Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 160 отговора

Monaco di Baviera

Мнения: 545
    Фъч
    • 1 ч. ч. прясно мляко
    • 1 пакетче масло (125гр.)
    • 1ч. ч. захар
    • 5 с. л. какао
    • 1 ванилиева захар
    • 3 яйца
    • 1 1/2 ч. ч. брашно
    • 1 бакпулвер
    • орехови ядки или кокосово брашно за поръсване

    Прясното мляко, маслото, захарта, ванилията и какаото се разбъркват и варят на слаб огън докато се получи еднородна смес. 1/2 от сместа се отделя.
    Като поистине се прибавят добре разбитите яйца, пресятото брашно и бакпулвера. Всичко се разбърква добре. Пече се в умерена фурна. Без да се вади от формата/тавичката се нарязва на парчета и се залива с останалата шоколадова смес. Поръсва се с орехови ядки или кокосово брашно.
     Laughing  Laughing  Laughing [/list:u]
    Цитирай

    София

    Мнения: 1 905
    Много любим десерт. Изяждам си го сама, ако не ме забележат. Само не поръсвам с нищо - обичм си го чистичко.

    Добавям само, че се залива докато е горещ блата и се оставя да изстине.

    Ако има кой да го чака, де.
    Цитирай


    Мнения: 645
    много любим десерт.
    Сега мъжа ми се е научил докато го залея и полвината го няма.
    Цитирай

    Варна

    Мнения: 154
    Да, а моят се е научил когато ме издебне да ме няма в кухнята направо си пийва от глазурата, като горещо шоколадче Twisted Evil , та после да се чудя от как да го заливам, а той винаги ме съветва да забъркам още една доза (да неставал много сух).
    А за пртокола и на нас ни е най-любимия сладкиш.
    Цитирай


    Мнения: 645
    даже днес го правих е то не ме обикаля
    то не ми обяснява
    и най накрая половината тава изчезна докато направя заливката
    Цитирай

    Варна

    Мнения: 4 103
    Ауууу аз съм на диета,но май ще я разваля утре  Wink
    Дупето ми няма да заслабне скоро   Evil or Very Mad ама така е като предлагате такива вкусотиики  Laughing
    Цитирай

    Monaco di Baviera

    Мнения: 545
    Цитат на: Radina
    Ауууу аз съм на диета,но май ще я разваля утре  Wink
    Дупето ми няма да заслабне скоро   Evil or Very Mad ама така е като предлагате такива вкусотиики  Laughing

    Уф едва успях да си издържа диетата, тоя фъч го бях сънувала вече Laughing  Laughing  Laughing
    Цитирай


    Мнения: 3 452
    малей, бях го забравила тоя фъч каква е вкусотия....едно време какво бъркане падаше у дома, все имаше по нещо сладко, ама сега нали гледам да не ям много такива неща Crying or Very sad
    Цитирай

    Пловдив

    Мнения: 4 069
    Тая сутрин го направих тоя Фъч за изненада на мъжа ми.
    Станах рано и после му го поднесх на закуска.
    Стана убийствен.Невероятен сладкиш.
    Лесен,икономичен и ужасно вкусен.

    Жива да си Боби,че се сети да я пуснеш тая рецепта.
    Цитирай

    София

    Мнения: 522
    благодаря ти:)
    много го обичах на времето този фъч, но не съм  го правила от много време и съм забравила рецептата - още тия дни ще го пробвам:) умирам си за шоколадови десерти:)
    Цитирай


    Мнения: 373
    А орехови ядки не се слагат и вътре??? Аз бих сложила Razz
    Цитирай


    Мнения: 373
    А орехови ядки на едро не се ли слагат и вътре? Аз бих сложила Razz
    Цитирай

    Шумен

    Мнения: 1 326
    А моя стана някакъв тикляв такъв никакъв  Sad Crying or Very sad Защо така незнам. Всичко точно спазих, само шоколадовата смес я бърках не на котлона, а в МВ. Кажете, надига ли се много при вас? Моя бъркоч го пекох на 180 С в загрята фурна.
    Цитирай
    А в каква форма и колко голяма го пекахте.Забравих да питам на колко градуса че не знам newsm64 newsm64
    Цитирай

    София

    Мнения: 621
    А в каква форма и колко голяма го пекахте.Забравих да питам на колко градуса че не знам newsm64 newsm64

    Аз пека моя в продълговата тефлонова или йенска тавичка със стандарти размери.....на около 180градуса...
    става просто превъзходен yes
    А моя стана някакъв тикляв такъв никакъв Sad Crying or Very sad Защо така незнам. Всичко точно спазих, само шоколадовата смес я бърках не на котлона, а в МВ. Кажете, надига ли се много при вас? Моя бъркоч го пекох на 180 С в загрята фурна.
    Не се навдига много......сигурно не е се изпекъл хубаво..........
    Цитирай
    0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
    1-14 от 160 отговора