Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

За захарта

  • 14 ян. 2006, 14:51 ч.
  • Преглеждания  381  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154
Да ви попитам за кафявата и бяла захар-каква е разликата,коя е по полезна и малко инфо за цените Thinking

Реклама
# 1
  • Севлиево
  • Мнения: 1 650
Ами, кафявата захар има аромат на карамел Rolling Eyes и се използва повече за сладкиши. Цената и е около 4.50 лв/кг. Коя е по-полезна, незнам newsm78 Надали има полезна захар!

# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Кафявата захар е не рафинирана захар.В зависимост от това през колко рафинации преминава зависи и белотата и чистотата на захарта. В този смисъл има повече полезни вещества в кафявата.
Аз я използвам предимно за топли напитки(кафе, какао и т.н.), защото има аромат, който променя вкуса на сладкишите. Разбира се всичко е въпрос на вкус и навик.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 631
Кафявата захар се продава в диетичните магазини и щандове,така че следва да не е толкова вредна като бялата. Аз съм я ползвала за сладки( меденки) и станаха много сполучливи, просто не бяха чак толкова сладки,като с бялата. Цената на кафявата захар е по-висока,на колко точно не зная.

# 4
  • sofia
  • Мнения: 344
Истинската кафява захар мирише гадно, ама много гадно, на мръсни чорапи. Аз купувам една унгарска. Иначе тази българската дето я продават тя не е кафява, тя е боядисана  бяла захар и мирише на карамел.

# 5
  • София
  • Мнения: 160
Кафявата захар по магазините ни е толкова рафинирана, колкото и бялата, просто има друг вкус. Ако искаш по-малко вредна захар - ползвай фруктова захар (тя също е калорична обаче, ако това ти е проблема) или нерафинирана захар (която наистина е доста гадна на мирис). И двете ги има в повечето диетични магазини.

# 6
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154
Мерси за отговорие Simple Smile аз по принцип до сега не съм ползвала кафявата захар,а съм я срещала в някой рецепти и незнаех дали има някакво значение,ако я заместя с бялата,а и си мислях дали може да е по ниско калорична и да започна да я консумирам,но май ще си остана на бялата

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт