Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

София

Мнения: 301
Здравейте искате ли да си споделяме лесни и вкусни супички и чорбички?Аз много-много не мога да готвя супи,а и не знам много рецепти,и ще се радвам да си споделим кой какви супи обича да приготвя вкъщи.Надявам се че ще се включите всички които обичате и правите супи и чорби,за да се научим и ние дето не знаем Praynig LoveЕто и моите любими супички,които си приготвям вкъщи  chef
СУПА ТОПЧЕТА
250гр кайма
1к.ч.ориз
1 яйце
5 стръка магданоз
1 глава лук
1 морков
300гр консервирани домати
сол,чубрица,черен пипер
За застройката:
3 с.л.кисело мляко
1 жълтък
Омесвам каймата с ориза,яйцето,магданоза,половината глава лук,чубрицата и посолявам,оформям топчета и ги овалвам в брашно.В тенджера сипвам вода,останалия лук,и нарязания на кубчета морков(понякога го рендосвам)оставам да заври и пускам набрашнените топчета и доматите и оставям да се вари.Разбивам киселото мляко с жълтъка и сипвам на тънка струя няколко черпака от бульона към сместа като непрекъснато разбивам с вилица.Свалям супата от котлона,застройвам я и поръсвам с пресен магданоз и черен пипер.Много я обичаме и е на почит у дома bowuu Peace
Също обичаме да си хапваме леща, зрял боб,зелен фасул,спаначена супа,пилешка супа по селски,супа от агнешки главички със спанак,и любимите ни ТАРАТОР и ШКЕМБЕ ЧОРБА
После ще напиша и още рецепти Hug
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
аз харесвам от картофки и от пилешки сърца,а и от тиквички
Цитирай

София

Мнения: 301
if как я правиш супата с тиквички?
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Нарязвам тиквичките на кубчета,пускам ги в заврялата вода и добавям-червен пипер,сол,и шепа ориз и копър,после оставям да се сварят за около 20 мин,бърза е и е лесна Peace
Цитирай

София

Мнения: 301
Добре звучи и е лесна,ще я пробвам непременно Peace
Цитирай


Мнения: 5 125
Ето рецептата на моята любима доматена супа:
Запържвам 1 глава лук, нарязан на ситно, в повечко олио, добавям целина (корен), нарязан на ситно и като омекнат прибавям настърганите домати. Добавям и ок. 1/2 литър вода. Супата ври 15 минути, добявам магданоз, 2 с.л. маги вълшебен вкус или сол на вкус, фиде според вкуса (аз обичам с много фиде). Ври на слаб огън, докато се свари фидето. Става вкусно, ако преди сервивране се прибави 1 с.л. сметана, но може и без нея.
Цитирай

София

Мнения: 575
Аз много обичам супички и често правя пилешка супа.Лесно,бьрзо и вкусно.

300гр.пилешко месо
2 моркова
1 глава лук
3-4 картофа
фиде
1 яйце
2-3 с.л.кисело мляко
1 с.л.брашно
сол,4ерен пипер

Слагам месото да ври с черния пипер,морковките , лука.и нарязаните на кубчета картофи.Когато уври месото слагам малко фиде и я оставям на слаб огьн докато стане готово.Свалям тенджерата от котлона и правя следната застроика : яйцето+киселото мляко+малко водичка+брашното.Тази смес се слага на котлона да заври и след това се прибавя кьм супата.ПО желание може да  се  подправи с малко масло.

Става разкошна.
Цитирай

Варна

Мнения: 446
Три бързи любими супи:
Спаначена /от замразен спанак/
Задушавам настърган морков в малко мазнина, доливам вода, като заври изсипвам замразения спанак, подправям с целина /сушена или друга/, джоджен, ако водата е много - може да се сгъсти с ориз, и така докато се свари. Застройвам с кисело мляко и яйце /сега вече не знам за яйцето/, може и със сметана. Ако ви е много спаначена - може наполовина с картофи и да се пасира.

Френска лучена
Задушавам глави лук, нарязан на филийки /най-добре става с водния лук/, добавям вода, вътре може бульонче или корени за супа, чакам да се свари. Застройвам с два жълтъка /май трябва да почна с "два твърдо сварени" жълтъка/, отгоре с препечени хапки и настърган кашкавал.

Рибена /от хек или друга бяла риба/
Сварявам рибата за около 15 мин. Прецеждам бульона и обезкостявам рибата. В бульона слагам корени за супа, дивисил /лющян/, моркови и картофи на кубчета. Малко преди да е готова добавям рибата, варя още 5-6 мин.  и сервирам. Не застройвам.
Цитирай

Sofia

Мнения: 185
Аз много обичам супички и често правя пилешка супа.Лесно,бьрзо и вкусно.

300гр.пилешко месо
2 моркова
1 глава лук
3-4 картофа
фиде
1 яйце
2-3 с.л.кисело мляко
1 с.л.брашно
сол,4ерен пипер

Слагам месото да ври с черния пипер,морковките , лука.и нарязаните на кубчета картофи.Когато уври месото слагам малко фиде и я оставям на слаб огьн докато стане готово.Свалям тенджерата от котлона и правя следната застроика : яйцето+киселото мляко+малко водичка+брашното.Тази смес се слага на котлона да заври и след това се прибавя кьм супата.ПО желание може да  се  подправи с малко масло.

Става разкошна.
Златна си  Hug. Точно такава рецепта си търся от два дена.
Ще я сготвя тези дни   chef bowuu
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Гъбена чорба
Нарязвам пакет гъби, един голям морков и глава лук на кубчета. Заливам със студена вода и като кипне слагам и шепа ориз. Вари се 15-20 мин до готовност на ориза. Накрая слагам мазнинка, сол, чер пипер и повечко копър

Супа от свинско месо
Месото сварявам в тенджерата под налягане за около 30 мин. заедно с главичка лук (нарязана на 4) и дафинов лист. Прецеждам бульона и в него слагам да се варят 1 морков, глава лук и картоф на кубчета. През това време си нарязвам месото на дребно, слагам го и него в супата и варя до готовност на зеленчуците. Няколко минути преди да изключа слагам лъжичка кимион, червен пипер и 2-3 нарязани скилидки чесън. Подправям със сол, чер пипер и чубрица/магданоз на вкус.
Цитирай

France

Мнения: 217
КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА -много здравословна и витаминозна супи4ка,зна4и вземаме едно пар4е оранжева тиква,поне тук ги продават на пар4ета,режем на пар4ета и обелваме,слагаме пар4етата в вряща подсолена вода ,слагаме и едно ,две нарязани картоф4ета.Като омекне тиквата и картоф4етата пасираме с миксера,добавяме 3 4 лъжици сметана,може и те4на,куб4е масло,пасираме.Сервираме с кашкавал или сиренце ,и естевствено сухар4е.Приятен апетит!
Цитирай

София

Мнения: 2 122
диетична вкусна супа:
1 малка зелка
2 моркова
1/2 глава цвекло
1 зрял домат
2 чушки
1 лимон
магданоз
кисело мляко
1 яйце

Предварително в кухненския робот нарязвам на ситно всички зеленчуци. Изсипвам ги във врящата вода. Слагам и нарязаният на 4 лимон да си ври с останалите продукти. След 15 мин застройвам с чаша мляко и яйце. Овкусявям с вегета и нарязан на ситно магданоз.

Картофена супа с царевица
1кг картофи
1 консерва сладка царевица
1/2 литър прясномляко
2.сл масло
индийско орехче

Обелените и нарязани картофи се сваряват добре в почти 2 л вода. После отсипвам половината вода и добавям прясно мляко, сол, инд орехче. Пасирам всичко в шейкър каната на кухненския робот. Междувременно задушавам за 1-2 минутки добре изцедената царевичка в маслото. Добавм картофената смес и оставям да поври още 10 мин на слаб огън.

По същия начин правя много вкусна морковена супа.
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Аз обожавам супи - всякакви Hug
Много харесвам супа с пил. воденички - прави се както всички останали супи, но воденичките ги сварявам предварително в тенджерата под налягане Peace

Обожавам и шкембе Mr. Green В Испания си купувах полуготово - сварено и запържено с червен пипер - само го сипвах в вряла вода и застройвах накрая. Laughing

Прибавям и картофена крем супа - както картофената, но се пасирва Mr. Green Пека си крутончета и става бижу Love

Предполагам, че всички знаят как се готвят супи, за това не изпадам в подробности Peace
Цитирай

София

Мнения: 301
Ето и една мнооого вкусна ПИЛЕШКА ЧОРБА ПО СЕЛСКИ,която направих днес за обяд Wink
половин пиле около 500гр
1 глава кромид лук
корен от целина
1 морков
2 домата
1 връзка магданоз
3 стръка целина
1к.ч фиде
сол,чер пипер и малко краве масълце
Нарязва се пиленцето на 3-4 парчета и се сварява,като се отпенва и му се прибавя черния пипер,магданоза и стръковете целина се завързват с конец и се добавят в тенджерата,прибавят се лукът нарязан на ситно и коренът целина на кубчета.Посолява се и се вари на тих огън под капак 30-тина мин.Морковът се рендосва и се запържва в тиган в сгорещеното масълце заедно с обелените и рендосани домати.Пиленцето заедно с магданоза и целината се изваждат от тенджерата,в нея се изсипват задушените моркови и доматите и се варят около 15мин,месото се накъсва на дребни парченца и се връща в тенджерата,накрая се прибавя фидето и след още 10 минутки се оттегля тенджерата от котлона.Прави се застройка от 1 жълтък и 1к.ч.кисело мляко,като се разбъркват в една купичка млякото и жълтъка и се прибавят постепенно 2-3черпака от булиона,разбърква се и се изсипва в тенджерата на тънка струйка,поръсва се с мноого магданоз и се сервира.Бон Апети!!!Е това е днешният ни обяд Hug
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Телешко варено, само че става по хубаво когато лука преди това се запече на котлона.

Крем супа от грах.

Картофена крем супа.

Крем супа от карфиол, картофи и моркови.

Градинарска супа - прави се с всички зеленчуци, които имате под ръка.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора