Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в Tara

Мнения: 3 291
скоро ядох такова нещо и още го сънувам Cool
знае ли някой рецепта за царевично хлебче  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 972
И аз с удоволствие ще хапна такова хлебче  eat
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
И аз с удоволствие ще хапна такова хлебче  eat
сега остава някой да ни вземе присърце проблема Wink и да ни помогне Flutter
Цитирай

sofia

Мнения: 344
В тази темичка yanita е дала рецептата

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=57078.0
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
много ти благодаря Smile

сега обаче се поразрових из нета за рецепти и на снимки видях, че цвета на хляба е един такъв кафеникъв.
а моето царевично хлебче беше оранжево на цвят newsm78 като на морков?
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 504
а моето царевично хлебче беше оранжево на цвят newsm78 като на морков?
Объркали са боята, според мене...
За съжаление, много от днешните производители залагат на боичките, вместо на продукти и качество.
А цветът на царевичния хляб би трябвало да е жълтеникав. Peace
Цитирай

все тук

Мнения: 1 600
А как е с калоричността?
Дали може да се хапва по малко от диетуващи? newsm78
Цитирай

sofia

Мнения: 344
На цвят става жълт като царевичното брашно. Аз понякога слагам 2 настъргани на ситно моркова, тогава оранжавее.
Винаги когато се прави тесто със сода се слага и малко захар, защото иначе потамнява.

А как е с калоричността?
Дали може да се хапва по малко от диетуващи? newsm78

Може, що да не може.
Цитирай
Easy Cornbread - Лесно царевично хлебче
From Linda Larsen,
Your Guide to Busy Cooks.
FREE Newsletter. Sign Up Now!

This simple recipe for delicious cornbread is easy enough for beginning cooks to make. Serve it with some hot chili to warm everybody up on a cold winter's day.

INGREDIENTS:
1 cup yellow cornmeal - 1 ч.ч. царевично брашно
1 cup flour - 1 ч.ч. обикновено брашно
1/2 tsp. baking soda - 1/2 ч.л. хлебна сода
1/2 tsp. salt - 1/2 ч.л. сол
6 Tbsp. solid shortening - 6 с.л. твърд маргарин
1 cup buttermilk - 1 ч.ч. суроватка( май ще стане и с кисело мляко)
2 eggs - 2 яйца

PREPARATION:
Preheat oven to 400 degrees F = 200 C. Grease a 9x13x2" 23x33x5cm baking pan with solid shortening (Crisco) and set aside. Sift the dry ingredients into a large mixing bowl, and, using a pastry blender or two knives, cut in the shortening until particles are fine.
Загрейте фурната до 400 Фаренхайт = 200 Целзий. Намаслете тавичка 23x33x5 см( или кръгла 30 см) с маргарин и оставете настрана. Разбъркайте сухите съставки в купа и използвайки блендер или с два ножа кълцайте маргарина, докато стане на малки парченца[ в брашното].

In a medium bowl beat the buttermilk and eggs together until mixture is blended. Pour this mixture into the dry ingredients until just blended and you can't see the flour or cornmeal. This doesn't take long; don't overbeat the batter. There will still be some lumps.
Разбийте отделно добре суроватката( киселото мляко) и яйцата. Прибавете тази смес в купата със сухите съставки и разбъркайте колкото брашното да се поеме, не прекалявайте, нека останат малко грахулки.

Pour the batter into the prepared baking pan. Bake at 400 degrees for 20-25 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean. Serve hot with lots of butter and maple syrup!
Разстелете тестото в намаслената тавичка. Изпечете при 400 Фаренхайт = 200 Целзий за около 20-25 минути или докато дървена клечица бодната в центъра започне да излиза чиста.
Сервирайте горещо с много краве масло и кленов сироп( или какъвто там петмез, да му се не види и на кленовия сироп Cool ).


« Последна редакция: ср, 11 яну 2006, 00:29 от yosif »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.