ето една рецепта за крем "Милена":

1 кофичка заквасена сметана - 150 гр.
1 кофичка цедено кис.мляко - 250 гр.
пудра захар
разтопен шоколад
орехи

Сметаната и изцеденото кисело мляко се разбиват, като се прибавя пудрата захар до дастигане на желания  вкус.
Разтопеният шоколад се излива по чашите, в които ще се сервира крема, така че видимо да станат щелите кафяви и остатъка се оттича на дъното.
Отгоре се изсипва разбитата смес от мляко и сметана.
Гарнира се с орехи.

Може по желание на дъното да се сложат парченца плодове - най-много подхождат бананите.
Кремът се охлажда в хладилник за около час - два преди консумацията.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 668
Цитат на: Radina
Някой знае ли как се прави този крем?  Smile

Виждам, че си от Варна и предполагам,че имаш предвид млечно - киселия крем, който предлагат в кафенетата "Давидоф" във Варна?!
Ние с мъж ми го обожаваме тоя крем, а в Сф никъде не съм го хапвала точно такъв.
ТА, аз съвсем скоро импровизирах и ми се струва, че "разкрих тайната" му. А именно:
Продукти за 2 кремчета:
1. Цедено кисело мляко - купено, аз ползвам на "Здравец", - 1 коф.(по 1/2 за 1 кремче);
2. Течен шоколад - на Финетти, напр., най-малката кофичка;
3. Някакъв плод(от компот, напр.) - желателно е да е малинка, ягодка.
Начин на приготвяне  - елементарен  Wink , то е ясно от продуктите:
1. Вземаш 2 коктейлни чаши и на дъното им слагаш плодчета;
2.Разделяш съд - ето на коф. ксело мляко в чашите и сипваш(разливаш) течен шоколад с една лъжица с кръгови движения, така че да стане на линийки - бяло, кафяво;
3. Ако искаш украсяваш с бишкотка, бисквитка, или каквото имаш.
Ами,това е - леко и  киселко!
Бон апети!  chef
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Gena струва ми се, че трябва да се сложи 1 кофичка заквасена сметана и пудра захар, иначе има остатъчна киселина като се яде. А иначе за декорацията - така е - или с вилица, или с лъжица се завърта в чашата, за да сеоформят ивици с шоколад .

Р.Р. От къде разбре, че съм от Варна?
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Цитат на: zaek

Р.Р. От къде разбре, че съм от Варна?


Ами то си пише в профила  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.