Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Как ще приключи историята с писмата?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

# 165
 • София
 • Мнения: 15
Коркумче, не зная, ама се досещам донякъде. Ако не е същото, то ще да е нещо подобно, не съм любопитна като Мукадеска и не питам. Да са живи и здрави, млади са - нека да се веселят. А пък аз хем си работя, хем си Ви чета и от време - навреме поглеждам двете сладурчета как сладко спят, да ти се разтопи сърцето Laughing

# 166
 • Русе
 • Мнения: 115
От известно време ви чета,от време- на време пиша по някоя глупост.Да,филма е хубав,всички играят фантастично и са подбрани изключително добре.Аз не харесвам Берен Саат и никога не съм я харесвала.Енгин Акюрек е хубаво младо момче,добър актьор.Както и всички останали.Чудя се възможно ли е да се коментира един филм,един актьор с такъв фанатизъм.Всички масово ги е обзела една Керимомания.Всички искат Керим,само че такива,като Керим няма как да ви намерят пред компютъра и дали в реалния живот за такива мъже няма да кажете,че са мухльовци и ще ви привличат такива типажи,като Мустафа,Ердоан или Селим.Не харесвате Мукадес,аз също.Но постоянно коментирайки я вие падате до нейното ниво и не се различавате от нея.Такива хора като нея се подминават с мълчание,аристократично мълчание.Мерием,Кадир и Фахретин са пример за такова поведение.Не харесвате Демон,мен също.Демон има своето мнение и то трябва да се уважава.Сърдейки се на него,вие показвате,че той или тя са прави.Старая се да бъда етнически толерантна,но не ми харесват прекаленото използване на турцизми в речника на някой от вас..

С уважение:

Милена Йорданова-Попова

гр.Русе

Здравей, русчуклийке като мен.
Бих искала да отговоря, защото аз лично много често ползвам турцизми, което явно е проблем. А причината да ги използвам е, че гледайки сериали от известно време аз малко ли много започнах да научавам езика. Задоволството, че научавам тези нови неща ме кара и да ги използвам . В момента гледам и индийски филми и положението е същото, отново научавам и използвам думички. Не защото са турски или индийски, а защото са нови.
Що се отнася до типажите - да много си права - аз самата съм имала приятели тип Керим, с които връзката не е просъществувала, но това не означава, че Милото не е добричък. Защото понякога "Керим" е вътре в човека, той се отключва само пред правилната жена, понякога и след време. "Керим" не е постоянно състояние, както не е и постоянно добричък Керим.
И накрая - Рилакс! /сори тук пък използвам Инглиш/ Нека да мечтаем. Ако някои са обзети от Керимомания - значи имат нужда от това. Ако някой харесват Берен - значи имат нужда от това. Ако някой иска да плюе Мукадес - значи има нужда от това.
Съгласна съм обаче и с това, че трябва да се допускат чужди мнения, но... когато не се съгласят с теб не означава, че не се допуска мнението ти. Даже обратното, щом се обсъжда нещо разпалено, значи то е отразено много подобаващо. Затова неразбира, защо се смята, че мненията на Демон не се допускат. Те даже се коментират твърде широко. Ето аз си казах мнението, както може да направиш и ти.

# 167
 • AMS
 • Мнения: 3 254
Поздрав за цветята!!!

# 168
 • На приказен залив край морето
 • Мнения: 630
Добро утро, момиченца-кокиченца! Свеж и ползотворен ден!Hug   bouquet


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! НЕКА ВИНАГИ ДА ВИ Е ЦВЕТНО В ДУШАТА!

НА ВСИЧКИ МОМИЧЕНЦА С ИМЕ НА ЦВЕТЕ ПОЖЕЛАВАМ ПРЕДИ ВСИЧКО ЗДРАВЕ,
МНОГО ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ С ЛЮБИМИЯ ЧОВЕК, СБЪДНАТИ МЕЧТИ И ДОСТОЙНА РЕАЛИЗАЦИЯ В ЖИВОТА
И КАТО ПРОФЕСИОНАЛИСТ, И КАТО МАЙКА И КАТО ЛЮБИМА!
Peace Peace PeaceПоследна редакция: нд, 08 апр 2012, 07:36 от Goni

# 169
 • Пловдив
 • Мнения: 19 112


Добро утро  в неделя.Цветница. На всички празнуващи по една незабравка - да са живи и здрави.

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 07:33 от mariana51

# 170
 • На приказен залив край морето
 • Мнения: 630
Момиченца  spam2 spam2
Скрит текст:
От една седмица насам се треса в много различни чувства и мисли - от най-хубавите, които една майка могат да я застигнат  - в тази връзка благодаря изключително много на всички, които  бяха съпричастни с моята радост - до най-болезнените за една баба! Затова ще помоля за помощ за което се извинявам предварително! Спешно се нуждая от връзка с и протекция за преглед на моето внуче при проф. Контрова  от Варна или при друг специалист - детски -офталмолог! Извинявам се за това лирично вмятане в темата, но наистина се нуждая в момента от нечия помощ! Благодаря предварително:pray: Praynig

# 171
 • Мнения: 0
Фатмагюл: Ако планината не идва при теб, ти върви при планината.

Фатмагюл: Отсега нататък без мен не ходи никъде!

Керим: обещавам... обещавам... обещавам...

Керим с копнеж прегръща Фагмагюл и серията свършва.

Фатмагюл отива в Бодрум за Керим.

Керим ще каже по телефона на Ебе Нине за писмата.


Добро утро на всички!Честита Цветница, за някои честит Великден!Настроението ми тази сутрин е направо супер с тези подсказки.И аз май съм готова направо за 71 епизод,но....много бих искала да видя как Мукито гузно боядисва прозорци.
Аз -Забранения плод не съм го гледала,не мислех да гледам и този филм,но бях в болницата и от скука започнах да го гледам и какво да ви кажа-грабна ме още от първата секунда с невероятната си музика.Актьорският състав е невероятен,изпълняват ролите си брилянтно.Харесвам и Енгин и Берен,но това е мое мнение, и колкото и да ме дразнят и да се ядосвам харесвам и другите герои-нали това е целта,да пресъздадат героя си така,че да ни влезе под кожата.Само бих искала да добавя,че тук всеки е доброволно и ако не ти харесва филма-не го гледай,ако не ти харесват коментарите-не ги чети.Никой не го карат да прави нещо против волята си,ееееее само Фатмагюл в началото,но това е минало!Весел и усмихнат ден желая на всички!

# 172
 • Мнения: 345
моля ви не се оправдавайте за интересите и вълненията си на някакви, които не се усещат какво вършат
и кога да спрат
като не разбират "керимоманията" просто да не пишат тук, нито сме ги викали, нито сме ги канили, нито ни интересува мнението им, нито насила сме ги вкарали в темата
а да пишеш тук, че не харесваш Берен Саат си е чиста, ама чиста излагация
защото да не е велика красавица и аз не съм й от големите фенове, но не е въобще грозна и да го твърдиш е от завист, но има нещо страшно ценно в нея за артистичните среди, а именно, че може да изиграе и 20 год момиче, и 18 годишна девойка и 40 годишна дама-външността, тялото, излъчването и физиономията й го позволяват. Затова именно тя е 21 годишната Фатма гюл, а не някоя друга. Да не говорим, че наистина много добре играе, майстор е, шапка й свалям.
Аз лично харесвам филма заради сдържаните сексуални сцени, смятам, че много се разврати света и много се освободи и не ми харесва така да си възпитавам децата. Някак си страшно ми харесва уважението, което проявяват мъжете към жените си-докато не се оженят не ги натискат за секс /изключвам такива, като бащата на Мурад, който само е използвал Мукадес и извратеняци, като изнасилвачите/. Говоря за мъжете, които наистина си обичат избраницата и имат сериозно намерение да изживеят с нея живота си.
Аз по принцип съм историк и много върл българист, не питая голяма любов към турците, но много ми харесва морала, който малко повече от нас са съумяли да възпитат у поколението.
Имам приятел от турски произход, роден в Бг. Живееше преди известно време в Истамбул. Разказваше ми, че там се е запознал в дискотека с някакво момиче, поканил я е в тях, тя отишла, после той й намеклан нещо в духа "хайде да си лягаме" и тя останала втрещена. Казала му, че първо трябва да дойде да я поиска от техните, да се оженят и тогава можело. Вече от погледа на родител признавам, че това много ми хареса.
Малко се отклоних, но като цяло исках да кажа, че всеки има право да харесва и да не харесва нещо. Ние сме се събрали тук харесващи и няма смисъл някой да влиза и да ни съди, че ни е обзела мания. Темата е за харесващите филна, а не за нехаресващите. Затова нека не се оправдаваме, не е престъпление да се вълнуваш от даден артист или сюжет, нека дадем игнор на такива посетители, аз лично след като се посмях на невежеството на последната го направих:)

# 173
 • Бургас
 • Мнения: 44
Първо честит празник на всички именници! Бъдете живи и здрави!

... Някак си страшно ми харесва уважението, което проявяват мъжете към жените си-докато не се оженят не ги натискат за секс /изключвам такива, като бащата на Мурад, който само е използвал Мукадес и извратеняци, като изнасилвачите/. Говоря за мъжете, които наистина си обичат избраницата и имат сериозно намерение да изживеят с нея живота си....
... но много ми харесва морала, който малко повече от нас са съумяли да възпитат у поколението...

Една мъжка подкрепа в полза на горните две мнения. Наистина в България вече почти не може да се говори за морал. Дори ние, родените и живели по времето на комунизма ще си спомняме с умиление за тези дни. Тогава нямаше такъв разврат, какъвто кипи сега. Няма да забравя, през 1992г когато завършвах училище, имаше само 3-4 момичета от класа, които бяха правили секс. А сега не ми се мисли... Като родител на син, а след 2 месеца и на дъщеря /да са ми живи и здрави/ много се притеснявам какво ще е в нашата мила Родина след 10-15г.
Аз съм за гледането на такива филми, защото без да имат сцени на секс, привлякоха нашето внимание. На мен лично много ми харесва играта на всички герои от КВФ, защото всеки си играе неговата роля ПЕРФЕКТНО. Берен Саат за годините си напълно е влязла под кожата на Фатмагюл. Ако утре я видя на улицата, ще помисля че виждам Фатмагюл, не Берен. Същото важи и за Керим, Мустафа и Мукадес. Така са влезли под кожите на героите си, че не е истина.
Относно турцизмите - аз съм българин, но обичам да употребявам и такива фрази. Доскоро често ходех до Истанбул, дори имаше време, когато за мен там беше втори роден дом. Така го чувствах. Имам и малко приятели турци. И български, и турски. Уважаваме се много. Винаги ще помня какво се е случило през 14 век, но това не означава, че трябва да съм като кон с капаци.

# 174
 • Bourgas, Burgas, Bulgaria
 • Мнения: 410
Честито на всички именници.
Приемете една виртуална почерпка за здравето на моето Цветенце.


Не мога да не подкрепя последните две мнения. Това са точно и моите мисли по проблема.
Единствената разлика е, че аз не мога да кажа, че не харесвам турците. Че какво са ми направили? Защо те са по-лоши от кои да е други наши съседи- македонци, гърци, сърби и т.н.
Учителка съм на много деца от турски произход. Изключителни деца, даже мога да кажа, че са в пъти повече като възпитание от другите.
Използвам турцизми в оскъдния си речник ( речник на математик, където всичко, което не ти е дадено, трябва да се окаже). Но това, че живея в район със смесено население не е повлияло на количеството им. Даже ми е много забавно да ги използвам.
Знам, че постовете ми не се четат от всички, но не им се сърдя. Ако искате да ви реша тригонометрично уравнение на среща съм. Пиша скучно, понякога дори за самата мен.
 И аз си имам фаворити, чиито мнения чета по няколко пъти. Обичам да се разтоварвам в темата и постоянно съм на балкона.

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 09:35 от ТанМан

# 175
 • Русе
 • Мнения: 0
Добро утро момичета! Честит празник! Честит имен ден на всички да сте живи,здрави и много обичани!

Искам да се извиня на всички,които по някакъв начин се чувстват обидени.Има невероятни постове.Аз ги чета с изключително голям интерес.

Научих за филма миналото лято и тогава реших да погледна за какво стана дума.Попаднах на сцената,когато Фатмагюр беше с козите във водата и тогава я видяха четирите момчета.Мнението ми първоначално беше,че такъв "анадолски" филм не би ми привлякъл вниманието.
Загледах го,когато започна излъчването му по би ти ви и след това започнах да следа развитието му в интернет.Така достигнах и до вас и аз с голямо вълнение очаквам какво ще се случи.

Обожавам да чета вашите "преразкази по картинки" т.е. когато пуснат снимките и започне гадаенето..

За индийските филми,какво да кажа,харесвам ги! Учила съм много време извън Бъргария,била съм в една стая с индийка в общежитието,така че всяка събота и неделя ходихме на кино,индийско..

# 176
 • Разград
 • Мнения: 8 241
ஐ.♥.ஐ~КАНЯ ВИ ПРИЯТЕЛИ ДА СПОДЕЛИТЕ СУТРЕШНОТО СИ КАФЕ С МЕН!
ДОБРО УТРО И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК - ЦВЕТНИЦА!ஐ.♥.ஐ~

ღПомолих Господ за цвете, той ми даде градина!
Помолих го за река, той ми даде океан!
Помолих го за ангел, той ми изпрати теб!ღ
ДА ВИ Е СЛАДКО ПРИЯТЕЛИ!


# 177
 • Мнения: 4 523
С много нежност и благодат!
Красива - Цветница - омайваща очите ни, галеща душите ни!
Пролет е ...нали всичко се събужда за живот! Колко красота има в тези наши обичаи? Нека да е честит именният  ден на  всички, които носят имена, произлизащи от названия на растения.Аша  ДЕТЕЛИНКА Честит имен ден!
evelin  ,чест имен ден  на дъщеричката ти!

ВЕСЕЛ И ЦВЕТЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!!!
Обичайте и бъдете обичани! Радвайте се на мига!!С име на цвете
се раждат
специални жени ...
Носят ухание нежно,
оставят следи
в мъжките дни .
С име на цвете
живеят
хора добри ...
С обич и вяра
се борят
и побеждават
сами ...
Нежност и сила
крият
в свойте души ,
С мъдрост
и знание откриват
нови земи ,
следват смели
мечти ...
С име на цвете -
по- красив
е живота... нали .

Таня Милчева

Да почерпя и аз за моето име: Grinning
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 11:17 от Lilims

# 178
 • София
 • Мнения: 37
Момичета, освен в Нитро къде  другаде има сериите след 56 за сваляне?

# 179
 • в страната на приказките
 • Мнения: 1
Добро утро, дами, в този красив слънчев ден, в един от най-красивите пролетни празници. Цветница е, денят на всички, които носят имена на цветя.

Честит празник!


БУКЕТ ЗА ЦВЕТНИЦА

Автор:   Баткото (Николай Христов)            

   На всички българки и българи, които
           носят имена на цветя, звезди и съзвездия
 
Един светлинен лъч нощес си хванах
от погледа на Талевата Ния
и ме събуди празнична камбана...
И Цветница избухна в шаренùя.

Звезда Зорница рано път ми мина.
В душата ми прозвънна нежно струна.
Прегърна Явор своята Калина,
а аз от Бога сякаш бях целунат.

Над вечните Албена и Биляна
изгряват ярко Ралица, Деница,
до Десислава - мъченица Яна...
Цвят до цвят - светица до светица!

Звезда Зорница днес не ме отмина.
В душата ми звъни отново струна.
Целуна Явор своята Калина...
А аз от Бог отново бях целунат.


И понеже и аз имам имен ден, искам да ви почерпя.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 10:16 от hiacint

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт