Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Predi godini biah na gosti v Smolian i tam probvah banitza s oriz, koiato do kolkoto razbrah, bila tipichna za tozi krai. Mnogo mi haresa. Znae li niakoi rezepta?
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Не знам каква е била смолянската рецепта,но свекърва ми прави банички с ориз така:
Сваряваш една чаша ориз - аз я варя като за ориз пилаф в микровълновата (1ч.ч. ориз,парченце масло,сол на вкус,заливаш с 2ч.ч. вряла вода и вариш похлупено 10 минути,оставяш да изстине,без да отваряш капака).Към ориза добавяш сирене,2-3 яйца и кисело мляко около 1ч.ч. и това ти е плънката(можеш даси подправиш с още сол и каквото друго искаш - чер пипер и т.н.).За да направиш отделни банички - един пакет кори се разтваря и корите се разрязват наполовина.Слагаш по 1-2 лъжици плънка и добре я разпределяш върху кората,после нагъваш да стане на триъгълник.Пече се на 180 градуса,като върху всяка баничка слагаш по едно парченце масло.
Цитирай


Мнения: 1 202
Това се казва родопски клин.
Аз правих миналата година клин и марудници по рецепти на майка и дъщеря родопчанки от ''Вестник за жената''. Хубави станаха.
Обаче при местене хвърлих вестниците с рецепти и не мога да я дам точно.
Ето тук една подробна рецепта:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=1380
Цитирай

София

Мнения: 621
Значи аз я правя така/научила съм от вуйна к/о живее в асеновград/:
Една кафена чашка ориз се сварява. Добавя се сирене или извара, три яйца и малко сол/ако я правиш със извара/. Намазваш тавичката с олио и слагаш два три реда кори-плънка.кори плънка..........След като завършиш с с корите разрязваш с остър нож баницата на парчета. Отгоре я заливаш със заливка от едно разбито яйце и газирана вода! Става фантастична
Цитирай

София, Надежда 3

Мнения: 245
АЗ правя сладка баница с ориз.
5 яйца
4 каф чаша к мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат
300 гр захар
Олио
Кори за баница
Ориза се сварява и към него се добавя останалото.
Баницата не е вита, а се редят по 2 кори- плънка- олио 2 кори-плънка- олио...
Добър апетит
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
АЗ правя сладка баница с ориз.
...
Баницата не е вита, а се редят по 2 кори- плънка- олио 2 кори-плънка- олио...
А залива ли се с нещо?
Цитирай

София, Надежда 3

Мнения: 245
АЗ правя сладка баница с ориз.
...
Баницата не е вита, а се редят по 2 кори- плънка- олио 2 кори-плънка- олио...
А залива ли се с нещо?
НЕЕЕ
Цитирай


Мнения: 1 425
оригиналната рецепта за родопския клин е на страницата на БонАпети (има  линк по-горе), тайната се крие в пърженето в масло и обръщането на тигана. Аз съм правила печен, но не е същото.
Цитирай

в семейството

Мнения: 392
АЗ правя сладка баница с ориз.
5 яйца
4 каф чаша к мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат
300 гр захар
Олио
Кори за баница
Ориза се сварява и към него се добавя останалото.
Баницата не е вита, а се редят по 2 кори- плънка- олио 2 кори-плънка- олио...
Добър апетит


А колко ориз newsm78?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.