Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
285-299 от 761 отговора
Merelenda , моята докторка се казва Ганчева. Тук в София се преглеждам. Тя  ми постави диагнозата в края на януари на базата на резултати на ТСХ - 0,1, Т3 и Т4 също извън норма и МАТ - 128. Диагнозата й беше - Хашитоксикоза, което аз го разбирам като хиперфункция в комплект с Хашимото. Тя беше категорична че имам и Хашимото заради високите антитела. После ходих на ехограф при друг доктор, който потвърди автоимунното заболяване. Общо взето това, което пише медицинските листа е Тиреотоксикоза. ТРАК не съм изследвала. Докторката каза, че ТРАК ще пуснем когато мине 1 година лечение, за да покаже излекувала ли съм се или не. До тогава пия по схема Метизол. 1 месец бях на 6 таблетки, 1 месец на 3 таблетки, сега съм за два месеца на 2 таблетки, през юли минавам на 1 таблетка и отивам на контрола при нея през септември. С една таблетка дневно трябва да изкарам до януари месец, когато ще пуснем ТРАК. За Хашимото пия Селен по 100мг дневно.Това е всичко, което взимам за лечението. След като започнах с ТСХ-0,1 през януари, през март бях с ТСХ-11, а последното изследване през май - ТСХ 3,04. Мисля, че това е доста добре  и силно се надявам да задържа в граница стойността на ТСХ.
А при теб какво става с лечението? Направи ли и друга консултация? Ще те оперират ли? Hug

Извинете, че стана толкова дълъг поста ми, но пък инфото може да е полезно на някой с моя проблем.
Късмет на всички с лечението!
Цитирай


Моят случай по писане е абсолютно идентичен с твоя. Laughing
Автоимунно заболяване, Автоимунен тиреоидит, Хашитоксикоза - висок Анти тро (който го има не само при Хашимото, а в % случаи и при Базедова болест), Тиреотоксикоза. Започнах със стойности ТСХ 0,005, Фт4 - около 34, при норми до 24, а Фт3 беше 10, при норми до 7. Анти тро беше 600. В преднишните контроли го следях, когато другите хормони бяха в норма и докторът ми заключи - поведени на щитовидната жлеза, както при автоимунен тиреоидит.

ТРАК пуснахме като приключвах лечението и аз, когато докторът щеше да ми спира хапчетата - резултатът ми бе 1.06 (до 1 - отрицателен, от 1.1 - 1.9 граничен, над 2 положителен.)

И, след като направих рецидива - докторът направо си написа - Хипертиреоидит при Базедова болест.
Пуснах контролен трак след 2 месеца лечение - така се процедирало, и показа висока стойност - 6.81.

Мисълта ми беше, че това, че имаш високи Анти тро и Анти тг не значи , че 100% имаш Хашимото с хиперфункция.
Те всички пишат така първоначално, а с лечението нататък, каквото сабя покаже и накъдето се развие. Отначало започващо с хиперфункция може да е както Хашимото, така и Базедова болест, но най-често, доколкото чета хиперфункцията е до 2-3 месеца и после хашимотки си минават в хипо и си остават трайно в хипо. Ако има момичета с Хашимото, почнали с хиперфункция може да споделят, колко време са били в хипер, преди да минат в хипофункция.
Инфото ще е полезно, предполагам не само за мен. И ако има такива, които дълго време (повече от 2 години ги водят с хиперфункция и Хашимото.
И аз имам антитела високи и ТРАК и Анти тро. Питала съм за Анти тг - нямало нужда при наличието на тези два показатели да се изследва.

Чак края на месеца съм на преглед, дотогава си карам на 2 таблетки еднократно сутрин. Пък ще видим какво ще каже другия доктор.
И принципно, не съм много добре. Не знам и накъде са хормоните, ама не виждам смисъл да ги изследвам на 15 дена. И без това лекуващият ме доктор, който каза, че без операция няма да стане ме остави на тази доза до септември.

Иначе, за операция - ще ме оперират, предполагам, ако аз искам. Насила не давам. Rolling Eyes
Проучвам сега нещата да съм подготвена, а пък дано не се стига до там. Laughing
« Последна редакция: Пет., 08 Юни 2012, 21:35 от Merelenda »
Цитирай


Привет и от мен - още не пия нищо, ще пусна ново изследване и ще видим.... Високи ТАТ и МАТ, TSH  ми е на границата.... Има ли някой да се лекува при д-р Темелкова и какви са ви впечатленията от нея?
Цитирай


Здравейте момичета! Мисля да си пусна изследвания на жлезата, но изобщо не съм наясно. Може ли малко насоки Praynig Какво представляват изследванията? Кръв венозно и ехограф предполагам newsm78 Бързо ли излизат резултатите? Има ли значение в коя част на деня се правят? Както и има ли значение дали преди или след цикъл? Какво се изследва, Т3 и Т4 ? Ще съм благодарна за малко насоки!
Цитирай


tanch, изследванията са вземане на кръв от вената сутрин, трябва да си гладна, никакво кафе или шоколад преди да ти вземат кръв. Въобще само си миеш зъбите и заминаваш да те боцнат. В София резултатите излизат до края на деня, ако си в някоя провинциална лаборатория може и да изчакаш ден два.
Отиваш на ендокринолог, той те преглежда с ехограф жлезата и с опипване на мястото, правиш изследванията, поглежда ги и тях и дава диагноза.
Може ли да ми кажете каква е схемата на вземане на еутироксин и кърменето. Мисля че, преди го бяхте обсъждали, но не мога да го отрия. Колко време след като изпия хапчето мога да кърмя или да не кърмя.
Цитирай


tanch, изследванията са вземане на кръв от вената сутрин, трябва да си гладна, никакво кафе или шоколад преди да ти вземат кръв. Въобще само си миеш зъбите и заминаваш да те боцнат. В София резултатите излизат до края на деня, ако си в някоя провинциална лаборатория може и да изчакаш ден два.
Отиваш на ендокринолог, той те преглежда с ехограф жлезата и с опипване на мястото, правиш изследванията, поглежда ги и тях и дава диагноза.
Може ли да ми кажете каква е схемата на вземане на еутироксин и кърменето. Мисля че, преди го бяхте обсъждали, но не мога да го отрия. Колко време след като изпия хапчето мога да кърмя или да не кърмя.
Благодаря много! А с цикълът нещо трябва ли да се съобразя?
Цитирай


tanch, стандартно се изследва TSH, FT3 и FT4. Може да пуснеш и антитела - ТАТ и МАТ. Те обикновено се използват за диагностициране на Хашимото. Нямат отношение към цикъла и не се изследват на определени дни. Единственото е да си гладна и да не си пила кафе, чай и пр.
Цитирай


Шмати, по инструкцията на д-р Начев, хормонът трябва да се приема след първото кърмене за деня и да са минали поне 2 часа от приема до следващото кърмене.
При мен схемата е - 1-во кърмене към 06:30ч. до към 07:30ч., след това взимам хормона и после към 09:30 или 10:00ч отново кърмене.

Хайде, приятен следобед на всички!
Цитирай


Здравейте!
Мисля, че сме разисквали въпроса за връзката между Хашимотото и по-високия общ холестерол.
Искам да ви споделя, че от меналата седмица има резултат на пълна кръвна картина от проведени профилактични прегледи и всичко ми е абсолюно в норма, с изключение на холестерола.Нормата му е до 5.20, а моят е 6.30.Не съм затлъстяла, не ям мазно, избягвам масло, тлъсти храни, газирано и въпреки това-холестерол над норма.Ако някоя от вас е имала подобен проблем, да сподели, има ли наистина връзка с Хашимотото и как се е справила с проблема.
Цитирай


Buratina,и аз съм като теб...с холестерол малко над граница.И аз съм с Хашимото и хиперфункция..открих високия холестерол случайно преди 20-тина дни..от тогава се опитвам да ям поне по 2-3 ябълки на ден и ябълков пектин с обезмаслено кис.мляко сутрин.Наложила съм си диетично хранене,лакар,че и аз не ям мазно..пържено,сега избягвам и сладко ...предимно на плодове и зеленчуци съм..
Цитирай


Преди време бях ходила при ендокринолог, който работи по програма "Редукция". Моят холестерол беше около 6 и нещо, при положение, че бях 57 кг. Той каза, че има значение как е изследван - не трябва да се пие алкохол 3 денонощия преди изследването, а последното ядене трябва да е преди повече от 13 часа преди изследването.
Цитирай


Момичета, имате ли представа д-р Тодорова дали отговаря на телефона или на имейли? Изпуснала съм я в София, преглеждала е в събота и неделя /бяха ми казали,че ще идва през юни, но когато звъннах в понеделник, се оказа, че вече са минали прегледите/. Трябва да си пусна едно ТСХ и се притеснявам, че ако не е ОК, няма как да се видя с д-р Тодорова. Казаха от кабинета, че не е ясно кога ще преглежда. Чудя се дали ще ме консултира по тел. newsm78
Явно никой няма да ми отговори...
Моля ви, кажете тогава как става прегледа при д-р Начев когато е за първи път? Обаждате му се по телефона за час или направо отивате на преглед? И кога къде преглежда? Благодаря предварително!
Цитирай


кия Начев преглежда в Панацея и в Майчин дом,аз лично му се обаждам и питам кога е в МД и отивам там-без час.
Тия дни ще ходя при него,че пак се забавих...сега си чакам резила с ТСХ ooooh!
Цитирай


Здравейте момичета....преди няколко дни ходих на преглед на щитовидната жлеза.Имаше тук кампания и аз понеже никога не съм ходила на ендокринолог,реших да отида. EmbarassedНямам никакви симптоми,освен холестерол малко над горната граница.50кг. съм с ниско кръвно и вообще нямам никакви оплаквания/поне за сега/.При прегледа с ръце нищо не се установи,тоест каза че жлезата е в нормални граници.А от ехографския прегледа останах направо потресена. ShockedОткриха ми че имам Хашимото,и три възела с размери 6мм.,7мм,8мм.Лекарят сега ми пусна иследвания на хормони и каза че ми препоръчва биопсия на възлите. ConfusedУжасно се притесних......четох,четох и още повече се притесних,а резултатите на хормоните ще излязат утре. ooooh!Какво ми предстои от тук нататък....има ли някои който да си е правил биопсия и дали е наложителна..... ThinkingИ тези възли биха ли могли да ми създадът проблеми... ThinkingОх вообще ще съм благодарна на всякъква информация... Praynig
Цитирай


Берина, моя приятелка есента ходи на ендокринолог - тъй като аз имах хипофункция на ЩЖ й препоръчах и тя да се изследва. Лекарят й откри възли, единият от които беше с неправилна форма. Прати я на биопсия в София. Няма да разказвам по-нататък, за да не досаждам. Но щом твоят лекар е преценил, че трябва да се направи биопсия, при всички случаи е за твое добро. Само ще кажа, че приятелката ми е жива и здрава.
Цитирай


285-299 от 761 отговора