Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 6 210
някой може ли да ми каже рвцепта за баварски крем?
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 113
DEianaZ заповядай  Very Happy !
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Баварски крем

1/2 л. прясно мляко
ванилия
8 листа бял желатин
5 жълтъка
120 гр захар
400 мл сметана
Млякото се затопля с ванилията. Желатинът се слага да омекне във студена вода. Жълтъкът и захарта се разбърква добре, докато сместа стане бяла. Ванилията се изважда от млякото и   горещото мляко се прибаря бавно към яйчната смес. След това се вари на водна баня, като се бърка. Желатинът се иzцежда и се прибавя постепенно към топлия крем. Бърка се непрекъснато. Съдът с крема се поставя върху съд пълен със студена вода и се оставя да поизстине. Сметаната се разбива и се прибавя към крема, преди той да започне да се желира. Кремът се изсипва в иzплакнат с вода съд, покрива се с фолио и се оставя за няколко часа в хладилника. След това се изсипва в/у чиния и се сервира с някакъв сос.

P.S. Кремът се нарича на някои места в Бавария "Rahmsulz", а иначе е познат по света под името "Creme Bavaroise". Иzвестен е станал благодарение на баварската принцеса Isabeau Baviere, която е поднасяла крема, в различни форми и със сладък компот или сос, на празненствата, организирани от нея.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.