Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • все тук
  • Мнения: 1 640
Хайде, забравихме добрата стара практика.
Аз започвам - снощи пилешки бутчета в медено-чеснов сос с гарнитура ориз със зеленчуци, салата домати със сирене, днес - грах-яхния.

# 1
  • София
  • Мнения: 1 771
Днес крем супа, снощи кой какво си хареса.
Хайде, забравихме добрата стара практика.
Аз започвам - снощи пилешки бутчета в медено-чеснов сос с гарнитура ориз със зеленчуци, салата домати със сирене, днес - грах-яхния.
а как го правиш пилето и гарнитурата

# 2
  • France - Toulouse
  • Мнения: 95
Снощи : пуешко къри, ето я набързо и рецептата, само дето нямам пропорции, аз готвя на око, значи пуешко, пилешко или каквото и да е друго месо нарязано на хапки, кромид лук нарязан на тънки филиики аз имах червен кромид и такъв сложих, но става и с нормален, банани средно по един на човек, ябълка по половин на човек да речем, стафиди-може и без тях, кокосово мляко, колкото повече толкова повече сос ще има, къри на прах 1-2 чени лъжички, смлян джинджифил 1-2 чаени лъжички, малко олио. Задушава се лyка, прибавя се месото нарязано на хапки и се задушава отново докато месото побелее, посолява се но леко да не е силно солено, сипва се кокосовото мляко, кърито на прах, джинджифила и стафидите и се оставя да ври 10ина минути, прибавят се бананите нарязани на колелца, ябълката на кубчета, всичко това се оставя на слаб огън докато се сгъсти. За гарнитура сварен ориз. За тази вечер зеленчуков mix и яйца под каква форма още не съм решила

# 3
  • все тук
  • Мнения: 1 640
Днес крем супа, снощи кой какво си хареса.
Хайде, забравихме добрата стара практика.
Аз започвам - снощи пилешки бутчета в медено-чеснов сос с гарнитура ориз със зеленчуци, салата домати със сирене, днес - грах-яхния.
а как го правиш пилето и гарнитурата
Мариновам за няколко часа пилешкото месо в бяло вино, соев сос, чесън на прах. После пека месото на фурна. В тиган запържвам скилидки чесън, брашно, слагам маринатата, прибавям 2 супени лъжици мед и варя до сгъстяване. Отделно варя ориз с грах и царевица. Сервирам месото и ориза и всеки си слага от соса колкото иска.

# 4
  • София
  • Мнения: 4 813
снощи ядохме салата, колбаси и препечени филийки с масло.

тази сутрин преди работа спретнах една картофена манджа и ще я сервирам довечера на фамилията. за мен - консерва риба тон. салатата е задължителна: червено цвекло с ядки.

# 5
  • Бърно
  • Мнения: 151
Вчера правихме салата от китайско зеле, домати, прас, печен бекон и маслини. Днес ще вечеряме сърми.

# 6
  • София
  • Мнения: 301
Снощи ядохме пица,а днес ще ядем спагети

# 7
  • София
  • Мнения: 3 537
Снощи - телешки пържоли с гъбен сос
Днес - принцески с кайма за вечеря

# 8
  • Русе
  • Мнения: 402
Снощи - пиле със сметана и гъби в иенска тенджера. Днес - леща яхния и "онова с каймата и гъбите"

# 9
  • Мнения: 974
Снощи : пуешко къри, ето я набързо и рецептата, ........


Малеее  каква рецепта Hug непременно ще я пробвам, звучи ми много интересно и екзотично....само имам едно питане кокосовото мляко може ли да се замести с нещо май в София никъде не съм виждала? Или пък е  директно от ореха?

# 10
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Снощи- леща. Тази вечер- салата и пържени яйца

# 11
  • France - Toulouse
  • Мнения: 95


Малеее  каква рецепта Hug непременно ще я пробвам, звучи ми много интересно и екзотично....само имам едно питане кокосовото мляко може ли да се замести с нещо май в София никъде не съм виждала? Или пък е  директно от ореха?

Кокосовото мляко може да се замести с течна сметана, но за предпочитане да не е подсладена, иначе аз използвам готово кокосово мляко, но направо от ореха сигурно ще е още по-добре, а не знам в София къде може да има консерви или кутии кокосово мляко, може би в големи магазини тип Била, там където се продават екзотични подправки. Много е лесно за приготвяне това ядене, но е специфично на вкус сладко-солено е, не знам дали се харесва на всеки вкус.


# 12
  • Варна
  • Мнения: 2 922
Тъкмо вчера си мислех за тази тема, и ето днес - продължение  Hug
Вчера: ориз със зеленчуци
Днес: Кюфтета + ориза за доизяждане.
doraan, много ми хареса твоята рецепта - ще я пробвам скоро!

# 13
  • sofia
  • Мнения: 1 606
снощи ядохме салата, колбаси и препечени филийки с масло.

тази сутрин преди работа спретнах една картофена манджа и ще я сервирам довечера на фамилията. за мен - консерва риба тон. салатата е задължителна: червено цвекло с ядки.

Каква марината използваш за салатата? Аз я правя с орехи, чесън, олио и оцет, ама ако твоя замисъл е друг, казвай Wink
Снощи дояждахме едни кюфтенца с доматен сос на фурна , а днес - салата някаква и по един омлет с налични продукти. Туй то.

# 14
  • Сливен
  • Мнения: 2 000
За обед правих ориз със зеленчуци в микровълновата, а за вечеря пъстърва. За утре накипнах боб.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт