«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

Ѕременност с термин месец...
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
300-314 от 739 отговора

ѕерник

ћнени€: 15

’ерувимче, правиха ли ти ќ√““?  ак прецениха, че имаш √ƒ? —амо по големината на бебето ли? „естита количка.


ƒа, направиха ми ќ√““ в “окуда, а повода за това изследване беше големината на бебето и най-вече многото околоплодни води, които нарастват прогресивно.  Sad
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7
Teffita, аз не съм провер€вала в ƒћ, а в дрогерии Ћили. ћай »деално лошата е гледала там Wink
Ѕюти, сподели откъде ги взе тези превръзки? Mr. Green
ћесечинке, много съжал€вам за случилото се и стискам палци да се реши по възможно най-добри€ начин  Hug
heruvimche, честита количка, аз √ƒ - много съжал€вам  Confused  ак ти го установиха, прави ли натоварване или само по големината на бебето предположи?
“айра, честити да са ви покупките, а за фотьойлите - супер, че си ги разкарала  Peace
Ћошичке, според мен изчакай понеделник - не е чак толкова далече, в€рно е гадно като се настроиш, но в крайна сметка не е належащо положението,т.е. не те притесн€ва нещо  Hug
≈кзо, браво за добрите новини  Hug ј хемоглобина с какво го вдигна така  Flutter
stefi_k, браво и на теб за добрите новини  Hug
babyAty, прилагам ти инфо, най-накра€ има и кои храни тр€бва да се изб€гват  Hug
—крит текст :
 алциране на плацентата - същност и видове

¬ кра€ на бременността калциевите отлагани€ по плацентата са индикатор, че настъпва физиологичното и стареене.
ќтлагането на калцификати в плацентата се означава като калцирана или старееща плацента.
¬ повечето случаи това не нарушава съществено оптималното и функциониране и не вреди на бебето. „естотата на калциране нараства показателно с увеличаване на гестационната възраст.
ѕовече от 50% от плацентата показва н€каква степен на калциране след 33 седмица.
”скорената калцификаци€ може да се свърже с високо кръвно нал€гане, диабет, лупус еритематодис, вътрематочно забав€не на растежа или тютюнопушене.

 

»зследвани€ са показали, че бактерии, известни като Nanobacteria, може да доведат до стареене на плацентата. “ова е същи€т вид бактерии, които могат да доведат до камъни в бъбреците. “ези микроорганизми, с много малки размери, са съпричастни към много забол€вани€, като атеросклероза, простатит, бъбречно-каменна болест, артрит, катаракта и др. ¬сички те са свързани с минерализаци€, чрез процеси на отлагане на калциеви соли.Ќ€кои проучвани€ показват, че антиоксидантите могат да неутрализират ефекта, причинен от преждевременното стареене на плацентата.
ѕриемайте храни богати на витамини ≈, — и бета каротин. ¬ н€кои случаи, с разрешение на лекар, може да се наложи тези витамини да се приемат в по-големи дози.
—лед 29-тата седмица и до раждането, лекар€т ще наблюдава плода по-обстойно, за да е сигурен, че н€ма доказателства за слаб растеж и развитие или за ограничаване на хранителните му нужди. ƒокато растежът, развитието и движени€та на плода са нормални, не е нужно да се притесн€вате.

 

—ъществуват четири степени на зр€лост на плацентата:

* ƒо 30 седмица Ц 0 (формиране)
* ќт 30 Ц 34 седмица Ц 1 (растеж)
* ќт 34 Ц 37 седмица Ц 2 (зр€лост)
* —лед 37 седмица Ц 3 (стареене)

 

 огато плацентата предсрочно достигне преждевременно узр€ване /първа или втора степен на зрелост/, тр€бва внимателно да се следи за състо€нието й и това на бебето, чрез ултразвук и доплерово изследване.

“ъй като е възможно притокът на кислород към бебето да бъде намален, бременната жена тр€бва да бъде наблюдавана по-често, за да се следи, дали бебето получава достатъчно храна и кислород. —ъщо така ще се прослед€ва нарастването и развитието на бебето, както и количеството околоплодна течност.
ѕо преценка на лекар€ на бъдещата майка могат да бъдат предписани медикаменти за подобр€ване състо€нието на плацентата.
¬следствие на преждевременното съзр€ване е възможно плацентата да достигне 3-та степен на зр€лост преди 37-та седмица от бременността и да възникне фетоплацентарна недостатъчност (нарушение на функциите на плацентата).

 

ѕри преждевременно съзр€ване на плацентата не приемайте антиацидни таблетки /при киселини в стомаха/, тъй като съдържат калциев карбонат. ¬место т€х, ако имате възможност, консумирайте н€колко пъти на ден сушена папа€, ко€то неутрализира успешно киселините в стомаха.
ќсвен, че са неподход€щи, заради съдържанието на калций в т€х, повечето антиацидни таблетки са от клас —.
ћедикаментите са класирани от клас ј до D, според нивото им на безопасност, когато се използват по време на бременност:

     лас ј е най-безопасни€т. «а тези лекарства е доказано, че са безопасни при употреба от бременни жени.

 

     лас ¬ се считат за безопасни по време на бременност, въпреки че липсва окончателно проучване за доказателствата при хората.

 

     лас — са потенциално вредни, според проведени изследвани€ върху животни.

 

     лас D са доказано вредни за плода.

 

ѕри калцификаци€ на плацентата изб€гвайте консумаци€та на:
- мл€ко и млечни продукти, сладолед, млечни шоколади, десерти, сладкиши с мл€ко;
- бобови, нахут, тофу, со€, овесени €дки;
- зеленолистни зеленчуци, р€па, броколи, портокалов сок, зеле, моркови, спанак, аспержи;
- риба.
danip, оправ€й се  Hug
November_girl , и аз преди 3 години направих такава изненада и подарък на мъжа ми (тогава още не б€хме женени де) - една много красива кошница от бананови листа, вътре с 365 пожелани€ и мъдри мисли (колкото са дните в годината), сгънати на папироси с панделки в два цв€та - бананово и млечно розово, много сладки. » пожеланието беше вс€ка сутрин с кафето да си тегли по едно и да си го прочита, така през ц€лата година Crazy “ой много й се изкефи Laughing » го оцени защото е огромен труд, правих € тайно към 2 месеца. Whistling ќтделно с този подарък, имаше и по-материален разбира се  Crazy
ƒ.«ахариева, а ти защо искаш толкова много секцио, нещо притесн€вали те? » аз исках повече така, но лекар€т ми не дава hahaha
ƒбс, добре си си починала и хубави неща си си запланувала да свършиш - и пеленките и срещите с лекарите. ”спех, после да кажеш  Flutter
јз от вчера намалих магнерота по 1 на ден (така ще го пи€ тази седмица) и после го спирам, а предната го б€х намалила по 2 на ден от 3. ѕо препоръка на доки да спирам постепенно. ƒано да н€ма проблем, аз не съм имала и кой знае какви оплаквани€ и контракции де, но си го пиех за мое успокоение  Crossing Arms »наче днес мисл€ да почна тотемата  (даже след малко отивам да € изпи€) Sick и €ко ме е страх като слушам колко е гадна  Sick  упила съм си сок от банан, уж нещо по-сладичко и ще € глътна набързо, а после много вода Crazy ўе пиша жива ли съм след това  hahaha
« ѕоследна редакци€: ср, 27 юни 2012, 12:08 от belverde »
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 425
Ѕлагодар€ ви момичета ,за подкрепата! Hug
Ќие имаме от яна люлка и шезлонг-подаръци са ни.“ова б€ха най-нежеланите от мен  Laughing«ащото нито шезлонга,нито люлката б€ха това ,което исках.ќще повече,че не ме б€ха питали-иначе щ€х да си кажа. Mr. Green≈й това е най-гадното...аз винаги питам,защото мраз€ неизползваеми подаръци.
’ерувимче,много кофти това с √ƒ...дано се справиш само с диета! Hug
ek3otu4ha ,браво за добрите резултати!ћо€ хемоглобин беше 119 преди 2 седмици,а ти си доста преди мен като термин и то с 2-ма мъже-екстра!
Ѕлонди,вид€х ти тортата-супер изглежда!ћойта щерка беше на вълна Ѕарбарони след едно гостуване в √ермани€.“ам имаше много тематични дрешки ,аксесоари и т.н.ѕри€телката ми тогава и накупи сума барбаронски неща Laughing.јма в Ѕ√ като н€маше нищо с т€х беше мъка да поддържаме интереса Laughing
Freedom,браво на теб! ј до кога ще слагаш ‘раксито?
—ещам се да питам и тези ,които пи€т ћагнезии-кога ви каза док да го спирате?
јз чакам още малко да ми подейства ѕарацетамола на болките и ставам да поприготв€м багажа за морето бавно-бавно.—ега говорих и с личната ми лекарка-каза,че миналата седмица е имала подобен случай и човечецът не можел да помръдне от леглото 5 дни(колко познато).ѕодкрепи ме за јЅ,като се има предвид и ,че ще пътуваме.ѕазете се ,момичета,€вно тази гадост си върлува наоколо ,а е наистина ужасно.
Teffita ,как си?«апочвай с лимоните ,дано не го пипнеш вируса! Praynig
November_girl ,belverde,браво-колко сте търпеливи и изобретателни! Hug
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 933
момичета, превръзките за родилки си ги купих от аптеката до нас  Mr. Green б€ха по 15-20 ст. бройката, абе 20-те бро€ ми излезнаха 4 лв.  Peace така че най-добре в аптека н€ко€ питайте, хем има размери, хем можеш да ги видиш какво представл€ват, хем може на бройка  Crazy Hug
÷итирай

софи€

ћнени€: 19
BabyAty аз взех на малката матраче само с кокос.«а п€ната ми казаха,че е много мек матрака и не било добре за бебето.»ма с кокос и п€на и попринцип мислехме такъв да вземем,но на м€сто ни казаха,че най-добри€т вари€нт бил кокос та сега си имаме такъв.
√алка да ти кажа наистина имам и чувството,че ще ставам на 125г. с тези болки в кръста,подути крака и да не мога да се навеждам и да се измор€вам и от най-малкото  hahaha 35
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 214
belverde ,  Hug . Ќаистина ти благодар€ за инфото, което си пуснала. »зчетох го на един дъх, много ми беше полезно.  bouquet

tayra , и на теб благодар€ за отговора. јз все още събирам мнени€. ўе се над€вам и други мами да ми сподел€т какви матраци за взели, или вече ползват. Smile“ова, което разбрах е, че €вно тр€бва да е по- твърд.

јз като б€х във ¬ис ¬италис си харесах шезлонг и братовчедка ми каза, да го чакам от т€х. ћного е €к. Ќ€мам търпение вече да си напълн€ къщата с едри бебешки неща, макар, че шезлонга, разбира се, ще е след като живот и здраве бебо се роди. ј най- вече, (пу- пу, чакайте сега да не предизвикам съдбата) искам вече да си го гушкам, но да е след месец поне.

јаа и за магнерота, ми мо€ доктор, каза до 38- ма да го пи€. ’ммм...  newsm78
÷итирай

—офи€

ћнени€: 322
ј ще има ли среща в петък? јз веро€тно мога да даойда само, ако взема ¬ики, но все  пак бих дошла с кефффффффф. Hug
» аз може би ще съм с ѕепи Smile

–енка, предлагам да си спретнем среднощни срещи, за будуващите, и аз като се събуд€ нощем и се чуд€ къде да се д€на и какво да прав€ Wink

ћесечинке, бързо оздрав€ване на мама!  Hug

danip, бързо да оздрав€ваш!  Hug

“айра, браво за фотьойлите, първото ти преборване с фамили€та!  Hug

’ерувимче, добре дошла в отбора на √ƒ, ще се справиш!  Hug

—нощи сглоб€вахме гардеробчето до късно, много е сладко, мор€чето е супер приветливо, само дето мъжът ми мрънкаше, че било "“уркиш јмерикан Ѕленд", друго си било от »кеа Smile
“ази сутрин си купих превръзки за родилки от ƒћ от н€какви естествени материали - 10бр. за 8 лв., не пише размер на т€х  newsm78 “ефи, това беше в ƒћ в Ѕизнес ѕарка  Wink
ќстав€м ви, че чакам новата колежка, днес пак съм в офиса  Wink
÷итирай

England, Redditch

ћнени€: 262
belverde ѕи€ 3 х 1 ‘еро-‘олгама, €м ƒин€ hahaha 35 кайсии, €годи, домати, тиквички и не знам от кое и как се е вдигнал. ћоже и от лекарството, аз го пи€ ба€ време вече и май до кра€ ще е така, както и с магнерота  Crazy —ъщо пи€ ба€ течности, защото и без друго е жега, но и така си поддържам кръвното, че ми е нисичко Hug
јз ћагнерот ще пи€ до кра€, но при мен е друга ситуаци€та, така задържам бебковците по-вече време, а и абсурд да ги пренос€  Crazy «атова не мога да съм полезна със съвет до кога се пие по-принцип Hug »наче аз си ги пи€ 4 х 1, н€кой път когато имам контракции си пиивам и по 2 и съкращавам 4-то пиене после. ƒок каза, че мога да пи€ магнерот максимум по 6 на ден, но до сега не ми се е случвало да минавам 4-5 на ден.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 81
babyAty - споко, и при мен не даваха превръзки и гащи. —амо лигнин и в най-добри€ случай от онези еднократните гащи за родилки. Ќ€маш проблем с раздвижването - ти и без това едва се движиш...не пада така лесно (или понеже мойте кълки са като на хипопотам и н€мах проблем:)) (http://www.snimka.bg/?album%3Baid=207198%3Bold=1) ето тези съм ползвала

heruvimche - стискам палци да се размине инсулина..и честита придобивка;)
÷итирай


ћнени€: 54
усп€х най-сетне да ви изчета  Twisted Evil
ƒиони, аз съм пристрастна, че си взех ћутси - триколка, иначе и јЅ÷ ми харесва  Peace
еличка, страхотни кубчета си намислила да правиш и вартележката е много сладурска  Rolling Eyes
маги-г, и аз б€х с обрив, според мен се дължи на жегата, с нищо не съм го мазала и за н€колко дни изчезна
Ќовембър, чаааак в ћексико ли е мъжа ти, много далеч е заминал  Shocked.
ƒ. «ахариева, аз пък си мисл€ че лекар€т ти е много коректен и н€ма за какво да се притесн€ваш. ¬се пак раждането е безплатно.
ћесечинке, не се тревожи всичко бързо ще се оправи. » на мойта баба и правиха такава операци€, при добро желание и ако всичко е наред бързо се възстанов€ват  Peace
дбс, радвам се, че при вас всичко е наред с легенчето и че докторите са потвърдили добрите резултати. ј тази пелена как € довършваш, плетеш ли, шиеш ли?
‘риидъм, фрасипарина мисл€, че може и горе в бедрото да се слага и никак не е трудно,
дани-ѕ бързо да се оправ€ш
Ѕейбијти, каква е таз дискриминаци€   Laughing само за нормално раждане, искаме позитивни  разкази и за секцио  Mr. Green

тринити, от къде купи тез гащи?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 81
тринити, от къде купи тез гащи?

ќт магазин ћалечко на околовръстното, но мисл€, че ги има и в аптеките
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 214
ќхх, и аз май ще ида да се обзаведа с гащури за еднократна употреба, стига да намер€ от къде да си ги набав€. Smile

simi , пускала съм две разказчета за секцио, и две за нормално. Ќ€ма дискриманаци€, още повече, че сама аз не знам още какво ще стане до кра€.  аквото каже доки, за сега сме на нормално, но малки€т много се върти, та... знае ли се. Ќо има и други фактори, за мен, не знам кое е по- лесно. ¬се се притесн€вам, че може да се заклещи, да се увие в пъпна връв, да му изгуб€т тоновете, без да се усет€т или нещо такова. » в това отношение секциото е по- добро. «а мен, ми майната му, и при двата случа€ все ще ме кърп€т и при двата случа€ все има болка, но ... всичко за малките сладури. —амо да ни се по€в€т живи и здрави. » ние да сме добре, разбира се, за да им се радваме и да се гледаме. Smile ќт друга страна, нормалното раждане е естествени€т ход на нещата. ќхх, не знам, затова док ще си каже тежката дума. ѕритесн€ва ме, че той все навива мамите за секцио, (до сега не ме е навивал де) и не съм 100 % сигурна, че ще е обективен в причините, които ще ми изложи, ако въобще го направи де. јз както споменах, говорих за епидурал+ нормално, но той каза, че ще говорим, по накра€, за да видим как върви бебо.
ќхх, айде стига толкова. Smile
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 81
Ѕейбијти, мо€т матрак от баткото е кокос и п€на. “акъв ни б€ха препоръчали на курса за бременни. ¬идимо нищо му н€ма, не е деформиран или нещо подобно и ще  го ползвам и с бебето сега, живот и здраве! «атова и не съм се интересувала сега какво се препоръчва.  ј, и € си купи дин€ и си хапни спокойно, н€ма от какво да се притесн€ваш, още повече, че ти по принцип н€маш никакви проблеми. ѕросто ако прекалиш ще ти е тежко докато € изкараш после, не е толкова страшно Hug
ћесечинке, много непри€тно, че майка ти така е пострадала.  —тискам палци операци€та да мине отлично и много  бързо да се възстанови жената! Peace
ƒани, €вно е сериозен вируса. ѕий јЅ и не се притесн€вай, така е по-добре Hug ƒано се оправиш преди морето и да си изкарате една страхотна почивка преди големи€ момент! Peace
’ерувимче, и при теб ли √ƒ ooooh! Ћеле, наистина не р€дко се среща това при бременните. ƒано всичко е наред Peace  » честита ти количка!
ƒиди82, хемоглобина щом пада не пиеш ли жел€зо?
Ѕиби, честито ти сглобено гардеробче! јз тепърва ще поръчвам легло и гардероб ooooh!
÷итирай

софи€

ћнени€: 19
ћомичета сега си избрах 2 тоалета за малката за изписването.≈дното с късо ръкавче,а другото с дълго но много тъничко.  newsm44
ѕреди малко б€х с мо€та съседка и при€телка на разходка с нейни€т красавец,който навършва днес 3 месеца.¬ече искам и аз да си гушна малката кукла.ама имам търпение.“а на не€ споделих,че имам чувството,че ми се е съкнал малко корема,защото не ми се вири чак горе,не ми пречи вече на дишането,от което си об€сн€вам и това,че спокойно си лежа по гръб.“€ като се загледа каза,че и на не€ така и се струва.—ега съм притеснена,защото каза,че като ми се смъкне корема и до 2 седмици тр€бва да род€,това дали е в€рно?ћалко ще е рано за малката.ѕоне да влезнем в 9ти€ и тогава...
÷итирай

Ѕлагоевград

ћнени€: 554
√унди, щом не са ти го изписали, значи н€ма нужда. ѕри мен инжекциите са заради абортите и изследвани€та. ¬се още усп€вам да си би€ инжекци€та в корема, но вече започва да си ме боли повече.

’ерувимче, съжал€вам за √ƒ, но дано мине и само с диета, без инсулин.

ƒидис82, за пореден път го пиша - 113 не е нисък хемоглобин за срока на бременността. ѕовечето предписват терапи€ като започне да пада под 100.

Ѕлонди, ƒарлена и другите майки в странство - в чужбина изследват ли хемоглобин - просто информативно.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
300-314 от 739 отговора