Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lower Hutt, New Zealand

Мнения: 54
Моля ако знаете напишете ми рецептата за "Ненаситната калугерка"?   Very Happy
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Ами аз знам за " Жадната монахиня", ако е същата да ти я пратя
Цитирай

Lower Hutt, New Zealand

Мнения: 54
Дани, заливката на сладкиша, за който питам е на шоколадова/какаова основа.

Би ли ми написала рецептата за "Жадната монахиня"?
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Значи не е този Confused  Съжалявам много, но друг сигурно ще ти помогне Wink Добре ще ти я напиша, но малко по- късно, трябва да я намеря , защото не си спомням точните продукти.
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Точно жадната монахиня е с какаова заливка, търся рецептата но нещо не я намирам.

Имам спомен, че има от 3 до 6 лъжици какао, захар и масло това се стопява и се залива сладкиша. Става страшно вкусно.

Продължавам да търся рецептата.
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Ето ти моята заливка

3 с.л. какао
1 ч.ч захар
4-5 с.л вода
и 100 гр. масло се стопяват на котлона.

Намерих и други вариации:
1 ч.ч. захар , 2 с.л. какао , 3/4 пакетче масло . 2 с.л. коняк , 1 1/2 ч.ч. прясно мляко .
Цитирай

Lower Hutt, New Zealand

Мнения: 54
Цитат на: Slunce
Ето ти моята заливка

3 с.л. какао
1 ч.ч захар
4-5 с.л вода
и 100 гр. масло се стопяват на котлона.

Намерих и други вариации:
1 ч.ч. захар , 2 с.л. какао , 3/4 пакетче масло . 2 с.л. коняк , 1 1/2 ч.ч. прясно мляко .


Ммммм..... страхотно. eat  А би ли ми дала рецептата и за тестената част на сладкиша, че и нея я нямам - благодаря предварителн  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Ето една:
4 яйца , 1 ч.ч. захар , 1 ч.ч. брашно , 1 бакпулвер

Има и вариант с кисело мляко, но поне аз не го намерих.
Аз поръсвам отгоре с кокосови стърготини и от шарените шоколадови.
Цитирай

Lower Hutt, New Zealand

Мнения: 54
Цитат на: Slunce
Ето една:
4 яйца , 1 ч.ч. захар , 1 ч.ч. брашно , 1 бакпулвер

Има и вариант с кисело мляко, но поне аз не го намерих.
Аз поръсвам отгоре с кокосови стърготини и от шарените шоколадови.


Много благодаря  bouquet
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
4 яйца, 2ч.ч захар,3/4ч.ч олио, 1ч.ч. - к. мляко, 1ч.ч. - смлени орехи, 3ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. сода за хляб, 1/2ч.л. амонячна сода, кората и сока на един лимин.
За сиропа : 1 1/2 ч.ч захар, 2ч.ч. вода, 50гр. ром или коняк.
Яйцата се разбиват заедно със захарта с миксер до побеляване.Прибавя се олиото и млякото,предварително смесено с амонячната сода и  и содата за хляб ,кората и сока на лимона. Тестото се разбърква и се поставя в тавичка намазана с мазнина и поръсена с брашно. Пече се в умерена фурна. още топъл сладкиша се залива с изтиналия сироп. Като изтине сиропа, към него се добавя и рома/коняка/. Това е моята рецепта.
Цитирай

Lower Hutt, New Zealand

Мнения: 54
Цитат на: dani75
4 яйца, 2ч.ч захар,3/4ч.ч олио, 1ч.ч. - к. мляко, 1ч.ч. - смлени орехи, 3ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. сода за хляб, 1/2ч.л. амонячна сода, кората и сока на един лимин.
За сиропа : 1 1/2 ч.ч захар, 2ч.ч. вода, 50гр. ром или коняк.
Яйцата се разбиват заедно със захарта с миксер до побеляване.Прибавя се олиото и млякото,предварително смесено с амонячната сода и  и содата за хляб ,кората и сока на лимона. Тестото се разбърква и се поставя в тавичка намазана с мазнина и поръсена с брашно. Пече се в умерена фурна. още топъл сладкиша се залива с изтиналия сироп. Като изтине сиропа, към него се добавя и рома/коняка/. Това е моята рецепта.


Благодаря за рецептата! Ще я използвам и нея в най-скоро време   261uu
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.