Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

на една крачка от Пловдив

Мнения: 516
Здравейте! Имам  въпроси за гриса. Как го правите? От кога го давате? И кога го давате- по кое време на деня? Май въпросите станаха много ама не съм запозната и да питам! newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 148
Не помня точно кога започнах, но някъде след 6ия месец, когато вече бях въвела глутена. Замествах млечното хранене в 15ч. Сега го давам за следобедна закуска обикновено смесен с някакъв плод. Правя го така: Завирам 200мл (една чаена чаша) прясно мляко. Слагам една чаена лъжичка захар и 3 ч.л. грис. Варя, докато се сгъсти. После прибавям плода (пасиран или намачкан).
Цитирай

София

Мнения: 2 072
Започнах на около 6 месеца, като тогава не давах прясно мляко и го правех с адаптирано. Та, кипвам подсладена с кафява захар вода, слагам грис да поври малко. Като позастине слагам няколко лъжички адаптирано мляко и ето ти готов грис! Обикновено го давам за следобедна закуска към 17ч.
Цитирай

София

Мнения: 344
Мамите по горе са описали как се прави. Аз само бих добавила, че го махам от котлона много леко като започне да се сгъстява, защото докато изстива се сгъстява още  страшно много. Иначе го давам за следобедна закуска обикновено с пюре или пасиран плод. Въведох го след като Ели стана на 6 месеца.
Цитирай


Мнения: 5 632
Аз запо4нах да давам след като въведох глутена- 9мес. Ако е за сутрин го предлагам с масло и сирене, ако е за следобед с мляко и плод.
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
Аз давам грис за следобедна или за сутрешна закуска/не всеки ден, разбира се/

Правя го така:
200мл-вода
200мл.-пр.мляко
20гр.-захар
10гр.-масло
30-35гр.-грис
ванилия
Грисът се вари във водата, прибавя се на тънка струя топлото подсладено мляко. Когато е готов махаш от котлона и добавяш маслото
« Последна редакция: чт, 12 яну 2006, 16:23 от doniboni »
Цитирай

на една крачка от Пловдив

Мнения: 516
Не ни ли е рано за прясно м-ко? Дони-Бони ние все пак сме на близо 7 месеца. Може ли? newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 2 509
Не ни ли е рано за прясно м-ко? Дони-Бони ние все пак сме на близо 7 месеца. Може ли? newsm78
Много е рано за прясно мляко Naughty. То се въвежда след годинка, а даже и по-късно.
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
От 6-я месец сме на кухня, от 8-я яде мляко с грис( от кухнята)
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
sisi&rosi, ти можеш да го приготвяш само с вода и после да прибавиш АМ, а ако питаш мен купи гриса на Милупа няма да съжаляваш, хем няма да си губиш времето на котлона хем кашата си има допълнително витамини, което я прави изключително полезна, а като станете по големки ще правиш  гриса с пр.мляко, понеже с адаптето става  #Silly
« Последна редакция: сб, 14 яну 2006, 13:39 от doniboni »
Цитирай

на една крачка от Пловдив

Мнения: 516
Дони-Бони, какво представлява този грис нс Милупа и от къде мога да го купя, не съм виждала до сега, или не съм обръщала внимание.
Цитирай

sofia

Мнения: 1 412
Дони-Бони, какво представлява този грис нс Милупа и от къде мога да го купя, не съм виждала до сега, или не съм обръщала внимание.
Може би става въпрос за готовата каша с грис, която се разтваря само с вода. Милупа имат такава, мисля, че беше след 6-тия месец.
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
Да. Това е готова каша и се разтваря с вода много лесно и удобно за приготвяне, и изключително вкусно.
Аз имам спомен че е за след 4-ти месец, сега ще проверя в сайта и ще пиша пак  Very Happy
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265


Млечна каша с грис Milupa
4-ти месец
Цитирай


Мнения: 1 640
Аз днес ще правя за първи път и ще е с АМ  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора