Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Искам бебе
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
525-539 от 770 отговора

София

Мнения: 3 550

Надявах се на София или Пловдив, дано Денис знае нещо по-добро ...
Има и други препарати Л-тироксин има и естествени, не е нужно да е еутирокс, след като ти влияе така  Tired
За справка, аз съм на 125 мг в момента (това е заради бремеността, нормалната ми доза 75 мг) нямам никакви странични ефекти  Peace
Цитирай

София

Мнения: 9
Препоръчвам д-р Начев.
+1 за Начев - занеси му всичко каквото си изследвала до сега, дори си пусни и 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ за да не те върне заради това изследване и веднага да ти назначи лечение.
Не бързай с ОК - той само ще отложи проблема във времето, няма да те излекува

Ще чакаме да споделиш как е минал прегледа
Успех Smile

Както ме посъветва denis_d, пуснах и 17ОН Прогестерон, на който току-що ми излязоха резултатите:
Име на теста(изследване)   Резултат    Единици Референтна стойност Метод
17-алфа-ОН-прогестерон H  1.3     ng/ml   0,2 - 1,3   ELISA
Пиша и предните и моля за някакво мнение  bouquet
LH   9.3     U/l   2,4 - 12,6   ECLIA
 
FSH L  3.1     U/l   3,5 - 12,5   ECLIA
 
Пролактин   225     mIU/l   127 - 637   ECLIA
 
Естрадиол H  852.1     pmol/l   46 - 607   ECLIA
 
Тестостерон   2.3     nmol/l   0,2 - 2,9   ECLIA
 
DHEA-S H  10     umol/l   2,7 - 9,2   ECLIA
 
Иначе не пия Диането, предписано ми от гинеколожката и след Нова Гогина отивам при д-р Начев.
Цитирай

София

Мнения: 12 223
Препоръчвам д-р Начев.
+1 за Начев - занеси му всичко каквото си изследвала до сега, дори си пусни и 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ за да не те върне заради това изследване и веднага да ти назначи лечение.
Не бързай с ОК - той само ще отложи проблема във времето, няма да те излекува

Ще чакаме да споделиш как е минал прегледа
Успех Smile

Както ме посъветва denis_d, пуснах и 17ОН Прогестерон, на който току-що ми излязоха резултатите:
Име на теста(изследване)   Резултат    Единици Референтна стойност Метод
17-алфа-ОН-прогестерон H  1.3     ng/ml   0,2 - 1,3   ELISA
Пиша и предните и моля за някакво мнение  bouquet
LH   9.3     U/l   2,4 - 12,6   ECLIA
 
FSH L  3.1     U/l   3,5 - 12,5   ECLIA
 
Пролактин   225     mIU/l   127 - 637   ECLIA
 
Естрадиол H  852.1     pmol/l   46 - 607   ECLIA
 
Тестостерон   2.3     nmol/l   0,2 - 2,9   ECLIA
 
DHEA-S H  10     umol/l   2,7 - 9,2   ECLIA
 
Иначе не пия Диането, предписано ми от гинеколожката и след Нова Гогина отивам при д-р Начев.

17ОН Прогестерон ти е на горна граница, а ДХЕА е малко завишен, но според мен нямаш ВНХ /или ако има проблем, то причината не е НбЖ/.
Д-р Начев трябва да си каже обаче думата Smile

Ще чакам да пишеш какъв е неговия коментар.

Цитирай


Мнения: 28
Момичета, във връзка с проблема с акнето правили ли сте си кръвно изследване за стафилококова инфекция? Доколкото съм чела често причината е в това. Има една имунизация Анаста, за която има доста противоречиви мнения, но който иска може да прочете в гугъл за повече инфо.
Денис ти какво мислиш за това? Имаш ли впечатления?
Цитирай

София

Мнения: 12 223
Момичета, във връзка с проблема с акнето правили ли сте си кръвно изследване за стафилококова инфекция? Доколкото съм чела често причината е в това. Има една имунизация Анаста, за която има доста противоречиви мнения, но който иска може да прочете в гугъл за повече инфо.
Денис ти какво мислиш за това? Имаш ли впечатления?

Нямам впечатления / по скоро съм срещала мнения от  доволни и недоволни / - има няколко теми от минали години, прочети и поразпитай момичетата, които са си поставяли такава ваксина.
Цитирай


Мнения: 78
Не мисля,че бих допуснала подобна ваксина .Ако причината беше инфекция,нямаше ОК да повлияват акнето при нас.Това обаче е факт,а не съвпадение.Не е единичен случай,много сме.Задавам си въпроса на какво влияят ОК?Отговарям-на хормоните.Значи логично причината за това акне са хормоните.Но ако след спиране на ОК,хормоните са в норма,каква е причината?Може би нормите определени в лаборатория не са точни?Може би все пак имаме хормонален дисбаланс ,който не може да бъде определен,може би сме по-чувствителни към дадени хормони,а може би медицината не е достигнала до ниво да разглежда всеки един случай по отделно ?! newsm78 Май много се разфилософствах,моля да ми простите Praynig Hug Hug
Цитирай


Мнения: 422
По повод на горния пост,една гинеколожка,при която ходих преди година,но тогава хормоните бяха в норма, ми каза,че дори и да са в норма пак съм трябвало да пия ОК.Аз естествено категорично отказах. Не знам дали това беше просто,за да ме подлъже да пия уж нещо си за успокоение или има нещо вярно в това,което е казала. Peace
Цитирай

София

Мнения: 12 223
Не мисля,че бих допуснала подобна ваксина .Ако причината беше инфекция,нямаше ОК да повлияват акнето при нас.Това обаче е факт,а не съвпадение.Не е единичен случай,много сме.Задавам си въпроса на какво влияят ОК?Отговарям-на хормоните.Значи логично причината за това акне са хормоните.Но ако след спиране на ОК,хормоните са в норма,каква е причината?Може би нормите определени в лаборатория не са точни?Може би все пак имаме хормонален дисбаланс ,който не може да бъде определен,може би сме по-чувствителни към дадени хормони,а може би медицината не е достигнала до ниво да разглежда всеки един случай по отделно ?! newsm78 Май много се разфилософствах,моля да ми простите Praynig Hug Hug
Да, така е
Трябва да се изследват всички хормони и то нееднократно, които може да са причина за този проблем.
Има случаи /СПКЯ/ , при които женските полови хормони през съответния МЦ са в норма, при постоянно високи нива на Андрогените и ако не се обърне внимание на това, се приема че няма хормонален дисбаланс. Сложно е и трябва добър лекар АГ-Ендокринолог
Ако има видим проблем - има и вероятна причина за това - не може да има акне, косопад, наднормено тегло и всичко да е ОК
Цитирай


Мнения: 612
Денис, моля за коментар на тези, правени са на 8 ден след О., ако има значение.

Тиреотропен хормон (TSH)        1.49          0.34-2.5   
Анти-тиреоглобулин (TAT)        0.01           N<4   
Анти-TPO (MAT)                        5.44           N<9


Анти-спермални антитела (серум)        39.73 (-)     N</= 60, Pos.>60

Тромбоцитно-левкоцитни агрегати   CD41a+CD11b+   1.24%    при небременни жени 1.07-1.56
Цитирай

София

Мнения: 9
Препоръчвам д-р Начев.
+1 за Начев - занеси му всичко каквото си изследвала до сега, дори си пусни и 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ за да не те върне заради това изследване и веднага да ти назначи лечение.
Не бързай с ОК - той само ще отложи проблема във времето, няма да те излекува

Ще чакаме да споделиш как е минал прегледа
Успех Smile

Както ме посъветва denis_d, пуснах и 17ОН Прогестерон, на който току-що ми излязоха резултатите:
Име на теста(изследване)   Резултат    Единици Референтна стойност Метод
17-алфа-ОН-прогестерон H  1.3     ng/ml   0,2 - 1,3   ELISA
Пиша и предните и моля за някакво мнение   :bouquet:
LH   9.3     U/l   2,4 - 12,6   ECLIA
 
FSH L  3.1     U/l   3,5 - 12,5   ECLIA
 
Пролактин   225     mIU/l   127 - 637   ECLIA
 
Естрадиол H  852.1     pmol/l   46 - 607   ECLIA
 
Тестостерон   2.3     nmol/l   0,2 - 2,9   ECLIA
 
DHEA-S H  10     umol/l   2,7 - 9,2   ECLIA
 
Иначе не пия Диането, предписано ми от гинеколожката и след Нова Гогина отивам при д-р Начев.

17ОН Прогестерон ти е на горна граница, а ДХЕА е малко завишен, но според мен нямаш ВНХ /или ако има проблем, то причината не е НбЖ/.
Д-р Начев трябва да си каже обаче думата Smile

Ще чакам да пишеш какъв е неговия коментар.



Отново благодаря, Денис  bouquet
Със сигурност проблем някакъв има, защото се появи и нетипично окосмяване, забелязвам и неприятни промени по кожата на лицето си  Confused
Надявам се д-р Начев, към когото съм се насочила, да ме вземе на сериозно и да разчепка причните.
Цитирай

София

Мнения: 12 223
Денис, моля за коментар на тези, правени са на 8 ден след О., ако има значение.

Тиреотропен хормон (TSH)        1.49          0.34-2.5   
Анти-тиреоглобулин (TAT)        0.01           N<4   
Анти-TPO (MAT)                        5.44           N<9

Анти-спермални антитела (серум)        39.73 (-)     N</= 60, Pos.>60

Тромбоцитно-левкоцитни агрегати   CD41a+CD11b+   1.24%    при небременни жени 1.07-1.56

Браво! - Супер са
Цитирай


Мнения: 612
Денис, моля за коментар на тези, правени са на 8 ден след О., ако има значение.

Тиреотропен хормон (TSH)        1.49          0.34-2.5   
Анти-тиреоглобулин (TAT)        0.01           N<4   
Анти-TPO (MAT)                        5.44           N<9

Анти-спермални антитела (серум)        39.73 (-)     N</= 60, Pos.>60

Тромбоцитно-левкоцитни агрегати   CD41a+CD11b+   1.24%    при небременни жени 1.07-1.56

Браво! - Супер са

Благодаря  Hug
Но, по-късно ще питам и за другите, които знам че не са супер, но не разбирам заключението. Става въпрос за NK клетките, там положението хич не беше розово.
Цитирай


Мнения: 84
Здравейте! Току що ми излязоха хормоналните изследвания и бих искала да помоля за мнение, защото до часа ми в понеделник има още много време.
Prolactin ( Пролактин )   682.30   mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   8.51   IU/l   М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 5.35   IU/l   М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
DHEA-S ( ДХЕА-С ) 9.970   µmol/l   10-14г.Ж:<7.6;M:<6.7;15-44г.Ж<9.85;M<12.65; над 45г. Ж:<6.4, M:<7.92
Правени са на 5ти ден от МЦ. Въпреки че тук и на др места пишеше, че трябва да е на 3тия. Но явно всеки лекар мисли различно. А днес при вземането на кръвта, ми казаха, че може от 3 до 5я ден да се правят изследванията.
Проблемът е кожен-акне, мислех, че може да е от ПКЯ, но гинеколога като ме гледа, каза, че нямам кистички сега.
Забелязвам, че пролактина и ДХЕА-С не са в норма, може би и ФСХ / за него вие ще кажете, зависи в коя фаза трябва да се гледа/.
Благодаря предварително. Smile
Ще се самоцитирам. Сега се връщам от гинеколога и честно да си кажа, съм малко разочарована. Гледа отношението на LH/FSH и заради това, че е над 1,5( оптималното било до 0,50) и тестостерона бил завишен и заради това са и пъпките. Пита ме дали правя опити за бебе и аз му казах не. След това ми предписа Диане 35, което ще пия поне 1 година и мога да започна веднага да го пия. Ако съм искала бебе-друго щяло да бъде  лечението.  Каза ми също, че този месец няма да имам овулация. newsm78 И извинявам се за глупавия въпрос, ама това значи ли че няма да имам цикъл, че вече съвсем се обърках. newsm78
Иначе ми даде и направление за ендокринолог и ми препоръча д-р Нончев за още изследвания. Някой знае ли нещо за него.
« Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 13:28 от darii_iv »
Цитирай

София

Мнения: 12 223
Здравейте! Току що ми излязоха хормоналните изследвания и бих искала да помоля за мнение, защото до часа ми в понеделник има още много време.
Prolactin ( Пролактин )   682.30   mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   8.51   IU/l   М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 5.35   IU/l   М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
DHEA-S ( ДХЕА-С ) 9.970   µmol/l   10-14г.Ж:<7.6;M:<6.7;15-44г.Ж<9.85;M<12.65; над 45г. Ж:<6.4, M:<7.92
Правени са на 5ти ден от МЦ. Въпреки че тук и на др места пишеше, че трябва да е на 3тия. Но явно всеки лекар мисли различно. А днес при вземането на кръвта, ми казаха, че може от 3 до 5я ден да се правят изследванията.
Проблемът е кожен-акне, мислех, че може да е от ПКЯ, но гинеколога като ме гледа, каза, че нямам кистички сега.
Забелязвам, че пролактина и ДХЕА-С не са в норма, може би и ФСХ / за него вие ще кажете, зависи в коя фаза трябва да се гледа/.
Благодаря предварително. Smile
Ще се самоцитирам. Сега се връщам от гинеколога и честно да си кажа, съм малко разочарована. Гледа отношението на LH/FSH и заради това, че е над 1,5( оптималното било до 0,50) и тестостерона бил завишен и заради това са и пъпките. Пита ме дали правя опити за бебе и аз му казах не. След това ми предписа Диане 35, което ще пия поне 1 година и мога да започна веднага да го пия. Ако съм искала бебе-друго щяло да бъде  лечението.  Каза ми също, че този месец няма да имам овулация. newsm78 И извинявам се за глупавия въпрос, ама това значи ли че няма да имам цикъл, че вече съвсем се обърках. newsm78
Иначе ми даде и направление за ендокринолог и ми препоръча д-р Нончев за още изследвания. Някой знае ли нещо за него.

 Консултирай се  с друг АГ, както и с Д-р Начев. / много е добър/
Може да посетиш и д-р Владимиров, той е много добър АГ- Ендокринолог
Кажи му, че имаш проблем, че искаш да се лекуваш
Цитирай


Мнения: 84
Здравейте! Току що ми излязоха хормоналните изследвания и бих искала да помоля за мнение, защото до часа ми в понеделник има още много време.
Prolactin ( Пролактин )   682.30   mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   8.51   IU/l   М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 5.35   IU/l   М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
DHEA-S ( ДХЕА-С ) 9.970   µmol/l   10-14г.Ж:<7.6;M:<6.7;15-44г.Ж<9.85;M<12.65; над 45г. Ж:<6.4, M:<7.92
Правени са на 5ти ден от МЦ. Въпреки че тук и на др места пишеше, че трябва да е на 3тия. Но явно всеки лекар мисли различно. А днес при вземането на кръвта, ми казаха, че може от 3 до 5я ден да се правят изследванията.
Проблемът е кожен-акне, мислех, че може да е от ПКЯ, но гинеколога като ме гледа, каза, че нямам кистички сега.
Забелязвам, че пролактина и ДХЕА-С не са в норма, може би и ФСХ / за него вие ще кажете, зависи в коя фаза трябва да се гледа/.
Благодаря предварително. Smile
Ще се самоцитирам. Сега се връщам от гинеколога и честно да си кажа, съм малко разочарована. Гледа отношението на LH/FSH и заради това, че е над 1,5( оптималното било до 0,50) и тестостерона бил завишен и заради това са и пъпките. Пита ме дали правя опити за бебе и аз му казах не. След това ми предписа Диане 35, което ще пия поне 1 година и мога да започна веднага да го пия. Ако съм искала бебе-друго щяло да бъде  лечението.  Каза ми също, че този месец няма да имам овулация. newsm78 И извинявам се за глупавия въпрос, ама това значи ли че няма да имам цикъл, че вече съвсем се обърках. newsm78
Иначе ми даде и направление за ендокринолог и ми препоръча д-р Нончев за още изследвания. Някой знае ли нещо за него.

 Консултирай се  с друг АГ, както и с Д-р Начев. / много е добър/
Може да посетиш и д-р Владимиров, той е много добър АГ- Ендокринолог
Кажи му, че имаш проблем, че искаш да се лекуваш
А може ли координати и дали работят със ЗК?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
525-539 от 770 отговора