Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Гражданин на Света

Мнения: 96
Мили кулинарки,
с какви ястия си посрещате гостите?
Имам нужда от нови идеи-нещо интересно и оригинално,но и да не отнема прекалено много време,...щото аз вече се изчерпах! Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 680
солена торта нарязана на хапки и отгоре по една клечка за зъби. приказно е и си облизват пръстите. може да я нарежеш и на парчета като предястие. друго друго панирани пилешки пържолки с гарнитура от задушени зеленчуци с гъби.
п.п.купуваш замръзени зеленчуци.стават за 7-8 мин.
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
ПИЛЕШКИ ХАПКИ

Около 500гр. - пилешки гърди/без кожата, и обезкостени/, нарязани на кубчета с големина - 3см, 1 1/2ч. брашно,1ч.- смлени орехи, 1с.л- сух ригън, 1ч.л.- суха мащерка, 1/2ч.л- лют червен пипер, сол, 12- л.- масло.
Смесват се брашното и орехите. Потапя се всяко парченце месо първо в масло/растопено/,и после в сместа за да полепне добре.Слагат се 3лъж. от маслото в дълбок тиган на средна температура . Прибавя се половината месо, и се пържи до златисто. Процедурата се повтаря с останалото месо , и пак 3 лъж. масло. Сервира се с клечки за ордьоври и горчица за сос.
Цитирай


Мнения: 373
Цитат на: dani75
ПИЛЕШКИ ХАПКИ

Около 500гр. - пилешки гърди/без кожата, и обезкостени/, нарязани на кубчета с големина - 3см, 1 1/2ч. брашно,1ч.- смлени орехи, 1с.л- сух ригън, 1ч.л.- суха мащерка, 1/2ч.л- лют червен пипер, сол, 12- л.- масло.
Смесват се брашното и орехите. Потапя се всяко парченце месо първо в масло/растопено/,и после в сместа за да полепне добре.Слагат се 3лъж. от маслото в дълбок тиган на средна температура . Прибавя се половината месо, и се пържи до златисто. Процедурата се повтаря с останалото месо , и пак 3 лъж. масло. Сервира се с клечки за ордьоври и горчица за сос.
Ами не залепва ли в маслото, т.е. не прегарят ли? Особено орехите? Иначе звучи страхотно!
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
На мен само веднъж ми залепна и капнах мъничко олио. Иначе ги правя в тефлонов тиган. Давай смело. Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.