Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 ян. 2006, 12:15 ч.

Предучилищната група

 • 683
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 556
Искам да попитам тези от вас, които вече са минали по този път - къде записахте детето си за предучилищната група? В смисъл в училище или си остана в детската градина, или го преместихте в друга градина? Синът ми навършва 6 г. тази есен и ще трябва да тръгне на предучлищна, а нещо неговата ДГ не ми вдъхва доверие относно обучението по каквото и да е.  Confused Чудя се дали да го преместя в друга градина или направо да го запиша в училище, в което после да продължи и в 1 клас. Знам, че когато е в училище, предучилищната е на половин ден, но аз няма да почвам целодневна работа и имам възможност да си го взимам и гледам следобедите, ако това се налага. Въпросът е кой е най-удачният вариант? newsm78

# 1
 • София
 • Мнения: 7 140
За съжаление не мога да ти дам добър съвет, т.к. все още не сме минали по този път.
Но много майки с първолаци се оплакват, че 1-ви клас е повторение на предучилищната и на децата им е скучно, защото се предъвкват вече учени неща. От тази гледна точка май, най-добре е да не правиш промени. Но пък промяна ще ти се наложи неминуемо догодина. Ако сега запишеш сина си в подготвителната ще свикне по-лесно.. Единствено вариантът с местенето в подготвителна в др. градина не ми се вижда удачен. Успех, каквото и да решиш Grinning

# 2
 • ново
 • Мнения: 1 528
Моята дъщеря сега е в подготвителна група, в детската градина. Тя ходи в тази ДГ от 3-годишна, свикнала е с всичко там. Не я записах в училище поради няколко причини :  трябва да я водя сутрин до 8 ч. и да я взимам в 11,15 ч. /тогава свършват занятията/. У нас няма да иска да спи на обяд, а все пак ще е станала рано, и ще е изморена, а в ДГ си спи. Особено зимата, цял следобед ще трябва да си стои сама вкъщи и да скучае. В училище е доста по-студено, отколкото в ДГ.
Ти да не мислиш, че в училище заниманията са повече от ДГ newsm78 - не е така. Детето на една съседка ходи в училище на подготвителна и смея да твърдя, че знае 1/10 от това, което е научила дъщеря ми в ДГ.
Все пак решението си е твое  bouquet

# 3
 • sofia
 • Мнения: 99
Моето мнение, произхождащо от опит:) е, че в предучилищната е по-добре от гледна точка на това,че детето има време да свикне и по-лесно приема прехода от "несериозните заниманиа" в градинато към учебният процес. Моят син сега навърши 6 и в момента сме в предучилишна и то не в училището в което мисля да учи 1ви клас. Аз лично бях много доволна от градината и ми беше много по-лесно да е там по цял ден, но въпреки това го пратих на предучилишна. Не съжелявам. Той можеше да чете и смята доста добре преди да трагне на предуцилишна и аз също имах притеснението,че ще му е скучно в 1ви клас, но все пак подготовката в градината е доста несериозна, децата са много и на различно ниво на подготовка, абсурдно е учителката да ги подготви,колкото и голямо желание да има.В групата която е сега са 10 деца и много по голямо внимание им се обръща, има навика да пише домашно, мойе да се оправя сам в двора на училишето, едни неща кйто доста стресират децата в началото, едно дете било досега в градина и изведнъж озовало се в училише преживява стрес поне според мене, а на всичкото отгоре се очаква от него и да учи, идва им в повече...
аз маи се поувлякох,дано съм ти полезна.

# 4
 • Мнения: 1 315
 Ти да не мислиш, че в училище заниманията са повече от ДГ  ....

Присъединявам се! Още повече, че в детската градина има повече време, занятията са разпределени - няколко сутринта, няколко след обяд, има време и за игра с приятелчетата. Така не децата им е по-лесно и интересно. В училищата едва ли е така- те първо не могат да се съберат и започнат занятия навреме, всичко е струпано само до обяд и общо взето се претупва( не че на у-ще не е така де, но то е друг въпрос). Естественно, зависи най-вече от прподавателките!
Та както си решиш- това е само мнението ми по въпроса.
Успех!

# 5
 • Варна
 • Мнения: 533
Моята дъщеря също на есен ще бъде предучилищна и аз смятам да я оставя в ДГ. Учителките са добри и са взели много насериозно,  това, че ДГ е "първата степен на основното образование" (техни думи), от мисля, че ще нанимават добре децата. Племенничката ми ходи предучилищна в училище, но тя не е ходила на ДГ, майка и е много доволна колко неща е научила, казва, че са случили на госпожа. Така че, моя съвет е да избереш това, което ще е най-удобно за детето и за теб, тъй като и двата варианта имат добри страни.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Моята дъщеря беше на предучилищна в ДГ, в която си ходеше от тригодишна. Аз съм много доволна от детската градина и от подготовката в предучилищната. Наталия можеше в края да чете общо взето прилично, да смята безупречно до 10 и прилично до 20, нямаше проблем /както се оказа в последствие/ с дисциплината и издържаше спокойно в часовете, подготовката й и по другите предмети беше добра. На мен в ДГ ми беше удобно и поради факта, че я гледаха до август, което за работещ на пълен ден целогодишно и без баби е много важно, заниманията са си целодневни и си е в позната среда.

В училище не исках да я местя, защото това си е просто един в екстра първи клас. Там подхождат напълно ученически - класна стая, часове, полудневна група, купища домашни и т.н. А резултата като качество и количество знания е еднакъв. Така просто й дадох една година още да диша свободно въздух. Та моят съвет би бил - предучилищна в ДГ.

Сега, понеже знам, че ти по принцип не си особено доволна от ДГ на Габи, а и работата не ти е на твърд график, нямаш проблеми с взимането, подготовка на домашни, ако се наложи следобед и гледане, бих ти казала - сменяй ДГ смело. Особено, ако имаш предвид предучилищната на същото училище, което си избрала и за 1-ви клас.  Но определено не мисля, че е разумно да го местиш сега в друга предучилищна, а после и в друго училище. Така в рамките две години, освен смяна на нагласа, график и натоварване, ще му натрупаш и смяна на среда три пъти, което е неоправдан стрес според мен.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт