«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

–омантични сериали
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
105-119 от 736 отговора

јнкета

 о€ песен да бъде химн на темата?

 (√ласуването приключено: ср, 08 авг 2012, 15:06)
ћоже да изберете максимум 3 опции.
¬ъведи тво€ глас

—офи€/Ѕургас

ћнени€: 95
ƒани, да така му каза, но май всичко е почнало от ’асан. “о какво е станало по-точно ще се раз€сни май към кра€ на сериала.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 319
ѕет€, какво стана с руските му фенки Mr. Green
да не го крадна от т€х 35 35

ƒевойки, лека от мен
отивам да сънувам на ѕет€ снимките hahaha hahaha hahaha
÷итирай


ћнени€: 0
не,не е от т€х.на рускините им три€т постовете,щото нали се сещате какво му мисл€т
не знам какви б€ха,пишеха си на английски,но може да са отвс€къде.ћного фенове има и от арабките,много пишат,ама като не им знам езика,все та€,снимката на майката на ћахсун е от т€х
— това фото ви жела€ лека нощ

÷итирай


ћнени€: 2
«дравейте момичета! ’ей, много сте бързи. ≈двам ви догоних running.
»ве, отново страхотно подредена нова тема cheers
“ара, ѕет€ - прекрасни снимки bouquet.
ћомичета, неверо€тни постове. јми аз докато ви изчетох, установих, че всичко сте обсъдили и "разкостили" отвс€къде. —амо искам да изкажа моето скромно мнение, че «ил€н и ’азар б€ха много откровени един с друг. ”сетиха, че са си необходими един на друг. ’азар като че ли очакваше подкрепата на «ил€н, получи € в един от трудните за него моменти. Ќа съвместната им закуска сподел€ха, никой не им пречеше, никой не им досаждаше, изобщо б€ха много сладки.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 240
’а, привет и от мен!
ћо€т поздрав е ... Nefes - дъх, дихание, вдишване, въздух; миг, мигновение; заклинание, маги€.
“ема от "¬ид€х слънцето" и не случайно....
http://www.youtube.com/watch?v=KGuk-qLQSwY

«ащото, вземам си дъх и ... за »вето и всики фенки (дълго и дългоочаквано):

—крит текст :
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=-106588
ѕо-големи€т му брат загива на електрически стълб
¬-к Д’юриетФ, 09.10.1999 г.
—лед като семейството му бива изоставено от баща му, ћахсун  ърмъзъгюл (Mahsun Kırmızıgül) помни като свой баща по-големи€ си брат, който е бил електротехник
—лед √розни€т крал …ълмаз √юней,  рал€т на филмите јйхан Џшък,  рал€т на арабеск-музиката ќрхан √едженбей,  рал€т на бедн€ците ћюслюм √юрсес,  рал€т на песните ‘ерди “айфур,  рал€т на ДтюркюФ песните »брахим “атлисес, последни€т крал в  ралството е ћахсун  ърмъзъгюл, който е признат преди шест години с песента си Дјко това е кралство, ти си крал€тФ (Alem Buysa Kral Sensin). —ега ще ви разкажем за важни моменти от негови€ живот.
јЅƒ”ЋЋј’ ≈ — „≈“»–» ћј… »
ћахмут Ѕазенджир е глава/водач на едно малко племе (малко колкото да се събере в шепа, с малък брой членове), което жив€ло на територи€та около границата между »ран и »рак. ѕо време на ¬ойната за освобождение в ёгоизточните региони, от името на Ќационалните съпротивителни сили племето преминава от страната на французите на страната на италианците. јбдуллах Ѕазенджир (Abdullah Bazencir) е роден през 1968 г. в село ¬езир, община ’ан, провинци€ ƒиарбакър и по време на детството си расте като слуша винаги за големите геройства на д€до си. ¬ онези дни на никого не му е идвало наум, че един ден в ц€ла “урци€ ще се чуват името ћахсун  армъзъгюл и ДтюркюФпесните (традиционните народни песни), изп€ти от негови€ глас. —емейството му било бедно, но едно неверо€тно богатство за јбдуллах е, че е жив€л с майка си. “очно четири бро€ майки имал - една родна и три мащехи. » 21 бро€ брат€ и сестри. ¬ъпреки това, за него баща му е много важен човек.
ДЅаща ми имаше четири брака Ц три религиозни (пред имама) и един официален. ћайка ми беше жертва на религиозен брак, и аз разбира се. —лед като аз съм се родил, баща ми ни изоставил и отишъл в Ѕингьол, там сключил официален брак. ћного дълги години не б€х виждал дори лицето му. Ќито ни потърси и нито попита за нас. ќсобено в празничните сутрини ми беше много тъжно. ¬инаги ми се искаше да хвана баща ми за ръка и да отидем на разходка.Ф
 огато јбдуллах, който днес е известен с името ћахсун, достига възрастта за началното училище, семейството се преселва в ƒиарбакър. ѕо-големи€т му брат ћахмуд е стълбът на семейството и ћахсун го обича като баща. ћахсун отраства в централната част на ƒиарбакър.
Д–омските квартали са наблизо до централната част на града. ƒецата, които живе€т там растат с цигулката, кларнета и дарбуката (ударен инструмент). ¬ квартала, където аз съм израснал имаше свирачи и на зурна и на даул (вид тъпан). »зпитвах гол€мо любопитство към пеенето на народни песни (ДтюркюФ). ј също и към филмите на …ълмаз √юней. Ќа кино ходехме заедно с батко ми ћахмуд. ¬ърху него падаше тежестта на семейството. ѕо професи€ беше електротехник. Ќо, за да печели допълнтелно пари, той четеше молитви на гробищата.
Ѕлизо до нас имаше една дъскорезница. ≈дин ден банцигът се повредил.  азаха: ДЅате, ћахмуд, викат те в дъскорезницата.Ф Ѕрат ми отиде и повече не се върна. Ѕатко казал: Д»зключи електрически€ бушон, ще се кача на стълба за електричеството.Ф ћъжът не бил изключил бушона и брат ми издъхна на стълба.  огато дотичах, б€ха свалили батко от стълба. Ќе ми показаха лицето му. Ѕ€х загубил едновременно и по-големи€ си брат и баща си.Ф
—–≈ƒ ѕ–≈—“ЏѕЌ»÷»“≈
“рудни дни очаквали ћахсун. ≈дновременно учи и работи. «а него вече н€ма спиране.
Д—лед смъртта на брат ми ћахмуд и майка ми започна да работи. ћайка работеше в пещ за керемиди. — часове стоеше в прахта и пепелта. ѕо това време и аз на свой ред започнах да работ€. –аботех вс€каква работа. –аботих в ресторант за сурови кьофтета, бо€дисвах, продавах цигари. ћарлборо,  ент, ”инстън. ѕо онова време контрабандни вносни цигари. ѕолици€та ме преследваше. ѕосле настъпи 12 септември 1980 г. (военни€ преврат) и този път арми€та започна преследване.
¬ ƒиарбакър имаше семейна чаена градина Д«елени€т „инарФ. ≈дно пространство от 600 кв. метра. ¬ ученическите си години там правех и сервирах чай. ћиенето и метенето не престава. ўом излезех от училище отивах там.Ф
ѕо същото време ћахсун открива и, че много близо до централната част на града е публични€ домЕ
Д“амошните дами отиваха и се връщаха с файтони. ¬инаги ги гледах състрадателно. ќще на онази възраст ми ставаше мъчно за т€х. ƒецата, които израстват в наши€ квартал, още от ранна възраст преминават през изпитани€та на съдбата. ¬сички ставаха гамени. Ќаучаваха се на кражби и джебчийство. » днес в “урци€, колкото престъплени€ има извършени от хора от ƒиарбакър, 80 % от т€ха са от наши€ квартал. Ќо тогава сред онзи живот, аз си живеех в свой собствен различен св€т. »мах страх от Ѕога. Ѕрат ми ћахмуд беше набожен и се молеше по пет пъти на денЕ » аз заради това, винаги изпитвах страх от грешките и греха.Ф
Ўјћј– «ј–јƒ» Ќј–ќƒЌј ѕ≈—≈Ќ
ћахсун се ориентира към музиката. Ќавс€къде, където пее народни песни, слушателите му харесват гласа му.
»мето му най-напред се чува на ‘естивала на дините в ƒиарбакър, след това започва да пее народни песни на сватбиЕ
Дѕо нашите земи сватбите не приключват за един час. ѕродължават по н€колко дни, всеки който има хубав глас не престава да пее народни песни. » аз като отидех на сватбите пеех народни песни. » разбира се взимах и бакшиши.
¬ училище учител€т ми ми каза да му изпе€ една песен. Ќикога н€ма да забрав€, когато б€х в средното училище, имах един учител  ендал ≈рдоган.  аза: Д’айде, изпей една турска народна песен.Ф
» аз започнах да пе€ много попул€рната в онези дни песен на  енан “емиз: ДЌа покрива отгоре прес€ват брашно, гърдите им закръглени и пълнички /  опчетата не издържаха, гърдите изхвръкнаха нагореФ. »зведнъж учител€т извика Дш-штФ и ми удари един шамар. ѕесента ми си остана наполовина, лицето ми почервен€, сконфузих се. ѕомислих си, не хареса гласа ми. Ѕеше се €досал само на думите за гърдите в песента.Ф.
‘≈—“»¬јЋЏ“ Ќј ƒ»Ќ»“≈ ¬ ƒ»ј–Ѕј Џ–
—лед онзи шамар ћахсун не посм€ва да пее турски народни песни цели три години. » така, този скептицизъм продължил докато не научил, че ≈мрах (Emrah İpek) заминал за »станбул, веднга след като името му се чуло на ‘естивала на дините в ƒиарбакър. —лед това в сърцето на ћахсун се по€вили надежди,Е че и негови€т глас ще се чуе на ‘естивала на дините в ƒиарбакър. ѕосле, всичко е пълна случайност.
Д»маше един шофьор ’аджъ “ахир, който работеше в частна пътническа фирма от ƒиарбакър. Ѕеше при€тел на покойни€ ми брат. ≈дин ден ми каза: Д»мам познати издатели на плочи в »станбул, запиши на една касета турска народна песен и да им занеса да чу€т.Ф ѕърво полет€х в небесата, после започнаха да ми минават черни мисли. “ази касета как щ€х да € направ€! Ќакра€ се получи, че цената за запис на една аматьорска касета е 4 хил. лири. » аз, за да мога да набав€ тези пари, продадох велосипеда на покойни€ ми батко. ѕосле започнах да наблюдавам всеки автобус, с който пристигаше ’аджъ “ахир. ≈дин ден той ми каза: Д√-н ћустафа от звукозаписната компани€ √юнеш € чу, хареса €.Ф.
ћустафа √юнеш, който издигна ≈мрах, този път става помощник и на ћахсун. ƒовежда го в »станбул през 1984 г.
— ≈ƒЌј ѕ≈—≈Ќ —≈ ѕ–≈¬Џ–Ќј ¬  –јЋ
¬ »станбул ћахсун влиза в нови различни сблъсъци, като междувременно започва да учи в “урската музикална държавна консерватори€ към “ехнически€ университет на »станбул, във ¬окални€ отдел. » през 1989 г. се оженва за г-жа √ьолгем, ко€то живее в квартал ‘атих. Ќ€колко години по-късно се развеждат. ќт този брак се ражда един син. ƒава му името на починали€ си по-гол€м брат Ц ћахмуд. Ќо той не постъпва както баща си, да остави сина само с майка му. Ќикога не остав€ сина си сам, особено в празничните дни.
» тогава, изведнъж 1993 г. се превръща в годината на ћахсун. ћахсун  ърмъзъгюл прави страхотен пробив с песента си Дјко това е кралство, ти си крал€тФ (Alem Buysa Kral Sensin). — втори€ си албум Д¬любен съм в мо€ съгражданкаФ (Sevdalıyım Hemşerim) напълно затвърждава славата си и името си в света на изкуството. —ега той е както изпълнител на върха на славата си, така и шеф на водеща компани€.  ато съдружник във фирмата Дѕрестиж мюзикФ (Prestij Müzik) когато търси и намира нови гласове, много пъти си спомн€ за своето детство. ѕристигането от ƒиарбакър в »станбул, преживените трудности, ожив€ват пред очите му.
‘»ЋћЏ“ Ќј ∆»¬ќ“јЕ
 ато се отвори дума за любовта, ћахсун  ърмъзъгюл иска да остане мълчалив. «ащото предполага, че приказките все ще се върт€т около бъдещето му със —еда —а€н (Seda Sayan).
Д¬се още не съм открил н€кой, който ще ме накара да преливам от емоции. ћеждувременно имах връзки и съжителство. Ќо преди всичко аз съм женен за моето изкуството.Ф
ѕо н€каква причина ћахсун см€та, че ще обиди собствените си фенове, когато пресата оглас€ва за връзките му. «атова и единствената тема, по ко€то не е бил откровен, е любовта. ƒа, сега на ћахсун му е легнал на сърцето един много силен проект.  ато заснеме един филм, който прилича на Д»мало едно време в јмерикаФ,  ърмъзъгюл иска да разкрие пред феновете по един раличен начин собствени€ си живот. —обствени€т му живот, простиращ се от централната част на ƒиарбакър до »станбул и изкаващ се на върха.
ќнази касета как щ€х да € направ€! ÷ената за запис на една аматьорска касета беше 4 хил. лири. » аз, за да мога да набав€ тези пари, продадох велосипеда на покойни€ ми по-гол€м брат.
—ега като заснеме един филм, който прилича на Д»мало едно време в јмерикаФ, иска да разкрие пред феновете по един раличен начин собствени€ си живот Ц с различен акцент от албумите на ћахсун  ърмъзъгюл.
Ќќ—“јЋ√»я ѕќ „ј…Ќј“ј
¬ годините, когато ходи в началното училище, за известно време ћахсун  ърмъзъгюл работи в семейната чаена градина Д«елени€т чинарФ в ƒиарбакър. —лед като достига славата, той изпитва гол€мо удоволствие от честите посещени€ в това м€сто, където е приготв€л и сервирал чай.
“ј…Ќј“ј ЋёЅќ¬ —Џ— —≈ƒј
Ћюбовта на ћахсун  ърмъзъгюл със —еда —а€н запонала през 1995 г. и продължила три години. ¬ъпреки, че той отрича всичко, —а€н не скри дори за сключването на брака пред имама. ћахсун  ърмъзъгюл противно на очакваното, не се постав€ на м€стото на майка си. Д»ма един малък синФ, казва г-жа ‘ахрие, въпреки това той прегвъща с любов друга. —ега дори не иска да си спомни за прежив€ното преди Цдългите години когато б€хме само майка и син, бедността, мъките.
ћахсун  ърмъзъгюл отива в »станбул през 1984 г., през 1989 г. се жени за ориенталката г-жа √ьолгем. » след известно време пътищата им се раздел€т. Ќа сина, роден от този брак, дава името на многообичани€ си брат ћахмуд, когото е загубил преди години.
ѕќ„»“ј“≈Ћ Ќј —»Ѕ≈Ћ ƒ∆јЌ
ƒо ден днешен не е излизало на€ве, че ћахсун  ърмъзъгюл е бил почитател на —ибел ƒжан (Sibel Can). Ќо тази снимка, направена през 1985 г., наистина е достатъчна, за да се об€сни всичко с ц€лата му голота. (http://www.sibelcan.com.tr/forum/showthread.php?t=4867 - снимката открих само в този форум).

Ѕележките са на преводача:
√розни€т крал (Çirkin Kral) Ц прозвище на актьора …ълмаз √юней (Yılmaz Güney), с което е бил известен в обществото - http://en.wikipedia.org/wiki/Y%C4%B1lmaz_G%C3%BCney
 рал€т на филмите Ц прозвище на актьора, продуцент, режисьор, сценарист, певец и художник јйхан Џшък (Ayhan Işık), извествен още и като ДЌекороновани€т крал на кинотоФ (Taşsız Kral) - http://en.wikipedia.org/wiki/Ayhan_I%C5%9F%C4%B1k
 рал€т на арабеск музиката Ц прозвище на ќрхан √енджебей (Orhan Gencebay) Ц композитор, певец, поет , музикант, аранжор, музикален продуцент, музикален директор и актьор - http://en.wikipedia.org/wiki/Orhan_Gencebay
 рал€т на бедн€ците Ц прозвище на ћюслюм √юрсес (Müslüm Gürses) Ц певец, композитор, автор на текстове за песни, актьор - http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCsl%C3%BCm_G%C3%BCrses
 рал€т на песните (или също  рал на арабеск музиката) Ц прозвище на ‘ерди “айфур (Ferdi Tayfur) Ц певец, композитор, режисьор, сценарист и кино-актьор - http://en.wikipedia.org/wiki/Ferdi_Tayfur
 рал€т на ДтюркюФ песните   - прозвище на »брахим “атлисес (İbrahim Tatlıses) Ц певец, композитор, продуцент, режисьор, актьор, телевизионен водещ, бизнесмен - http://en.wikipedia.org/wiki/%C4%B0brahim_Tatl%C4%B1ses и http://www.tatlises.com.tr
 рал€т Ц прозвище на ћахсун  ърмъзъгюл (Mahsun Kırmızıgül) Ц певец, автор на песни, музикален продуцент, филмов продуцент, режисьор, сценарист, композитор, актьор от сериалите и кино-актьор, бизнесмен - http://en.wikipedia.org/wiki/Mahsun_K%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1g%C3%BCl и http://tr.wikipedia.org/wiki/Mahsun_K%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1g%C3%BCl и http://www.sinemalar.com/sanatci/34941/mahsun-kirmizigul/ и http://www.imdb.com/name/nm1749449/ и http://www.turkishmusicclub.com/mahsun_kirmizigul_discography.htm и http://www.boyutfilm.com/
≈мрах (Emrah) Ц Emrah İpek Ц турски певец, арабеск-певец, автор на песни и актьор - http://en.wikipedia.org/wiki/Emrah_%C4%B0pek
ћустафа √юнеш (Mustafa Güneş Ц 1953-2008) Ц музикален продуцент
—еда —а€н (Seda Sayan) Ц певица, актриса от сериалите и телевизионна водеща - http://en.wikipedia.org/wiki/Seda_Sayan
—ибел ƒжан (Sibel Can) Ц певица, танцьорка, актриса от сериали и кино-актриса, телевиионна водеща - http://en.wikipedia.org/wiki/Sibel_Can


“ака, имам още 2-3 дълги биографични текста (е, не като този, но...) плюс биографи€ и филмографи€ и дискографи€. ўе ги направ€ и т€х, но по-етапно. —ледващите 2 дни имам ангажименти вкъщи, а и недопреведена сери€ от други€ ми филм. ј пък в понеделник ще вод€ дъщер€ ми в —тара «агора, че ще гостува на баба си и д€до си там. «атова, мол€ за разбиране и търпение. «а мен е удоволствие да превеждам и издирвам информаци€, но за съжаление не мога да го прав€ по-бързо. «атова и както писах преди н€колко дни - докато не отметна дългите текстове, гледам и чета само в темата и се въздържам да коментирам. Ќо се над€вам, че с преводите компенсирам пасивността си по отношение на дискусиите.
« ѕоследна редакци€: сб, 04 авг 2012, 01:14 от milena d »
÷итирай


ћнени€: 230
√ал€ Hug, ѕет€ Hug, »ве Hug за песните.

ћилена, bouquet bouquet bouquet

»ве, ƒени, разд€лата
—крит текст :
наистина е по насто€ване на «ил€н. Ќо не знам защо си мисл€, че  т€ щеше да е временна, ако не беше смъртта на Ѕурджу.
ћоже «ил€н да си е втълпила, че може и да н€ма деца ... ще чуем от дублажа. ¬ъв всеки случай възможно е да си е представ€ла, че може с години да н€ма деца. ѕрез това време щеше да има низ от провалени романтични вечери - нали тепърва започват боледувани€ на детето.
“€ като че даде об€снението във вчерашната сери€: "ћога да понеса разд€лата с теб, мога да понеса да съм далеч от теб, но не мога с никого да те дел€". ћоже да изглежда егоистично на пръв поглед. Ќо освен това след такова премеждие и психиката на човек се промен€, както писаха н€кои момичета.
Ќо дори и след разд€лата те продължават да се срещат, т€ не попречи на ’азар да извика полици€, за да арестуват –есул. ѕосле той € закара у Ўахвар и .... на връщане му съобщиха за смъртта на Ѕурджу. » като че заради това разд€лата е толкова дълга.
ќт друга страна, Ѕерин и ’асан също са разделени през това време, т.е. почти година. ѕри такива разтърсващи събити€ (за ’азар) или разкрити€ (за Ѕерин) ... изглежда разбираемо. ƒобре е, че все пак сценаристите ги събраха.
Ќо това е мое предварително тълкуване, без да разбирам и бъкел турски.
« ѕоследна редакци€: сб, 04 авг 2012, 00:46 от Tania M. »
÷итирай


ћнени€: 640
ћиленче, много интересна истори€!  bouquet
÷итирай

—офи€/Ѕургас

ћнени€: 95
ћилена, благодар€!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 240
»сториите му покрай албумите и песните са също не по-малко интересни. «атова се захванах да ги превеждам. “ази от днес (всъщност, н€колко дни си играх с не€) освен всичко е и много при€тно написана. ѕрото е дълга, ама ... ≈зикът на автора, а и отговорите на ћ  (това са части от интервю, което го има в един рекламен клип за "∆ивотът продължава") - са много забавни.  ато стигнах до песента - ей, много се развеселих, представих си картинката - на плоски€ покрив в ƒиарбакър, как жените се€т брашното. ќпасни са тези тюркю песни - текстовете им са ....
÷итирай


ћнени€: 230
ћилена,  "Ќа покрива отгоре прес€ват брашно" май е единствени€т по-весел момент в ц€лото интерво.
√-жа ‘ахрие е майка му, нали?
—крит текст :
Ѕлъскам си главата над това "ѕротивно на очакваното, не се постав€ на м€стото на майка си", но всъщност имам отговор.
« ѕоследна редакци€: сб, 04 авг 2012, 01:29 от Tania M. »
÷итирай


ћнени€: 66
ћилена   Hug  Hug  Hug
ћного ли ще е нахално, ако попитам кой сериал превеждаш  Embarassed
÷итирай

—офи€

ћнени€: 240
dani_kovacheva
≈то, тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=666923.0

Tania M.
ћисл€, че така се казва майка му - ‘ахрие, има го н€къде из други текстове или интервюта съм го срещала, но сега .... ох, не ми се търси. “ова противно на очакваното - изразът е - майка му на зем€та, той на небето, не се постав€ на м€стото й ћ . “.е. разликата е коренно противоположна - затова и така го написах.
јма, “ан€, ами заглавието на втори€ му албум ... пък после н€мал нищо общо със —еда. ќнзи ден гледах едно старо интервю - в което двама журналисти - мъж и жена му задаваха въпроси и той отговар€ше кратко. “а там, го питат дали е бил лудо влюбен, сл€п от любов. » той момемнтално изстрелва - да, и много хубави песни написах поради тази причина. ѕосле феновете коментират, че —еда е та€ луда любов. јз не знам, н€мах време да се ров€, но... така посред нощ малко и клюки да понапиша.
« ѕоследна редакци€: сб, 04 авг 2012, 10:09 от milena d »
÷итирай


ћнени€: 230
ќ-о, ћиленка, и клюки да са, хубаво си го написала за "лудата любов". ќсобено като го сравниш с този цитат  от интервюто, макар и старо: Д¬се още не съм открил н€кой, който ще ме накара да преливам от емоции." Laughing
« ѕоследна редакци€: сб, 04 авг 2012, 02:32 от Tania M. »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 240
“анче, то това интервю, дето клюкарствам за него е доста по-ново - може би 10 даже 12 г. след цитата ти. “огава вече си признава.
»наче за преливането - думата даже е - да изл€за от бреговете си, да наводн€, да кипна, да изкип€. Ќо, се превежда точно да преливам от емоции, когато става дума за чувства, впечатлен, запленен човек.
”ф, много е образен тоз език.
÷итирай


ћнени€: 0
«дравейте,на всички!ѕонеже съм "нощна птица" и докато изчета всичко написано от вас, едва сега се включвам!ћного благодар€ на преводачката,че има търпението да засити любопитството ни с интересна информаци€ за ћ. .¬ преводите на ћилена открих два адреса на ћ. .,но са от преди 4 години.ѕо този въпрос има ли по-актуална информаци€?
»наче,играта на –есул ми харесва.ƒобър актьор е.Ѕурджу-абе много се халосва тази-като € "налегнат"болките,че като з€пне едни уста,чак ме досмешава вместо да й съчувствам.» ние сме  минали по нейни€ път,ама чак толкова "тръшкане"?¬ие как мислите?ќт думите ви разбирам,че и вие не € долюбвате много.ƒил€н е сладураната във филма,а ƒживан е привлекателен и сериозен/но актьорът,който замества “еоман  ..../ƒживан/ в следващите серии никак не ми харесва/.«а играта на ћ. ./’азар/в последната сери€-много ми дожал€ за него-всички го притискат,а «ил€н н€как много "в€ло" му съчувства.“ой с какви думи,че и погледи, й  израз€ва любовта си,а т€ само го гледа/можеше да го погали,да го целуне и т.н./Ќо стига за тази вечер,че май много дълго стана.
« ѕоследна редакци€: сб, 04 авг 2012, 05:27 от maria57 »
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
105-119 от 736 отговора