Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

Варна до морето

Мнения: 2 655
Моля Ви дайте ми идея как да приготвя за обяд пилешки бутчета. Имам картофи, които ще сваря на салатка, но бутчетата не знам. До сега съм ги пекла в йенска тенджарка с картофки.
Някой приготвя ли ги по друг начин и как?
Само моля за подробно описание, че нали ме знаете .... Mr. Green
Отивам да ги вадя от фризера. в очакване на рецептата. Rolling Eyes
Благодаря Ви предварително!
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Имаше преди време една рецепта на Ути :

Бутчетата се посоляват , овалват добре се в царевично барашно и се редят в намазнена тавичка . Едно кубче пилешки бульон се разтваря в 250 мил.вода и се сипва в тавичката. Запича се 10 тина минути , вади се от фурната и всяко бутче се намазва с малко масло , след което се връщат за дозапичане до пълна готовност. Става нещо като панирани бутчета на фурна и се получава много вкусна коричка. Гостите ми винаги са ги харесвали така приготвени . Гарнитура по желание.
Цитирай

Севлиево

Мнения: 1 649
Ето ти няколко идеи от мен:

Печени пилешки бутчета

3 бр.пилешки бутчета
6-7 скилидки чесън
250 мл бира
зехтин, сол, червен пипер, соев сос, подправка за пиле


Бутчетата се измиват и се почистват от излишната кожа и мазнини.Слагат се в съд и се прибавят всички останали продукти. Оставят се да престоят поне около час и след това се поставят в тава, която се покрива с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята фурна за около 30 мин. Последните 10 мин се пече без фолиото.


Пиле със сметана и топено сирене

6 пилешки бутчета
1 голяма заквасена сметана
1 кутия топено сирене
3-4 глави лук
черен пипер
сол
пикантина
вода

Лукът се нарязва на едро, половината от него се нарежда в намаслен пръстен гювеч или друг съд с капак, върху него се редят 3 пилешки бутчета. Поръсват се със сол и подправките, намазват се със сметаната и топеното сирене. Реди се още един ред по същия начин, залива се с 3 чаши вода, захлупва се с капака и се пече в силна фурна 30-40 мин.


Пилешки бутчета в доматен сос

2 пилешки бутчета
2 пилешки крилца
1 буркан домати
1 глава лук
2 моркова
250 гр гъби печурки
3-4 скилидки чесън
1 кубче пилешки бульон
1/2 ч лъжичка босилек
магданоз
черен пипер на вкус

Бутчетата и крилцата се слагат във вода и след като тя кипне, се оставят за 5 мин. и се свалят от котлона. Гъбите се измиват и нарязват на едри парчета. Морковите се почистват и се нарязват на лентички (става лесно с картофобелачка). В отделен съд доматите се обелват, нарязват и им се добавят босилека и черния пипер.
В тенжерка се запържва лук за около минута-две, добавят се последователно гъбите и след още няколко минути морковите. Оставят се за около минута заедно, прибавя се и чесънът нарязан на тънки филийки (не трябва да се пържи за повече от 30 секунди!), и се сипват доматите. Температурата се намалява и цялата смес къкри така на тих огън около 10 мин.
Когато е готов, целият сос се изсипва в тенджерка или йенска съдинка, отгоре се поставят бутчетата и крилцата и се поръсват със стрития пилешки бульон. Пече се в силно загрята фурна за 20 мин и се сервира топло, поръсено със ситно нарязан магданоз. Внимание - не добавяйте сол или внимателно опитвайте, защото пилешкият бульон е доста солен!

Да ви е сладко!
Цитирай

София

Мнения: 293
Аз ги правя така:
измивам, осолявам, поръсвам с пикантинка и ги слагам в тавичка с малко водичка и олио, а самите бутчета намазвам с масълце. После по някое време поливам с бяло вино или бира. Може и под тях в тавичката да си наредиш картофките - така става 2 в 1  Wink - и картофите и бутчетата.
Цитирай


Мнения: 6 395
Пилешки бутчета с кисело мляко:
- Пилешки бутчета
- 1 кофичка кисело мляко
- черен пипер, сол, много чесън

Всичко се слага в йенска тенджера, захлупва се и се пече до готовност на месото.

Цитирай

софия

Мнения: 7 281
ели, харесах си троята рецепта, но се чудех за колко бутчета е newsm78 А кис. мляко до къде ги покрива?
Цитирай


Мнения: 6 395
аз съм слагала и 4. и 6. с една кофичка кисело мляко  Wink, млякото изцяло ги покрива
Цитирай

София

Мнения: 4 812
нещо, което ми сготви една приятелка и което много ми хареса:

пилешките бутчета се заливат с 1 л. сок от праскова (в кутия), в който е разбъркано едно пакетче суха крем-супа (тя беше сложила лучена, но аз в бг не съм виждала такава). пече се около час. става невероятно вкусно!
Цитирай

софия

Мнения: 7 281
аз съм слагала и 4. и 6. с една кофичка кисело мляко  Wink, млякото изцяло ги покрива
мерси много! Все чорбаливи ми стават манджите напоследък, затова питам, да не се изложа.  а нещо майонеза или мазнина слага ли се ? и още нещо-какво разбираш под готовнст на меото, то няма май да се запече newsm78
Цитирай


Мнения: 6 395
 
Цитат
още нещо-какво разбираш под готовнст на меото, то няма май да се запече newsm78
ами докато не умекнее, и е готово за консумация  Wink
а второто не го разбирам, че няма да има коричка пилето ли  Thinking
Цитирай

sofia

Мнения: 344
Еli, а млякото не се ли пресича?
Цитирай


Мнения: 6 395
да, става на парцали, но е много вкусно
Цитирай


Мнения: 6 395
Пилешко с кисело мляко
ей по тази рецепта на tedi_b съм изпробвала  Wink Very Happy
нейните са страшно лесни и вкусни  Wink Very Happy
Цитирай

софия

Мнения: 7 281
да, точно това имах предвид, че вероятно няма да имат коричка newsm78
Цитирай

In transit

Мнения: 1 668
Страхотни идеи   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора