Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • София/Бургас
 • Мнения: 95
Яна, целувай и давай виното - http://www.youtube.com/watch?v=qPcpwAL6dhk&feature=relmfu (след 57,00 минута).

# 46
 • Мнения: 1 012
Да, голям позор и унижение е да те обръснат, особено ако е публично, такъв човек може да се самоубие, за да си запази честта. Същото се отнася и за жени, ако им се отреже косата от някой друг. Обръсването е религиозен ритуал и се прави при определени условия.
Цитат
Скрит текст:
Забранените неща , след влизане в ихрам (посвещаване на мъжа в исляма и въвеждането му в джамия):
Тези неща са забранени на хаджията, заради ихрама, и са девет:

 Махането на косми от цялото тяло – с бръснене, дърпане и други, заради словата на Всевишния Аллах:
“И не бръснете главите си, докато жертвеното животно не стигне местоназначението си!      
(сура ал-Бакара -196)

 Реженето на ноктите, защото оприличава махането на космите, освен ако има причина, тогава се разрешава.
 Покриването на главата, заради забраната на Пратеника (С.А.С.),хаджията да не покрива главата си с каквото и да е, както е казал при онзи, който го ухапала камилата му и умрял:
“ И не покривайте главата му, защото той ще бъде съживен на Съдния ден изричащ тельбийе.”
(предаден от Бухари и Муслим)
А Ибн Омер ( Р.А.) е казал:
„Ихрамът на мъжа е на главата му, а ихрама на жената е на лицето й.

(предаден от Бейхаки)

Обличането на шиени дрехи за мъжа, и чорапи за краката, защото Абдуллах ибн Омер ( Р.А.)  е казал:
“ Пратеникът на Аллах (С.А.С.) бе попитан:
„Какво може да облече хаджията?”
А той отговорил:
„Хаджията не облича риза, нито кърпа на главата, нито дреха със наметало (шапка), нито панталони, нито дреха, която е парфюмирана с уерс или зеаферан, нито чорапи (местви), освен ако не може да намери чехли. Тогава нека да обуе обувки, като ги отреже отгоре, за да бъдат по-ниски от глезените.”                          
(предаден от Бухари и Муслим)

Парфюмирането, защото Пророка (С.А.С.) е наредил в хадиса на Сафуан ибн Йеаля ибн Умейе на един човек да измие мястото, където имало парфюм.
  А за хаджията,който го ухапала камилата е казал:
“ Не го докосвайте с парфюм.”  
( предаден от Бухари )

Затова е забранено на хаджията да използва парфюм, след като влезе в ихрам, заради хадиса на Ибн Омер, който споменахме.

   Убиването на ловни животни, заради словата на Всевишния Аллах:
“ О, вярващи, не ловувайте, когато сте на поклонение!”                                                      
(сура ал-Маиде -95)

Затова е забранено да ловува, дори да не го убие, или нарани, заради словата на Всевишния Аллах:
“А ви е забранен ловът по сушата, докато сте още на поклонение (в ихрам).”                      
(сура ал-Маиде -96)

Сключването на шериатски брак (никях), като е забранено да се жени, да ожени друг, да сгодява, заради хадиса на Осман (Р.А.), в който Пратеника на Аллах (С.А.С.) е казал:
“ Не се жени, нито оженва друг, нито да се сгодява.”
(предаден от Муслим)

Половият контакт, заради словата на Всевишния Аллах:
“ И който през тях си наложи хадж, да няма съвокупление!”                                              
(сура ал-Бакара -197)
Ибн Аббас ( Р.А.) е казал: „Това е половия контакт.”
Доказателство за това са словата на Аллах:
“Позволено ви е съвокуплението в нощите на говеенето при вашите жени.”                  
(сура ал-Бакара-187)

Тоест, половият контакт.

Докосването без полов контакт, като целуване, галене, и страстно гледане, защото тези неща довеждат до забранения полов контакт по време на хадж (посещаване на Мекка за изпълняване на задълженията нусук – на определен начин, в определено време, с определени условия)

Тези постулати обаче са се изместили доста и много мюсюлмани ги тълкуват обобщено и за важещи през цялото време, а не само за хадж


# 47
 • Мнения: 0
 smile3501 smile3501 smile3501     love001  love001  love001Иве, има и за теб - бяло вино "Съкровището на Кралево", реколта 1988 г., лимитирана серия, район Търговище-оставя неповторим вкус, съчетан с приятни емоции, в страхотна компания. И в притурка Таркан-с онази песен за целувката, дето не успях да я намеря, sorry!

# 48
 • София/Бургас
 • Мнения: 95
Яна, благодаря!  newsm51 

# 49
 • Мнения: 322
Неискам да си блъскам повече главата с техните традиции и нрави ,много непонятни за мен да отнемаш живот или да искаш самоубийството на някой за едната чест.Защо не ми даде книжката на мен Дживан,та да ги осмисля тези работи ,очевидно на Хазар не му се чете -пък на мен ми е интересно  Wink
Иве,забравих ,но и сега не е късно предполагам-лек път и хубави емоции сред близките ти ,а щом си беличка си се пази от слънчо  Hug
RominaB ,благодаря за търпението знам ,че и друг път си го обяснявала ,но тогава не ставаше в-с  за самоубийство та затова питах ,а Низар е доста запознат и подготвен по темата-та е наясно какво е искал да постигне.

# 50
 • Мнения: 0

Моля, моля, пак заповядай! Дано ти е харесало виното, жалкото е че вече го няма, но наистина е страхотно, помня го от 1988 г., когато бях млада и глупава!

# 51
 • Мнения: 6 746
HELLO! reverance reverance reverance

Най-после да се прибера от работа и да изгледам епизода.Бат'Ресул голЕма муцка така залесен на участъци,след подкастрянето на Низар Heart Eyes,а като и Михри ги пообръсна и изкъпа стана като момченце,а сега кажете нещо Mr. Green само не можах да разбера с какво бе намазан с лютеница "Петел" или Хоро Thinking

Иве мерси за темата  bouquet

# 52
 • София/Бургас
 • Мнения: 95
Момичета знаете ли дали всичко е наред с Флор и семеиството и ? Не е писала от много дълго време. Надявам се, че всичко при тях е наред.

Лусия, благодаря!   bouquet Аз се пазя много от слънцето - чантата ми винаги има слънчезащитен крем.

Яна, през 1988 съм била на 2 годинки.  Mr. Green Но иначе обичам много бяло вино.

Славена, това е лютеницата е голямо попадение. Надявам се са ти харесали снимките в края на миналата тема (специално ги подбирах).

# 53
 • Мнения: 0

Азербайджанская модель подружилась с бывшей возлюбленной мужа
Гюнай Мусаева: "Между нами не осталось проблем"
Супруга популярного турецкого актера Толга Кареля, азербайджанская модель Гюнай Мусаева подружилась с бывшей возлюбленной своего мужа. По сообщению ANS PRESS со ссылкой на турецкую прессу, сдружившиеся подруги вышли на ночную прогулку. Выходя с одного из ночных клубов, подруги, позировали перед камерами, демонстрируя искреннюю дружбу, и заявили, что "между ними не осталось никаких проблем".

Отметим, что накануне Гюнай Мусаева была сильно рассержена частым появлением вместе Ойкю Челик с Толга Кареля. "Ойкю всякий раз при виде камер начинает говорить о Толге. Пусть ведет свою дешевую рекламу с холостыми", сокрушалась модель.

После появления этой информации Челик позвонила Мусевой, сказав, что любит ее мужа исключительно как друга. После такого жеста они помирились.

http://anspress.com/index.php?a=2&lng=ru&nid=134575

# 54
 • Мнения: 6 746
Иве,нямам време ,по късно ще хвърля един поглед Hug
Стана ми жал донякъде за Ресул...и явно аз ли не съм в час,но тези традиции ми идват малко в повече,особено ако стоят в основата на една любов или живот...Но явна те така са устроени и възпитане,въпрос на култура....

пп:
Скрит текст:
Снощи вечерята беше ок,и кухня не съм чистила /ама умрях от глад/,тази вечер /дай всеки му такава свекърва/,като разбрала жената че съм на работа и ни покани на гости на 1 ет  Joy...а мъника само разправял,нали ще ходим на море все някой трябва да носи парички,тати като е зает с колата ще е мама

Хубава вечер!

# 55
 • София/Бургас
 • Мнения: 95
Славена,
Скрит текст:
браво на мъжете ти, че са се справили със задачата и не се е наложило да разминирваш след тях. Логиката на малкия е жестока!  Mr. Green Браво и на свекървата.

# 56
 • София
 • Мнения: 440
Ето и новинката за Аслъ Тандоган от вчера:

http://www.gecce.com/haber/asli-tandogan-ekranlara-geri-donuyor-193737.html
Аслъ Тандоган се завръща на екрана!
В планирания да се заснеме в партньорство между „Адам Филм” и продуцентската къща „Стар” филм „Ездачите” (Atlılar), и Аслъ Тандоган ще има също роля
23 юли 2012 г.; 22:55
Скрит текст:
В планирания да се заснеме в партньорство между „Адам Филм” и продуцентската къща „Стар” филм „Ездачите” (Atlılar) ще играят Аслъ Тандоган, Бурджу Култук и Сарп Левендоглу. Филмът, който ще се заснема в София, ще включи в актьорския си състав и български артисти.
Оформя се, че снимките на сериала ще започнат през месец август и първият ясен актьор е  Джанан Ергюдер, който през изминалия сезон беше убитият на финала прокурор Есра от сериала „Бехзат Ч.” ('Behzat Ç.). Разкриха и че след Ергюдер към сериала ще се присъедини и Сарп Левендоглу.
Според последните новини станаха ясни още трима актьори от екипа. Научихме, че това са:  Аслъ Тандоган, която напусна сериала „Bir Zamanlar Osmanlı - Kıyam” („Едно време в Османската империя – Възкресението” – бел. не знам дали няма по-точен превод на български); известният модел Бурджу Култук; и театралният майстор-актьор Тамер Левент.

# 57
# 58
 • Мнения: 0
http://kralmagazin.aktifhaber.com/news_detail.php?id=226423
http://www.ayakligazete.com.tr/haber/mahsun_kirmizigul_un_yeni_sevgilisi_kim_.htm

Новината се разпространи във всички издания -и сериозни и несериозни

# 59

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт