Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 ян. 2006, 21:26 ч.

Мъжът ми каза, че му се яде баница с кайма....

  • 16 341
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 5 318
... бил ял преди години някъде и сега се присетил, а пък аз нямам идея как се прави newsm78.
Та ще бъда бладодарна, ако имате разни рецепти и ги споделите с мен   bouquet

# 1
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Ами аз правя  баница с кайма по два начина:
1 С бутер тесто.
1/2 кг кайма със 1 гл. лук и подправки по вкус се запържва в 50 г масло(зехтин,олио,маргарин). Бутер тестото се рразделя на две части едната част се слага в тавичка върху нея се слага каймата+лука. Пожелание може да сложиш и стерилизирани гъби и кисели краставички.Върху плънката се поставя другата част от тестото.Леко се притиска в краищата и се надупчва няколко пъти с вилица.Намазва се с жълтък и се пече в загрята фурна 120-140 градуса.

2. Начин-с обикновенни кори
Каймата се приготвя по същия начин.
6 яйца,1 кофичка кисело мляко+1 лъж. сода,450-500 г сирене(натрошено) се разбиват с лъжица.В намазана тава с олио се редят няколко листа кори малко каймаедин-два листа кори сместа с яйцата и млякото,пак кори,каймакори смес яйца и мляко кори и тн........ завършва се сяйчна смес върху която е поставен един лист от корите.Оставя се 10-15 минути да попият корите.разрязва се с остър нож и се пече в загрята фурна 120-140 градуса.

Последна редакция: нд, 15 яну 2006, 14:42 от irelena

# 2
  • No Line On The Horizon
  • Мнения: 2 166
1 С бутер тесто.
1/2 кг кайма със 1г. луки подправки по вкус се запържва в 50 г масло(зехтин,олио,маргарин). Бутер тестото се рразделя на две части едната част се слага в тавичка върху нея се слага каймата+лука. Пожелание може да сложиш и стерилизирани гъби и кисели краставички.Върху плънката се поставя другата част от тестото.Леко се притиска в краищата и се надупчва няколко пъти с вилица.Намазва се с жълтък и се пече в загрята фурна 120-140 градуса.


И аз я правя така, но преди да сложа втората кора добавям кашкавал или топено сирене.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Аз също я правя като първия вариант на Ирелена,но със готови кори Wink,защото ако остане си остава със същия вкус,докато със бутер тестото трябва да се изяде веднага и става по-тестяна. Rolling Eyes

Но пък правя баница с халва с бутер тесто и става супер! Hug

# 4
Ето и моят вариант:
продукти:
кори за баница "Белла"
половин кг.кайма
2-3 глави лук
чер пипер
4 яйца

Начин на приготвяне:
Запържват се лука с каймата, подправя се с черния пипер. В тава/намазана с олио или масло/ се редят по две кори и върху тях се ръси от плънката.Най-отгоре завършва с кори. Баницата се реже на парчета, залива се с разбитите яйца и се пече като обикновена баница.
Това е основния вариант, а понякога слагам и гъби към каймата, но и без тях става вкусна. Поне вкъщи я харесват, а и е доста бърза. Дано ви хареса! Grinning

# 5
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
По баниците съм спец, а пък по тази с кайма....съм супер спец:)

Продукти:
1 пак. фини кори. Препоръчвам "сърбиянка" ръчно точени са.
300гр. кайма.
3 стръка праз лук или 2 големи глави червен лук.
1ч.л. червен пипер
1ч.л.сол ( според вкуса)
черен пипер, чубрица, магданоз - подправките според вкуса. Аз слагам от трите по малко.

Приготовление:
В тиган с малко мазнина ( аз слагам равни количества краве масло и олио) запържвам нарязания лук.
Когато порозовее +червения пипер.
След около 20 секунди +3-4 л. вода за да не загори пипера.
После + каймата като я бъркам непрекъснато, за да се разбие и стане на трохи. Трябва да побелее и да няма никаква останала вода в тигана.
Махам от котлона и +сол и подправките

Разтилам корите,помазвам с малко краве масло всяка, слагам от плънката и навивам на руло.  редя или навивам в тава.
Ако корите са "белла" се навиват по 2 листа едновременно. Ако са "сърбиянка" се сгъват на два пласта и тогава се слага плънка.  не трябва да се навиват стегнато.

Наредените кори се помазват с желтък.
Пече се в умерена фурна.

# 6
  • София
  • Мнения: 5 318
Страшни сте, от днес почвам рецептите по реда на публикуването (щото сУпруга не можа да си избере една от всичките) и ще го направя много  щастлив !!!
Благодаря ви   bouquet

# 7
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 011
Но пък правя баница с халва с бутер тесто и става супер! Hug

Каква е тази баница, Снежи? Сподели рецептата!!!

# 8
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Взимаш 1 кг.бутер тесто и тахан халва по-голяма кутия.
Разделяш тестото на 3-4 правоъгълника.
Начупваш халвата и слагаш по дължината на всеки правоъгълник и навиваш на руло.И така с останалото тесто и халва.
Нареждаш рулата едно до друго в намаслена тавичка и печеш при 200 градуса.

Ако някой обичат много,много сладко могат да си я сиропират. Hug

Можеш да направиш и малки банички!

# 9
  • In transit
  • Мнения: 2 707
По баниците съм спец, а пък по тази с кайма....съм супер спец:)

Продукти:
1 пак. фини кори. Препоръчвам "сърбиянка" ръчно точени са.
300гр. кайма.
3 стръка праз лук или 2 големи глави червен лук.
1ч.л. червен пипер
1ч.л.сол ( според вкуса)
черен пипер, чубрица, магданоз - подправките според вкуса. Аз слагам от трите по малко.

Приготовление:
В тиган с малко мазнина ( аз слагам равни количества краве масло и олио) запържвам нарязания лук.
Когато порозовее +червения пипер.
След около 20 секунди +3-4 л. вода за да не загори пипера.
После + каймата като я бъркам непрекъснато, за да се разбие и стане на трохи. Трябва да побелее и да няма никаква останала вода в тигана.
Махам от котлона и +сол и подправките

Разтилам корите,помазвам с малко краве масло всяка, слагам от плънката и навивам на руло.  редя или навивам в тава.
Ако корите са "белла" се навиват по 2 листа едновременно. Ако са "сърбиянка" се сгъват на два пласта и тогава се слага плънка.  не трябва да се навиват стегнато.

Наредените кори се помазват с желтък.
Пече се в умерена фурна.


  bouquet  bouquet Снощи я направих стана страхотна!

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
МАмица потекоха ми лиги. Така благо си го написала. Утре ще я направя по твоята рецепта

# 11
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Радвам се, че ти е Аресала баницарата:)

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
И аз направих на Мамица баницата даже 2 направих. Много вкусна стана

# 13
  • Springfield, VA
  • Мнения: 5 625
 В момента печем баницата..по-късно ще докладвам и аз  Laughing

Баницата е готова и почти изядена  Party Тя е от този хрупкав вид баници,поне при мен това се получи
 Peace

Последна редакция: сб, 21 яну 2006, 22:24 от БУБА

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт