Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 072
Ядете ли майонеза? Аз я обожавам - през ден си правя разни салати с майонеза и всички в къщи много ги обичаме.
Но, сега с този птичи грип  Rolling Eyes нещо взе да ме притеснява суровото яйце в майонезата  Thinking
Вие как мислите?
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Веднага:

Да ви кажа как си приготвям домашна майонеза. Правя я без яйца и с по-малко олио - става доста по-лека на вкус, почти диетична Smile  доколкото може една майонеза да е такава.

Става така:
Олио 2 части
Прясно мляко 1 част
сол
лимонтузу

Смесват се в общ съд и се оставя да преседи примерно 5 минути, за да се изравнят температурите. После - бжжжжт с пасатора отдолу нагоре и готово.
 
Става и с пресен лимон, вместо лимонтузу.
Цитирай
Ако  майонезата е купена-в нея сурови яйца не слагат!Слагат яйчен прах,ако не се лъжа....
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
И аз знам , че слагат яйчен прах - предполагам , че се прави на висока температура - някой ако занае да каже .
За майонезата не ми е дошло на ум .
Цитирай

София

Мнения: 159
Аз я отписах майонезата от менюто, ама ще пробвам рецептата на Бу.
Цитирай

София

Мнения: 2 072
Веднага:

Да ви кажа как си приготвям домашна майонеза. Правя я без яйца и с по-малко олио - става доста по-лека на вкус, почти диетична Smile  доколкото може една майонеза да е такава.

Става така:
Олио 2 части
Прясно мляко 1 част
сол
лимонтузу

Смесват се в общ съд и се оставя да преседи примерно 5 минути, за да се изравнят температурите. После - бжжжжт с пасатора отдолу нагоре и готово.
 
Става и с пресен лимон, вместо лимонтузу.

Охааа ще пробвам веднага!  Smile Не съм чувала за друг вид майонеза... А, щом е и диетична... супер  Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 180
Рецептата на Бу е супер, да! Пък като й прибавиш горчица/чесън/подправки, ммм...
Цитирай

София

Мнения: 368
Рецептата на бу наистина е страхотна- става идеална майонеза и то мнооого бързо Smile.Аз си добавям и чесън и босилек малко и става много вкусно ммммм !
Цитирай

София

Мнения: 4 812
направих майонеза с прясно мляко и зехтин. стана по-рядка, отколкото очаквах, но с малко извара се получи каквото ми трябваше. chef много е вкусно! благодаря за рецептата! 
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Рецептата за майонеза е страхотна. Туку-що я приготвих, добавихме си  горчица и разни подправки и много, много ни харесва!
Мерси, Бу!   bouquet
Цитирай


Мнения: 5 632
I az prawq majoneza po receptata na Bu.
Byrzo, lesno, wkusno.
Цитирай


Мнения: 297
Аз правя майонеза с варени яйца, но за съжаление готвя "на око" и нямам точните пропорции.
Правя я с 3-4 яйца и използвам буркан с винт от 700 мл. и после направо там съхранявам готовата майонеза.
Яйцата се намачкват с вилица, за да може да се пасират по-лесно. Сипвам олиото - да покрие яйцата с около 1 пръст. Полсе пускам пасатора от долу нагоре. Сместа става като пресечена. Добавят се 1-2 супени лъжици кисело мляко - хубаво е да е по-гъсто. Пресеченото изчезва, добавя се сол на вкус и може да се пусне пак веднъж пасатора.
Това е. Дано ви хареса. А аз задължително ще пробвам рецептата на Бу.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.