Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
30-44 от 731 отговора

sofiq

Мнения: 80
Всичко ще е наред Албенка Peace
Успех !Ще чакаме снимки.
Цитирай

София

Мнения: 1 047
Да се набутам при вас, че аха и ви изпуснАх. Laughing
На Ванчето спешъл едишън букет, знам, че обича!  bouquet Mr. Green

Аз имам въпрос ако някой има опит в съхранението на блатове до колко време и при какви условия може да бъде съхранен блат пандишпанов или маслен без да се замразява?И ако се замрази не си ли променя вкуса след размразяване?
Добре увито в свежо фолио може да стои седмица, но след размразяването наистина си стои сочно и пухкаво след размразяването.  Peace
Цитирай

София

Мнения: 338
Ani_D, стига, че ми пищят ушите, бе човек  Embarassed
miravarna, аз това с коремчето малко съм го пропуснала  Blush Лека и спокойна до финала!
Албенче, успех и късмет с тортата, стискам ти палци и аз.
Цитирай


Мнения: 121

 Smile
« Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 08:44 от райска ябълка »
Цитирай


Мнения: 22
невероятно! страхотна сватбена торта!
Цитирай


Мнения: 7
Албена , желая ви незабравим празник, ще чакаме снимки Smile
Ани, честит рожден ден на патерица и тук  newsm51
Марулка, тортата е истинска красота, толкова нежна и романтична Smile
райска ябълка   newsm10
miravarna тортата много ми хареса  newsm10

Цитирай


Мнения: 335
Произведенията ви са страхотни. Направо се чувствам като кулинарен идиот пред вас  Embarassed но пък имам желание да творя  Crazy

Забила съм се в ютюб да гледам разни торти за рожденния ден на моето съкровище. Харесах няколко модела, които са опростени максимално.

Ето ТОВА например много ми хареса.
Макар че ето ТОВА по ми прилича на торта. В смисъл мога да направя няколко ката блат и да сложа крем между тях. Иначе има огромна възможност децата да не харесат вкуса на иначе красивата торта.

Мисля за родителите да спретна обикновенна торта, която също съм решила да украся с цветна пудра и да стане някак си по - шаренка.

Принципно това са ми идеите, но вече на практика какво ще излезе... никой не знае.

Имам обаче един основен въпрос, който не мога да пренебрегна. Кремът, с който мажат животните в клипчетата е маслен. Това го схванах. Но като се разтърсих за рецепта за маслен крем и станах  Shocked меко казано разногледа.
В клиповете не показват каква е "тайната" на крема и за това ви моля за помощ  Praynig
Рецептите, които открих са:

1. Пудра захар с масло, бито с миксер до получаване на гладка мажеща се смес.
2. Пудра захар с масло и мляко пак доста бъркано.
3. Разбити белтъци на сняг, в които се прибавя захар разтопена във вода на котлона до определена температура. След хомогенизирането на тези съставки добавиха маслото, което според мен беше в промишлени количества.

Моля ви кажете, кой крем ще е по - подходящ  Praynig В един клип също гледах, че кремът след известно време стана толкова твърд, че го режеха.
Цитирай

г. София

Мнения: 4
Добро утро!Почти изпуснах миналата тема, а тази вече е на трета страница!!!
Най-напред, на една мнооого голяма патерица,ЧРД  Ани-д!!!Момичетата са ти отправили  толкова много пожелания, че само мога да се присъединя към тях Hug
Албенче, имаш всичките ми стиснати палци и цялата ми позитивна енергия на финалната права!!!!Всичко ще бъде наред!!!
Марулич,изключително нежна и ефирна сватбена торта!!!Пожелавам ти още много такива!!!
Мираварна,и твоята бебешорска ми хареса!Страхотни бонбонено-бебешки цветове!! Very Happy
 Райска ябълка,оригинално решение на Спайдърменската тема!Паякът е страхотен!!!
 Агнесана, по твоя въпрос- аз използвам вариант 1.Мажа тънко, но плътно навсякъде.Успех в начинанието и чакам тортата Hug
И, за да не са само писаници, ето един животиняк, който трябваше да изглежда доста по-зловещо/понеже е вещерски котак Laughing/, обаче стана един такъв-добродушко 35След няколко дни ще го видите и върху тортата LaughingКартинката е малка, да не заемам много място само с фигурка, но с клик се увеличава Smile

От мен чао!Приятни почивни дни на всички! Hug
Редактирам се,щото пиша без да чета Mr. Green
Агнесана, аз ползвам първия крем , но за измазване под чаршаф!За тортите, които си харесала, правилният отговор ти е дала Татитка Laughing
« Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 08:47 от МаринаД »
Цитирай

Тракийка в Софийското равно поле....

Мнения: 437
1. Пудра захар с масло, бито с миксер до получаване на гладка мажеща се смес.
2. Пудра захар с масло и мляко пак доста бъркано.
3. Разбити белтъци на сняг, в които се прибавя захар разтопена във вода на котлона до определена температура. След хомогенизирането на тези съставки добавиха маслото, което според мен беше в промишлени количества.
Това са различни варианти на маслен крем - типичен за "американските торти". Като погледнах клипчетата, искаш да остане по крем тортата? В такъв случай бих ти препоръчала последния вариант на крем, защото е най-олекотен. Аз лично не обичам торта с маслен крем  Sick, пък за деца съвсем. Бих използвала в този случай бял и кафяв ганаш например. Или за пандата дори някакъв друг лек крем - крем сирене сметана, кондензирано мляко например. След като няма да се слагат никакви фонданени очи, нослета и т.н. - не виждам смисъл от по-тежък крем.
Цитирай

София

Мнения: 1 047
1. Пудра захар с масло, бито с миксер до получаване на гладка мажеща се смес.
2. Пудра захар с масло и мляко пак доста бъркано.
3. Разбити белтъци на сняг, в които се прибавя захар разтопена във вода на котлона до определена температура. След хомогенизирането на тези съставки добавиха маслото, което според мен беше в промишлени количества.
Това са различни варианти на маслен крем - типичен за "американските торти". Като погледнах клипчетата, искаш да остане по крем тортата? В такъв случай бих ти препоръчала последния вариант на крем, защото е най-олекотен. Аз лично не обичам торта с маслен крем  Sick, пък за деца съвсем. Бих използвала в този случай бял и кафяв ганаш например. Или за пандата дори някакъв друг лек крем - крем сирене сметана, кондензирано мляко например. След като няма да се слагат никакви фонданени очи, нослета и т.н. - не виждам смисъл от по-тежък крем.

Съгласна съм с Татит. След като няма да ползваш фондан ( а дори и да ползваш за отделни части, винаги можеш да ги сложиш в последен момент, преди поднасянето), няма нужда от маслен крем. За бял или цветен можеш да ползваш всякакъв, който е по-стегнат. Маскарпоне (рикота, крема сирене, извара) + пудра захар и може малко заквасена сметана(кисело мляко) за по-лекичко вършат чудна работа, вкусно е и е лесно. За кафяво, ганаша е идеален вариант.   Peace
Цитирай


Мнения: 335
Благодаря ви искрено много за отговорите  Hug

Аз да си призная честно също не съм голям фен на масления крем, но определено по ми харесва от този течния, който продават по магазините и е готов след разбиване. Незнам защо но се отвратих от тази сметана и сега ми е гадно като ям торта или сладкиш с такъв вид сметана. Дори и виенското кафе ми е гадно вече.

Намерих рецепта за торта с крем маскарпоне и мислех първо такава торта да творя. Обаче като видях красотите в ютюб и реших да има и за децата нещо интересно.

Мислех да поръчам детска торта от сладкарница, но съм с претенции  Embarassed Ядливата хартия, която доста масово използват ми е отвратителна. Последната торта, която ядох беше с толкова дебела хартия, че направо да ти се  Sick Фондана e невероятно красив, но ми е ужасен на вкус и съм сигурна и че децата няма да го харесат. А как да обясня на шепа дечица да си делят фондана от тортата.

Та накрая мислих, мислих и реших аз да сътворя нещичко.

Аз мисля споменах, че съм кулинарен инвалид  Tired и се разтърсих из нета за този крем ганаш, но виждам, че се прави в различни пропорции според това за какво ще се използва.

Белия ганаш предполагам се прави с бял шоколад.  Според вас кака трябва да е пропорцията шоколад и сметана (сметаната предполагам е същата, за която писах по горе) за моят случай  Praynig
Цитирай

София

Мнения: 69
Здравейте.
Ани Д-много апетитна тортичка ще я пробвам и аз.
Марулка-честита първа сватбена торта-много е стилна и пипната.
Мираварна-много сладко патенце в чадърче.
Мечопух-много е хубава тортата Гъмибер,прасето също е чудесно,като истинско е.Торта Наруто е много хубава.Фигурката е много сполучлива.
Мина-тортата с плодовете ти е савършенна.Дори не знам как са постигат тези нюанси на плодовете.
Мариета-сладките ти са прекрасни.
Сансил-много хубава торта.
Дими 73-много ми харесва тортата с маковете,направо все едно не е твоя ,ярка ми идва за стила ти. Wink
Марина Д-много хубаво котенце.

Сега да Ви покажа една торта,която правих за една шефка на мобилен оператор,подарък от подчинените и.Трябваше шефката да е на плажа ,на шезлонг/благодаря на Дитсан и Мишока за линковете-спасихте ме/,с лаптоп в ръце,защото много поръчвала по нета стоки.Трябваше да има капела/благодаря на Вал,че ме светна как да я направя/,да е с голям бюст  в розова рокля и тюркоазена пак морска торта.Четвърта морска ми е-дано не Ви се види много дежавю,но всеки път се старая да има и нови неща по морските торти,но толкова си мога.Тортата беше какаови блатове с крем Ганаш с ментов вкус.Шефката много си харесала тортата и си запазила фигурките от нея-наредила си ги на бюрото си.Аз лично много се постарах да изглежда добре тортата,винаги съм искала тортите ми да изглеждат като на Буболинка и на Мина примерно,но нещо май не се получава това.Цялата торта е от Пикко,а само роклята от Ково паста и на снимките направо лъсна като намокрена с вода роклята.Рисувах за пръв път очи и беше красива шефката в очите,но снимайки я забелязах,че няма вежди и докато ги рисувах по лицето имаше конденз и изтрих едното око с пръс случайно.От там се почна едно мацане и загрозяване...Но в крайна сметка даже оприличили физиономията на фигурката на шефката -приличали си WinkА какво търсене на четки с номер 10 нули падна,но сега имам и с 5 нули и само нула .Най-голям избор от четки има на Шипка 6.


Beach cake by tedi75, on Flickr

Още снимки на който му се гледа.
http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.27939776
« Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 14:45 от stefina »
Цитирай

София

Мнения: 1 713
Белия ганаш предполагам се прави с бял шоколад.  Според вас кака трябва да е пропорцията шоколад и сметана (сметаната предполагам е същата, за която писах по горе) за моят случай  Praynig

Правила съм го 3:1 - бял шоколад:млечна сметана. Не съм го разбивала, или ако съм го, то е било като съм го добавяла към масло и други...Уточнявам това, защото често при опит за разбиване се пресича, особено с животинската сметана...Разбира се, пропорцията може и да е друга, с не толкова голям превес на шоколада, но при всички случаи, ако целта е да стегне все пак, трябва да е повече от 1:1.

За фондана - децата го обичат. За мой голям ужас съм ги виждала как изяждат него, а тортата - не.
Цитирай

Бургас/Пз

Мнения: 476
Тъй като пожеланията за РД продължават, отново голямо благодаря  Love
Райска ябълка, много добре се е получила тортата, паяжината с шоколад ли е правена? Благодаря за отзивите за пудра захар Smile
Маринче, чакам тортата на котето с нетърпение! Smile
Стефина, и тук да кажа, че тортата ти е страхотна, изпълнението е много чисто като по конец. Кой син цвят си изоплзавала за основата? Сега като гледам снимката така снимана отпред се чудя дали има начин мацката да гледа към лаптопа, защото от снимката прилича, че гледа нагоре, това са просто размисли, та ако някой има идея да я сподели. Може би по-седнала ли да е, не знам и аз не мога да реша  Thinking
Албенче, сигурна съм ,че всичко ще е наред  Hug
Май съм пропуснала на Мина фруктиерата, но то каквото и да каже човек, все ще е малко! Smile Невероятна е!
Мечо пух, този мечо изглежда огоромен! Наруто много ми хареса!
Дими, страхотна торта , а за пчелата думи нямам, как ги правите бе хора, направо в някои моменти ми се иска всичко да зарежа, така ми се струва, че нищо не мога да направя аз.  Confused
Агнесана, аз правя бял ганаш 1:1 и ми се получава перфектно. А за сметаната може би си купувала растителна и затова си останала с такова впечатление за вкуса пробвай животинска/млечна/ тя е в пъти по-хубава, но не се разбива на такъв твърд крем като другата. Също така наскоро правих мус от бял шоколад , сметана и желатин, който е много подходящ за шприцоване и измазване , ето тук можеш да видиш рецепта Мус от бял шоколад
Цитирай

sofiq

Мнения: 80
Maрулка,не знам дали списах че тортата /сватбената/е фантастична.Нежна и елегантна много ми харесва.Мноого такива торти от тук на сетне.
Райска ябълка,страхотно си се справила.Браво!
Марина Д,котето е много сладичко.
Стефинка,много изисквания и страхотно изпълнение.
Сега от мен една тортичка за 18+.
Днес е моминското парти на булката дето голямата щерка ще е кума.Та ето какво спретнахме по заявка на мацките .

а ето и линк към не покритият ,неприличен вариант за които се чуди каква е изненадата под листото.
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/torti2.598534.27940361
имам и снимка без подпорки но тук се вижда истинският цвят на торса.
Не знам защо но на другите снимки изглежда много бял,а не е.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
30-44 от 731 отговора